Ana Sayfa / Güncel / Kılıçdaroğlu’dan Bahçeli’ye yanıt, ‘Millet kavgadan bıktı’

Kılıçdaroğlu’dan Bahçeli’ye yanıt, ‘Millet kavgadan bıktı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununa dair açıklamalarını eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cevap vererek, “Bu ülkeye huzuru, barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü ve Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik açıklamalarına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi. Ankara’da Gaziler Haftası Buluşması’na katılan Kılıçdaroğlu, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerini sorduğu Kılıçdaroğlu, “Eğer millete hizmet edeceksek, her politikacının samimi ve dürüst olması lazım. Bu ülkenin sorunları var mı? Evet, sorunları var. Bu sorunlar kronikleşmiş mi? Evet, kronikleşmiş. Bugüne kadar çözülmemiş mi? Evet, çözülmemiş. Bir sorun varsa, bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. TBMM’den daha büyük bir güç yoktur” dedi.
Türkiye’de dünya kadar sorun olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle: “Biz sorunlardan korkmuyoruz. CHP’nin Genel Başkanı olarak da bütün millete açık ve net söylüyorum, sizin oylarınızdan çok sizin sorunlarınıza talibim. Bu sorunları, samimi ve dürüst olarak çözeceğim. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz.
MİLLET KAVGADAN BIKTI
Yeter artık bu millet bıktı. Kavgadan bıktı. Açlık var, sefalet var, yoksulluk var. Öğrenciler mezun olmuş yurt bulamıyorlar yaptıkları tartışmalara bak. Bu tartışmalar Türkiye’yi kısır bir sürecin içine sokar. Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlaklı olan siyasetçi halkına güven veren siyasetçi doğruları her yerde her ortamda dillendirmek zorundadır, ben de bunu dillendiriyorum. Bunu söylüyorum.
SÖYLENİLEN ŞEYLERİN BİRAZ MANTIĞI OLMALI
Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM’de çözülecek, bu kadar açık bu kadar net. ‘Öbür Genel Başkan şunu söylemiş, şu Genel Başkan bunu söylemiş’ o zaman o Sayın Genel Başkan’a söyleyelim, HDP’nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp söz istemesinler. Söz istiyorlarsa, nasıl istiyorlar. Biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur, mantık çerçevesinde hareket edersiniz.
ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE KARARLILIYIM
Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır, kamplaşma yap. Bu kadar dert varken bunların derdi mi yok ya. Çocuklar yatağa aç giriyor. Sen 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapıyorsun, yönetiyorsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, 20 yılda yurt sorununu çözemedin. Bir yılda çözülecek sorunu çözemedin. Şimdi kalkmış bana bir sürü laf ediyorlar. İstediklerini etsinler yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım, dostlarımızla beraber çözeceğiz. Sorunlarla boğuşan değil, nefes alan bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Sorunlarıyla ‘nereye gidiyor bu memleketin hali’ diye sormayacak vatandaş, o sorunlardan sıyrılacak, görkemli, güzel, ahlaklı, temiz bir siyaseti ve onun büyüttüğü Türkiye’yi görecek. Hedefimiz bu.” /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir