Ana Sayfa / FORUM / Mustafa OKAT yazdı, Gemi yolculuğu

Mustafa OKAT yazdı, Gemi yolculuğu

Gemiyle Türkiye yolculuğu başlıyor. 19 Şubat 2023 pazar günü geldiğim İtalya’dan, 6 Nisan 2023 perşembe günü ayrılıyorum.
İtalya’ya geleli tam 48 gün oluyor. Günler ne çabuk geçti? bilinmiyor.
İtalya’ya geldiğim pazar günü Trieste limanına giriyor ve aracımı aldığım gibi Almanya’nın Passau şehrine, yükümü boşaltmaya gidiyorum. Yükü boşaltıp, tekrardan limana dönüş yükü için bu sefer Hollanda’nın Zelhem şehrine gidiyorum. Sanki Mersin’den Adana’ya gider gibi binlerce kilometre yol gidip İtalya, Avusturya, Almanya ve Hollanda ülkelerinden geçip gidiyorum.
Bu sefer bazı aksilikler peşimi bırakmıyor. Almanya’da aracımın lastiği patlıyor. Yolda giderken Alman polisinin radarlı cihaz denetimine takılıyorum. DKV cihazı ayarlarında ufak bir bilgi girişi eksikliğinden 55 euro para cezası yiyorum.
Ha! bu arada boş zamanlarımda da aracımdaki bilgisayarımdan derslerime katılıp, izlemeyi, bilgilerime yenilerini katmayı ihmal etmiyorum. “Okumanın yaşı ve bahanesi olmaz” diyerek her türlü zemin ve şartlarda derslerime çalışıyorum. Mart ayında İtalya’nın şaraplarıyla ünlü Toscana şehrine yolculuk başlıyor. Dere kenarlarında oltasıyla balık tutan, evlerindeki köpeklerini dışarıda gezdiren, yürüyüş yollarında spor yapan bir sürü İtalyan görüyorum.
Mart ayının ortalarında yine Almanya seyahati başlıyor. Bu sefer yolculuk Saarland şehri, arkasından Lüksemburg,Greiwemaa şehrine yük almak için gidiyorum. Yükümü İtalya’da boşaltıp bu sefer de İsviçre Como gümrüğüne yol görünüyor. Como gümrüğünde işlerimizi çabucak halledip İsviçre’ye Vaud şehrine geçiyorum. Yükümü hemen boşaltıyorum. Şirket sahibi bir Türk, her gelişimizde İsviçre Frankı bahşişimizi alıyoruz. Dönüş yolculuğu karlı ve manzaralı köy yollarından devam ederken önüme geyik sürüsü çıkıyor. İsviçre soğuk, eksi 15 dereceleri görüyorum. İsviçre – İtalya arasında 17 kilometrelik uzunca bir tünelden yarım saatte hiç durmadan geçiyoruz, tünelin ortasında bir ara tünel içerisinin ekzoz dumanlarından 32 derece sıcaklığa çıktığını görüyorum.
Bu sefer yükümü İtalya’nın Lombardia şehrinden alacağım. Yükleme yerinde Azeri bir arkadaş ile tanışıyorum. Türkiye sevgisi ve hayranlığı her halinden belli oluyor.
İtalya dönüşü bu sefer Avusturya ve Almanya yüklerini boşaltıp İtalya’ya dönüyorum. Derken bir İsviçre yolculuğu daha başlıyor. Dönüş yolculuğu için İtalya’nın Venezia şehrine geçmem gerekiyor. Bu sefer değişik bir yola giriyorum, dar manzaralı ve sürekli yokuş yukarı çıkıyorum. Karların arasından bir kayak merkezine tır ile giriyorum. Manzara muhteşem ama duracak yer ve zaman yok. Dedim ya sanki bir şehirden diğerine gider gibi bir ülkeden diğerine geçiyorum. Artık Türkiye beni bekliyor. Son hazırlıklarımı yapıyorum. Dardanelles Seaways gemisine aracımla komple biniyorum.
Gemi çok güzel, yok yok. Her şey istediğiniz de anında şef garson Halil tarafından temin ediliyor. Haydi hayırlısı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Genel-İş’ten iş bırakma eylemi

DİSK Genel-İş üyeler, işçileirin ücretlerinin iyileştirilmesi, ayrımcılığın sonlandırılması, ilave tediye ve kadro talepleriyle birçok kentte ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir