Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de Adli yıl açılışı için töreni yapıldı

Mersin’de Adli yıl açılışı için töreni yapıldı

Mersin Barosu, 2021-2022 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi. Törende konuşma yapan Baro Başkanı Özdemir, yargı ve avukatlık mesleğinin sorunlarına değinerek, “Adaletin tecelli ettiği bir hukuk sistemi inşa etmeliyiz” dedi.

2021-2022 Adli yıl açılışı nedeniyle Mersin Barosu tarafından Mersin Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene Baro Başkanı Gazi Özdemir, baro yönetim kurulu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı. Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasını ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada konuşma yapan Baro Başkanı. Gazi Özdemir, hukuk ve adalet sistemimizdeki var olan aksaklıkların ülkemizin en önemli sorunu olduğuna vurgu yaparak, “Bugün hukuk ve adalet için bir kez daha birlik olma zamanıdır. Hukuk devletinin ve demokrasinin olmazsa olmazı bağımsız ve tarafsız yargıdır. Taviz vermeden yürüyeceğimiz bu yolda, hukukun üstünlüğünün sağlanması için mücadeleden asla kaçınmayacağız. Adalet mülkün temeli ise, vatandaşlarımızın en güvenli limanı olan adliyelerimizde; avukatlarımız, hakimlerimiz ve savcılarımız hep birlikte adalete olan güveni sağlamakla yükümlüdür” dedi.

“AVUKATLAR HAK ETTİĞİ DEĞERİNİ BULDUĞUNDA, HERKES KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDECEKTİR”

Avukatlık mesleğindeki sorunların her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Özdemir, “Avukatı yok sayan yasal düzenlemeler, hukuk fakültesi enflasyonu dolayısıyla gittikçe kalitesi düşen hukuk eğitimi, noterlere devredilen yargısal işler ve uzlaştırma, avukatlık mesleğinin faaliyet alanının daraltılması gibi sorunlar, avukatlık mesleğini ekonomik olarak geriye götürmektedir. Ayrıca avukatlara yönelik fiili ve sözlü saldırılar her geçen gün artmakta, birçok meslektaşımız sadece avukatlık görevlerini yerine getirmeleri nedeniyle saldırıya maruz kalmaktadır. Mesleğimize yönelen tüm bu saldırıların son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması elzemdir.

Meslektaşlarımızın kollukta, cezaevlerinde, adliyelerde işlerini yapmayı zorlaştıran uygulamalara son verilmelidir. Bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızın, ekonomik ve mesleki sorunlarına bu yeni adli yılda çözümler getirilmesi için gerekli girişimlerimizi yapacağız. Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile baro başkanlarımızla istişare içerisinde olup, bu yönde örnek bir baro olacağız. Unutulmamalıdır ki,  avukatlar hak ettiği değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir” ifadesini kullandı.

“YARGININ BAĞIMSIZLIĞI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Konuşmasında yargı bağımsızlığının önemini vurgulayan Özdemir, “İnsan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir hukuk sistemimizin var olması için yargının bağımsızlığı olmazsa olmazımızdır. Adaletin tecelli ettiği hukuk sistemini inşa etmeliyiz. Böylelikle, toplumda hukuka olan saygı ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceğini, mesleğimizin itibarını teminat altına alabiliriz. Geçmişi insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı bir toplumun bireyleri olarak, ayrışmak yerine birbirimizi tamamlayarak herkesin geleceğe güvenle bakmasını sağlamalıyız. Birbirimizi daha iyi dinlememiz, daha çok bir araya gelmemiz, hoşgörü ve uzlaşma kültürünü geliştirmemiz gerekmektedir. Yeni adli yıl açılışının başta mesleğimiz olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, hukuk, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederek, mesleki sorunlarımızın çözüme kavuştuğu bir dönem olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kaybettiğimiz fedakar meslektaşlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir