Ana Sayfa / Çevre / Orman yangınları 9’uncu gününde

Orman yangınları 9’uncu gününde

Manavgat’ta başlayan ve farklı illerde devam eden orman yangınları 6 ilde 16 farklı noktada devam ediyor.
Türkiye’de pek çok farklı noktada başlayan orman yangınları 9’uncu gününde de birçok merkezde devam ediyor. Şimdiye kadar 33 ilde 168 yangın kontrol altına alınırken, 6 ilde 16 farklı noktada ise hala yangın sürüyor. Adana’da Feke, Antalya’da Manavgat, Gündoğmuş, Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer, Isparta’da: Sütçüler, Denizli’de Tavas, Güney, Aydın’da Karacasu’nda yangın devam ediyor.
FEKE
28 Temmuz’da ilçeye bağlı Akoluk Mahallesi’nde Hopka Dağı eteğindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının yangının söndürülmesinin ardından aynı yerde bugün yine orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alıp, söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlattı.
MANAVGAT
Manavgat günlerdir birçok merkezde yangınlar sürüyor. Kızıldağ Mahallesi’nde devam eden orman yangınına gün boyu havadan uçak ve helikopterler müdahale edildi. Isparta-Konya ve Antalya arasındaki ormanlık sınırda bulunan Kızıldağ’a ekipler alevlerin geçmemesi için seferber oldu.
GÜNDOĞMUŞ
Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde ekipler yangını söndürmek için müdahale sürüyor.
MARMARİS 
Marmaris Orhaniye Mahallesi’nde Kızkumu plajından yangın çıktı. Gün boyu devam eden yangına helikopterlerle müdahale edildi. Yangın dağlık alanın farklı bölgelerinde gece saatlerinde de etkili oldu. Yangın tedbir amaçlı tahliye edilen yerleşim alanını da tehdit altına aldı.
KÖYCEĞİZ 
Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı. Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı. Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.
MİLAS
Milas’ta yangının ulaştığı Kemerköy Termik Santrali’ndeki alevler 11. saatte etkisini yitirdi. Durum tespiti için santral sahasında yapılan ilk incelemelerde ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği tespit edilirken, acil müdahale ekibi tarafından santral sahasında soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaya devam ediyor.
Milas’ın Beyciler Mahallesi’nde 31 Temmuz’da başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ile Bodrum’un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oldu. Kissebükü Koyu’na kadar ilerleyen alevler havadan ve karadan çalışmayla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahalleleri tedbir amaçlı boşaltıldı.
KAVAKLIDERE 
Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda iki gün önce başlayan yangın Menteşe ilçesine ulaştı. Yangının ormanlık alandan yerleşim alanlarına yayılmasının engellenmesi amacıyla Kozağaç, İkizce ve Salihpaşalar mahalleleri çevresindeki ağaçlar kesilecek. Rüzgarın söndürme çalışmalarını güçleştirdiği bölgede alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile bazı gönüllüler müdahale ediyor.
SÜTÇÜLER
Sütçüler ilçesindeki Çandır köyündeki yangın 3’üncü gününde büyük ölçüde kontrol altına alındı.
TAVAS
Tavas ilçesi Pınarlık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün çıkan yangın, Azerbaycan’dan gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle 6 saat sonra kısmen kontrol altına alındı
AYDIN 
Karacasu ilçesinde Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde 2 gün önce başlayan orman yangını ise sürüyor. Aydın-Muğla sınırında başlayan orman yangını kısa süre içinde geniş bir alana yayılırken, 1900 rakımlı Göktepe dağında devam ediyor./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Uluslararası Mersin Maratonu’na hazırlıklar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu’nun 5.’si 10 Aralık’ta koşulacak. Gençlik ve Spor ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir