Ana Sayfa / Güncel / HDP Mersin İl Örgütü, 848 afetzedenin barınma sorununu çözdü

HDP Mersin İl Örgütü, 848 afetzedenin barınma sorununu çözdü

HDP Mersin İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Hoşyar Sarıyıldız, depremzedeler için kent genelinde il ve ilçe örgütleriyle sürdürdükleri yardım seferberliği hakkında açıklama yaptı. Yardım çalışmalarının süratle sürdüğünü dile getiren Eşbaşkanlar, afette yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Hoşyar Sarıyıldız, 6 Şubat tarihinde tüm ülkeyi sarsan ve 10 ilde yıkıcı etki yaratan deprem afeti ile ilgili kent genelinde sürdürülen yardım seferberliği hakkında bilgiler verdi. Mersin’de tüm ilçe örgütleriyle birlikte binlerce yardımsever vatandaş gönül birliği yaptı ve afet bölgesine çok sayıda destek ulaştırıldı. Depremzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için var güçleri ile çalışma yürüttüklerini söyleyen Eşbaşkanlar, afet bölgesine ulaştırılan yardımlar hakkında bilgiler verdi.

SARIYILDIZ:BUGÜN İTİBARİYLE 848 AFETZEDE AİLEMİZİN BARINMA İHTİYACINI ÇÖZDÜK”

Ülkede yaşanan yıkıcı depremde kenetlenmenin bir tarihi sorumluluk olduğunu vurgulayan HDP Mersin Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Afetin ilk saatlerinden itibaren kurduğumuz kriz koordinasyonuyla canla başla sahada görev yürütüyoruz. 7’de 70’e tüm vatandaşlarımız özveriyle dayanışma ruhunu büyütüyor. Bugüne kadar 8 tır, 10 kamyon ve 33 transit temel ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdık. Ayrıca kent genelinde gönüllü 120 vatandaşımızı da enkaz çalışmalarına dahil olmak üzere afet bölgesine götürdük. Tabi deprem bölgesi çok büyük bir alandan oluşuyor. Elimizden gelen desteğin fazlasını sunmak için büyük gayret içerisindeyiz ve bildiğiniz gibi kentimize gelen afetzedelerde oldu. Biz bugün itibariyle 848 afetzede ailemizin barınma ihtiyacını çözdük. Talepler hala devam ediyor. Bu konuda söyleyebileceğim son söz; bu büyük yıkımı büyük gönüllülükle, dayanışmayla, birliktelikle hep beraber aşacağız” dedi.

KUŞ:ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI”

Mahallelerden koordineli bir şekilde yürüttükleri yardım çalışmaları kapsamında da afet bölgesine çeşitli destekler ulaştırıldığı bilgisini veren Eşbaşkan Bedriye Kuş ise şunları söyledi:

“Depremin ikinci gününde, Eş Genel Başkanlarımızla birlikte depremin yıkıcılığını yerinde gördük. Mahallelerden koordineli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarla afet bölgesine; 10 ton su, yiyecek ve çok sayıda ekmek ile 107 gönüllü arkadaşımızı ulaştırdık. Ayrıca enkaz çalışmalarında kullanılmak üzere jeneratör, güvenlik yeleği ve baret desteklerini bölgeye gönderdik. Afetin maddi ve manevi yıkıcılığı çok büyük. Acımız büyük. 10 ilimiz zarar gördü ve afetzedelerimizin bir an önce barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Kültürler şehri Hatay, hayalet kente dönüşmüş durumda. Bu acıyı hep birlikte kaldırabiliriz. Şimdi dayanışma zamanı… Bugüne kadar yüce gönüllülük göstererek afet bölgesi için tek yürek olan halklar bizlere bu ülkedeki birlik, beraberlik, kardeşlik duygusunun ne kadar büyük olduğunu bir kere daha gösterdi. Bir kez daha afette yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” (HABERGRAM)

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Carettalar Fenerbahçe’ye fark attı

Ardı ardına aldığı galibiyetlerle Türkiye Basketbol Ligi’nde adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Erkek ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir