Ana Sayfa / Güncel / TTB: Yaşamak ve yaşatmak için aşı olalım

TTB: Yaşamak ve yaşatmak için aşı olalım

Aşıya yönelik her tür tereddüdün giderilmesi gerektiğinin altını çizen TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Aşı olmak bir birimize karşı borcumuzdur” diyerek, herkesi aşı olmaya davet etti. 
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Kovid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarına destek vermek ve aşı tedirginliğine karşı bilgilendirme amacıyla Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, “Kovid-19 aşı ile önlenebilir bir hastalıktır. Yaşamak ve yaşatmak için aşılanalım” pankartı asıldı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip’in katıldığı toplantıya, birçok kentten Tabip Odası başkanları da online katıldı.
AŞILAMANIN ÖNEMİ 
Toplantıda konuşan Fincancı, “Aşı olmak bir birimize karşı borcumuzdur” diyerek, pandemiyle mücadelenin en önemli araçlarından birinin aşılama olduğunun altını çizdi. Delta varyantının yaygınlaşması nedeniyle salgının daha da sert bir döneme girdiğini ifade eden Fincancı, bu durumun yaygın aşılamanın önemini ve ciddiyetini arttırdığının vurguladı. Fincancı, Delta varyantının daha bulaşıcı olduğu uyarısında da bulundu.
Salgında gelinen aşamada durumun ciddiyetine dikkat çeken Fincancı, aşılama kapsayıcılığının yüzde 80-85’in üzerinde gerçekleştirilmesi yoluyla ancak bulaş zincirinin kırabileceklerinin altını çizdi.
‘KAYGI DA VİRÜS GİBİ BULAŞIR’
Aşıya karşı tereddüdü olanlara seslenen Fincancı, “Siz aşı olursanız, virüse karşı kendinizi korumakla kalmayacaksınız, aynı zamanda çocuklarımız okula gidebilecekler, çocukluklarını yaşayabilecekler. Siz aşı olursanız, kargo çalışanları ölmeyecek. Siz aşı olursanız, yoğun bakım yataklarına gereksinimi olan hastalara yani hastalarınıza yer bulunabilecek. Unutmayın kaygı da virüs gibi bulaşır” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SESLENDİ 
İktidara ve Sağlık Bakanlığı’na da seslenen Fincancı, aşıya yönelik her tür tereddüdün giderilmesi ve sağlıklı bilgi kaynaklarının oluşturulmasının devletin görevi olduğunu hatırlattı. Fincancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu görevi yerine getirmekte iktidarın eksiklikleri karşısında başından beri TTB olarak halk sağlığını koruma sorumluluğumuzun bilinciyle davrandık, davranmayı da sürdüreceğiz. Sağlık Bakanlığı’nın aşı politikası, mevcut durum ve aşı tedariki ile gelecek öngörüleri açık değildir. Aşılar ile ilgili bilgilendirme başta yan etkilerin yönetimi ile ilgili olmak üzere yetersizdir. Bu tutum kabul edilemez ve sürdürülemez” diye konuştu.
VERİLER DOĞRU AÇIKLANMALI 
İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, Sağlık Bakanlığı’nın elindeki verileri net ve doğru bir şekilde aktarmasını istedi. Saip, gerekli önlemlerin alınmasını, belirli kurumlarda aşılanmanın zorunlu hale getirilmesini ve iktidarın kibrinden vazgeçerek, meslek odalarıyla birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir