Ana Sayfa / FORUM / Mustafa Okat yazdı, Spor  ve Çankaya

Mustafa Okat yazdı, Spor  ve Çankaya

Dünya’nın en tatlı meyvesidir çocuk. Çocuk olmak, çocukça hareketler yapmak isteriz bazen. Yaşımız kaç olursa olsun, annemizin, babamızın yanında hala çocuğuzdur. En güzel çocuk da bizim çocuğumuzdur. Yaradan öyle bir duygu, lezzet vermiş ki, tarifi imkânsızdır çocuk sevgisinin.

Ankara Gölbaşı’nda yapılan okullar arası model uçak şampiyonasına katıldık ve çeşitli dallarda dereceler aldık. Etimesgut Türkkuşu Model uçak okulu müdürü başarılarımızdan dolayı bizleri tebrik etti.

“-Sizin öğrencileriniz Türkiye derecesi yaptı, Cumhurbaşkanı Türkiye derecesi yapan milli sporcuları kabul eder isterseniz sizler de Cumhurbaşkanımızı ziyaret edebilirsiniz.” dedi.

Ben durur muyum. Hemen cumhurbaşkanlığı köşküne  telefon açtık, durumu anlattık. Mersin’den gelip derece yapan öğrencilerimizle Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmek isteğimizi ilettik. Telefondaki kişi “-Cumhurbaşkanımızla görüşüp, durumu ileteceğini, olumlu bir durum olması durumunda dönüş yapacağını.” söyledi.  Birkaç saat sonra beklenen haber geldi. Ertesi gün sabah Çankaya Köşküne çıkacaktık.

Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel bizi bekliyordu. Bizi bir telaş, bir heyecan sardı. Öğrencilerimiz ve ben böyle bir durumla karşılaşacağımızı tahmin bile etmemiştik. Elimize bir fırsat geçmiş, biz de onu değerlendirmiştik.

Çankaya Köşküne geldik. Bir görevli bizi büyük bir toplantı salonuna götürdü. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’i beklemeye başladık. Televizyon muhabirleri ve basın da salonda hazır bekliyordu. Derken Cumhurbaşkanımız salona geldi. B

ize hoş geldiniz dedikten sonra yerine oturdu. Ben sözlerime başladım; “-Sayın Cumhurbaşkanım, bizler Güzel Mersin’imizin Tarsus ilçesinden gelen başarılı sporcularız. Öğrencilerim, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yarışmacılar arasından derece aldılar, öğrencilerimi burada huzurunuzda kutluyorum. Öğrencilerimiz yarın bir kaymakam, vali, milletvekili, bakan ve cumhurbaşkanı olacaklar. Şimdiden gelecekleri yeri görsünler istedik. THK’nin Dünyada bir benzeri daha yok. Halktan aldığını halka veren tek kurum. Yarının gençlerini en güzel şekilde yetiştirmek de boynumuzun borcudur. Bizleri kabul ettiğiniz için sağ olun.” dedim.

Süleyman Demirel, ziyaretimizden memnun olduğunu, böyle başarılı gençleri görmekten büyük bir gurur duyduğunu belirterek birlikte hatıra fotoğrafı çekilmek üzere bahçeye çıkardı.

Hatıra fotoğrafı ardından bütün sporculara üzerinde Süleyman Demirel yazan dolmakalem hediye edildi. Çankaya Köşkündeki Atatürk evini de gezme fırsatımız oldu.

Türkkuşu’na döndük. Öğrencilerim heyecanlarını evdeki büyüklerine telefonla aktardılar. Akşam haberlerde kendimizi siyah-beyaz olan televizyonlardan da izledik. Bütün yorgunluğumuz çıkmış, koltuklarımız da kabarmıştı.

Sporun her türlüsü güzeldir. Spor sayesinde Cumhurbaşkanımızı bile ziyaret etmiş olduk. Nereden nereye…

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İlker ŞİMŞEK yazdı, Kandiller

Bir kandili daha huşu içerisinde kutladık. Süslü cümlelerle, süslü püslü çıkartmalarla, ben senden daha iyi ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir