Ana Sayfa / Ekonomi / CHP’liler Bakan Varank’ı sıralara vurarak protesto etti

CHP’liler Bakan Varank’ı sıralara vurarak protesto etti

Bütçe görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri, “CHP’nin yaptıklarını anlatmaya kalksak buna veri merkezleri yetmez” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sıralara vurarak protesto etti.  
 
Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren 2021 yılı bütçesine dair konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubuna yönelik sarf ettiği sözler gerilime neden oldu.
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya görüşmeler sırasında “CHP’nin yaptıkları, AKP’nin sattıkları” yazılı iki uzun rulo kağıdı, Meclis kürsüsünden yere serip, “Bu listelerde CHP’nin yaptıkları 15 metre, AKP’nin sattıkları 13 metre” ifadelerini kullanmıştı.
Kürsüye çıkan Bakan Varank, “18 senede tek bir fabrika kurulmadığını iddia eden konuşmacılar var. El insaf diyorum. Rakamlar gün gibi ortada. Sadece Ocak-Kasım döneminde organize sanayi bölgelerinde 851 yeni fabrika üretime başladı. 13 bin 546 imalat sanayi tesisi Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kaydolarak üretime başladı. Burada konuşan muhalefet milletvekillerinin ısrarla görmek istemedikleri görse bile kabullenmek istemedikleri işte gerçek tablo bu. Ben hemşehrimin biraz önce yaptığı gibi büyük puntolarla bol boşluklarla yazılmış rulo kağıtları fırlatmayacağım” dedi.
‘BAKAN SEÇİLMİŞ DEĞİLDİR’
Bakan Varank’ın, “Ben sizlere Nuri Killigil’lerden, Nuri Demirağ’lardan CHP’nin kapattığı fabrikalardan, baltaladığı projelerden de bahsetmeyeceğim. Zaten bahsetmeye kalksam ne kalem yeter, ne kağıt yeter. Yaptıklarınızı anlatmaya kalksak buna terabaytlar yetmez, veri merkezleri yetmez” sözleri üzerine CHP grubundan tepkiler yükseldi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Bakan bu üslubunu sürdürürse biz İç Tüzük kaynaklı haklarımızı kullanırız. Biraz önce bir saygıdeğer Bakan konuştu, dinledik. Sayın Bakan burada bütçesine destek ister, yaptıklarını anlatır, yapacaklarını anlatır, eleştirilere cevap verir. Sayın Bakan seçilmiş değildir, burada milletin vekilleriyle polemik yapamaz, yaptırmam” diye karşılık verdi.
CHP SIRALARINDAN PROTESTO
Tepkilere rağmen konuşmasını sürdüren Varank’ı, CHP’liler sıralara vurarak protesto etti. O anlarda Meclis Başkan, “Dünyayı yaksanız bakan konuşmasına devam edecek, durdurmam” derken, Bakan Varank da “O sıralara milyonlar harcandı, milyonlar” dedi.
‘BURASI HESAP VERME KÜRSÜSÜDÜR’
Bakan Varank’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bakan Varank’ın tutumunu kınıyorum. 19 yıldır buradayım. Eski sistemde hükümet bu Meclis’in içinden çıkardı ve çok çetin tartışmalar yapardık. Onlar öyle hort zort konuşmazdı. Bu sistem öyle değil. Yürütme yetkisini bir kişiye yasama yetkisini 600 milletvekiline veriyor. 5 gündür yürütme neden burada, bizden para istemek için burada. Biz halktan alınan paranın nereye harcandığını denetlemek zorundayız. Karşımızda bakan yok Recep Tayip Erdoğan’a selam gönderen, Erdoğan’a neden bu kadar bağımlılığını göstermek zorunda hissediyorsa. Bu kürsü milletin vekillerine hesap sorma değil hesap verme kürsüsüdür” diye belirtti. Bakan Varank’ın rekorlarla övündüğünü belirten Altay, “Ama Türkiye’de bir asgari ücretlinin aldığı ücretin 30 katını cumhurbaşkanı, 20 katı kadar da milletvekili alıyor.Bu kadar büyüdüysek ben de şapka çıkaracağım. Yapın asgari ücreti 4 bin TL ben de şapka çıkaracağı” ifadelerini kullandı.
‘UCUBE CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ’
Ardından söz alan HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç ise şunları söyledi: “Bakan bize yönelik bir söz söyledi ‘emperyalist batı hayranlığı’ dedi. Geçen gün AKP Genel Başkanı Erdoğan yani sizin başkanınız ‘geleceğimiz Avrupa birliğinde ve batıdadır’ dedi. Siz hangi emperyalistlerden bahsediyorsunuz? Diğer yandan bize ‘demokrasiyi özümsemediniz’ dediniz. Kusura bakmayın da Cumhurbaşkanlığı denilen ucube sistemde, kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı siz de onun temsilcisi olarak gelip bize demokrasiyi mi anlatıyorsunuz.” (Ankara MA)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Tarsus TSO Tarsus Festival ekibini konuk etti

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ikincisini bu yıl ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir