Ana Sayfa / Güncel / Mersin Müzik Festivali başladı

Mersin Müzik Festivali başladı

21.Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Warner Classic sanatçısı 24 yaşındaki Lucienne Renaudin Vary’nin etkileyici konseri ile perdelerini açtı. Festivalin ‘dayanışma, iyileşme ve aydınlanma’ temasını çok değerli bulduğunu söyleyen Vary, “Müzik o kadar güçlüdür ki, en dramatik anlarda bile bir umut mesajı verir” diye konuştu.

21.Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konserinde trompet sanatçısı Lucienne Renaudin Vary ile Başkent Quartet aynı sahneyi paylaştı. Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış konserine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Bengi İspir Özdülger, Mersin Barosu Başkanı Avukat Gazi Özdemir, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Yenişehir Belediye Başkanlığı temsilcileri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır ile festivale katkı sunan çok sayıda kurum, kuruluş ve sanatsever katıldı.

VALİ PEHLİVAN’DAN TEŞEKKÜR

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmada, “İlk günden bu güne bu festivale emeği geçen, Valilik himayesinde yapılması nedeni ile başta Sayın Valilerimiz, belediyelerimiz, ilgili kurum kuruluşlarımız, odalarımız, konser veren sanatçılarımız, festivale iştirak eden müzisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, siz sanatseverleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLERE BİLDİK, TURA VE YAĞCI DEĞER GÖRÜLDÜ

21.Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu, her yıl olduğu gibi bu yıl da kültür sanata katkı sunan isimleri ödüllendirdi. Buna göre Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülüne 14 yaşındaki keman sanatçısı Ecmel Neva Bildik, Festival Sanat Ödülüne geleneksel makamlardan halk müziğine,  senfoni müziğinden caza uzanan geniş yelpazede çalışmış Çağdaş Türk Müziğinin önemli bestecisi Yalçın Tura, Festival Kent Ödülüne ise Mersin’in bilinirliğine katma değer sağlayan, aynı zamanda Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Selma Yağcı değer görüldü. Ödüller Vali Ali Hamza Pehlivan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat tarafından takdim edildi.

“HER ŞEY BİR RÜYA İLE BAŞLADI”

Konser sonrası açıklamalarda bulunan Lucienne Renauidin Vary, festivalden duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılım ve destek sağlayan tüm sanatseverlere teşekkür etti.  Müzik kariyerine “Her şey bir rüya ile başladı” diyen trompet sanatçısı Vary, “Gerçekten kalbimin derinliklerinden bir trompet solisti olma hedefim vardı. Trompetimle dünyanın her yerinde çalmayı istiyordum. En sevdiğim caz trompetçisi Chet Baker rol modellerimden biriydi” dedi. Müzik otoriteleri tarafından “trompetiyle sansasyonel etki yaratan genç yıldız” ifadesinin kendisini fazlasıyla gururlandırdığını dile getiren Vary, “Bu bir rüyaydı ve bu rüyayı gerçekleştirdiğim için kariyer yolculuğumda benimle yürüyen herkese minnettarım” ifadelerini kullandı.

“FESTİVALİN TEMASINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

Türkiye’de büyük bir deprem felaketi yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunun altını çizen Vary, “Gerçekten çok korkunç bir süreçti. Fransa’da olup biteni takip ederken hepimiz şok olduk. Herkese sabır diliyorum. Festivalin ‘dayanışma, iyileşme ve aydınlanma’ temasını da bundan dolayı çok değerli buluyorum. Müzik o kadar güçlüdür ki, en dramatik anlarda bile bir umut mesajı verir ve ruhlarımıza yardım eder. Bu sebepten dolayı 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde bulunmaktan dolayı hem mutlu hem de çok duygu yüklüyüm. Festivale emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK MİSAFİRPERVER VE CÖMERTSİNİZ”

Mersin’de ilk kez konser verdiğine vurgu yapan genç yıldız Vary, “Türkiye’ye daha önce konser vermek için geldim. Bu ülkeyi çok seviyorum. Türkiye’de olmak her zaman çok keyifli. Türk halkı çok misafirperver ve cömert. Mersin’in çok kültürlü bir kent olduğunu öğrendim. Bu büyük bir zenginlik. Ayrıca buradaki yemekleri de çok seviyorum. Sonuç olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

VARY’DEN GENÇ MÜZİSYENLERE TAVSİYE

Genç müzisyenlerin çok fazla müzik dinlemeleri ve bu konuda araştırma yapmaları gerektiğine dikkat çeken Vary, “Ayrıca başarılı bir sanatçı, kendi yolunu çizen, rekabet içinde olmayan, sahnede neşeli ve mutlu olan, hayallerine ulaşanlardır” şeklinde konuştu. Vary, “Anımı yaşıyorum. Geleceğe dair herhangi bir planım yok ve yıllar sonra nerede olacağımı bilmiyorum. Zaten asıl heyecan verici olan da budur. Umarım aynı enerjim ve mutluluğumla konser vermeye devam ederim. Benim için her zaman en önemlisi bu olacak” ifadelerini kullandı.  (HABERGRAM))

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir