Ana Sayfa / Foto Haber / Akdeniz’de DEM coşkusu

Akdeniz’de DEM coşkusu

DEM Parti’nin belediye seçimlerinde Akdeniz ilçesini kazanmasına ithafen gerçekleştirdiği seçim kutlamalarına genç, çocuk, kadın, her yaştan binlerce insan aktı. Kutlamada konuşan Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, kirli siyaset yürütenlere en güzel cevabı halkın sandıkta verdiğini belirterek, “Söz verdiğimiz gibi belediyemizi kazandık ama işimiz bitmedi, daha yeni başlıyor” dediler.

Mersin Akdeniz Belediyesi, gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı belediyelerden biri oldu. 2 dönem boyunca Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından kazanılan ancak kayyım atamalarıyla gasp edilen, 2019 yılında da AKP yönetimine geçen Akdeniz Belediyesi, yüzde 36,92 oyla DEM Parti yönetimine geçti. Akdeniz Belediyesi’nin 7 yılın ardından yeniden kazanılmasına ithafen Akdeniz ilçesinde bulunan Şevket Sümer Mahallesi’nde büyük bir kutlama gerçekleştirildi.

Akdeniz halkı, akın akın kutlama alanına gelirken alan saatler içinde milyonlarca insanla doldu. Birçok Akdenizli de kutlamaları balkonlardan, çatılardan izledi. Havai fişeklerin atıldığı, meşalelerin yakıldığı, konfetilerin patlatıldığı, zılgıtlar ve halaylar ile coşkunun doruklarda yaşandığı kutlamada sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Akdeniz bizimdir bizim kalacak”, “Mersin sizinle gurur duyuyor” sloganları atıldı. Gençlerin, kadınların, çocukların, her yaştan insanın katıldığı kutlama konuşmalar ile devam etti.

“KAZANDIK, BELEDİYEMİZİ ALMAYA GELİYORUZ”

Kutlamada ilk olarak konuşan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Akdeniz’in eski Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak’ın seçime 2 gün kala Akdeniz Belediyesi’nin etrafını tellerle çevirdiğini anımsatarak “İşte, her şeye rağmen kazandık. Kazandık ve belediyemizi almaya geliyoruz. Helal olsun sana Akdeniz, helal olsun sana mersin. Her biji Akdeniz” diye konuştu.

“AKDENİZ BİZİMDİR BİZİM KALACAK”

Daha sonra söz alan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Aylar önce Akdeniz bizimdir bizim olacak diyorduk sözümüzü tuttuk, Akdeniz’i aldık. Şimdi de diyoruz ki Akdeniz bizimdir bizim kalacak. DEM özgürlüğün demmi, DEM başarının demmi” dedi.

DEM Parti Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Reşat Aşan DEM Parti’nin kentlerdeki seçim başarılarını kutlayarak sözlerine başladı. Mersin’de CHP ile yaptıkları kent uzlaşısıyla halklarla kent uzlaşısı sağladıklarını ve Mersin’de halkların kazandığını belirten Aşan, sözlerini seçim çalışmalarında yer alan Barış Anneleri’ne teşekkür ederek sonlandırdı.

Ardından söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, kutlamaların Newroz coşkusuna dönüştüğünü kaydetti. Cezaevinden mücadeleyi yükselten tutuklu siyasetçilerin selamını ileten Sarıyıldız, şunları söyledi: “Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Nasıl ki kampanyanın başlangıcında işgalci Gültak’ı göndereceğiz dediysek ve gönderdiysek, bütün sözlerimizi de bu şekilde tutacağız. Halkımız 31 Mart’ta kirli siyaset yürütenlere en güzel cevabı verdi. Söz verdiğimiz gibi belediyemizi kazandık ama işimiz bitmedi, daha yeni başlıyor. Kürtlerin, Türklerin, Romanların, Arapların kardeşçe yaşadığı bu güzel kentte Türkiye’ye örnek bir belediyecilik anlayışıyla hizmet getireceğiz. Akdeniz’i barış ve kardeşlik şehri yapacak mıyız, barış diyecek miyiz? Hep birlikte verdiğimiz bütün sözlerimizi yerine getireceğiz.”

“SİYASETİMİZLE ALANLARDA OLACAĞIZ”

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan da seçim çalışmalarında yer alan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Seçimler boyunca kendilerine yöneltilen kirli siyasete işaret eden Arslan, söz konusu siyasete karşı en güzel cevabın Akdeniz halkı tarafından sandıkta verildiğini belirterek şunu kaydetti: “Biz buradayız. Başarımızla hepinizi selamlıyoruz. Buradan Şırnak’ı da selamlıyoruz. Biliyoruz ki Şırnak’ta halkımız başarı sağladı ancak iktidar gasp siyasetiyle yeniden kazandığını söylüyor. Tüm bunlara karşı, bizler siyasetimizle alanlarda olacağız. Bu başarının sahibi olan sizler karşısında eğiliyorum. Serkeftin, serkeftin, serkeftin.”

“YENİ BİR YEREL DEMOKRASİ İNŞA EDİYORUZ”

Son olarak söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sultan Özcan, “8 Mart’tan Newroz alanlarına nehir gibi akıp o coşkuyla kayyumların pabucunu dama atanlara, merhaba. Sevgili halkımız bu başarı sizin. Bizler bu kadim halkın, bu mücadeleci halkın emrine amadeyiz, hizmetinizdeyiz. Kutlu olsun. Gök kubbe altında yeni yaşama dair söylenmedik söz bırakmadık. Büyük başardık. Bu büyük başarıyla başka bir belediyecilik başka bir yerel demokrasi inşa etmeye başlıyoruz. Kolay gelsin hepimize. Yolumuz uzun, işimiz çok” diye belirtti.

Kutlamalar, DEM Parti heyeti ve Akdeniz Belediye Eş Başkanlarının konuşmalarının ardından coşkusunu katlayarak devam etti. /HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

DEM Parti 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe adayını açıkladı

DEM Parti, 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe eşbaşkan adaylarını açıkladı. Partinin İstanbul adayları ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir