Ana Sayfa / Mersin Büyükşehir / Mersin’de tarihi gün; Mersin Metrosu için temel atıldı
???

Mersin’de tarihi gün; Mersin Metrosu için temel atıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Mersin Metrosu’nun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Metro ile bir medeniyet projesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, Metro Projesi’nin teknik detaylarını paylaştı. Seçer, “Metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim Metro’ya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Temel Atma Töreni’ne; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile odaların temsilcileri, muhtarlar, gaziler, basın emekçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile alanı doldurdu. Coşkulu bir temel atma töreni gerçekleşti.

default

Kılıçdaroğlu: “Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temel atma töreni için Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenerek; “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Demek ki halk seçim istiyor. Demek ki halk dönüşüm istiyor. Demek ki halk adalet istiyor, adalet. Hak istiyor, hukuk istiyor” dedi.

“Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz”

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasında önemli noktalara değindiğini sözlerine ekleyerek; “Sizden sadece bir isteğim var; sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bugün, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılı. Bugün metronun temelini atacağız. Dolayısıyla bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın temelini atıyoruz. O nedenle güzel şeyleri yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; sakın ola ki hiçbir ayrım yapmayın. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız; yoksul mahallelerden, fakir mahallelerden başlayacaksınız. Kentte yaşayanların her birisi huzur içinde yaşayacak ve bulunduğunuz belediyede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü vereceksiniz dedim ve belediye başkanlarımız böyle çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“5 yıl içinde bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek”

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak önemli başarılara imza atacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Millet İttifakı olarak inşallah biz yeni bir başarıya da imza atacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni tekrar topraklarımıza götüreceğiz ve bayrağımızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Size sözüm söz; Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. 5 yıl içinde Adana’dan, Mersin’den, Hatay’dan başlayarak bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek. Yine göreceksiniz, 5 yıl içinde bu bölgede katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlanacak. Göreceksiniz, bu bölge hem Afrika’nın hem Avrupa’nın hem Uzak Doğu’nun hem Kafkasların en güçlü merkezi haline gelecek. Göreceksiniz, bu bölgede bacalar tütecek. Göreceksiniz, bu bölgede yaşayan herkesin huzuru yerinde olacak ve herkes huzur içinde yaşayacak. İşi olacak, aşı olacak, huzur içinde yaşayacak.”

“Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoritedir”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kaynakları ve bütçeyi vatandaşlara hizmet için ayıracaklarını belirterek, “Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoritedir. Siyasi otorite diyor ki; ‘Ben yandaşlara kaynak ayıracağım’. Biz de diyeceğiz ki; ‘Biz yandaşlara değil, vatandaşlara hizmet edeceğiz, kaynağı vatandaşa ayıracağız, fabrikalara ayıracağız’ diyeceğiz. Bir şey daha söyleyeyim; bir soygun düzenine de son vereceğiz. Allah’ın izniyle bir soygun düzenine de son vereceğiz. Hazine garantili, hani var ya gitmediğiniz yollardan dolarla para. Hani var ya köprülerden geçiyorsunuz, avrolarla paralar. Hani var ya 50 yıllık, 70 yıllık, 30 yıllık garantiler. Bütün bunların tamamına Allah’ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız. Son vereceğiz, göreceksiniz. Hani para nerede? Para var efendim, para var. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil. Bunların tamamını lütfen bilin, hafızanızın bir yerinde tutun ve göreceksiniz ki bunların tamamı olabiliyor ve olacak ve yapacağız. Her evde tencere kaynayacak” dedi.

Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: “Otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla değiştireceksiniz”

İlk kez sandığa gidecek olan gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Umutsuzluğa kapılmayacaksınız, bir. İki; Cumhuriyet Tarihi’ne çok değerli bir miras bırakacaksınız. Önünüze sandık gelecek, büyük bir heyecanla sandığa gideceksiniz ve ilk kez oy kullanacaksınız ve ilk kez otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla değiştireceksiniz ve dünya siyaset tarihine çok ama çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. Sandığa gideceksiniz, demokrasinin tarihini yazacaksınız. Dünya siyaset tarihine olağanüstü bir mirası evet, sizler bırakacaksınız. O nedenle gençler biliyorum, siyasete biraz mesafelisiniz ama sandığa gitmeyi sakın unutmayın. ‘Sandık gelecek mi?’ O soru da soruluyor. Gelecek efendim, gelecek. Bugün olmazsa, yarın gelecek, yarın olmazsa öbür gün gelecek” diye konuştu.

“Hakkı, hukuku ve adaleti beraber getireceğiz”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, vatandaşların attığı ‘Hak, Hukuk, Adalet’ sloganı üstüne; “Hiç endişelenmeyin; hakkı, hukuku ve adaleti beraber getireceğiz. Birlikte getireceğiz. Beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Hiç kimsenin kimliğiyle, hiç kimsenin inancıyla, hiç kimsenin yaşam tarzıyla ilgilenmeyeceğiz. Herkesin inancına, herkesin kimliğine, herkesin yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz. Ülkemiz için çalışmak istiyoruz. 7’den 70’e ülkemiz için çalışmak istiyoruz. Bizim bir hedefimiz daha var. Onu da ifade edeyim; siyasetçi millete hesap verdiği zaman güven ilişkisi pekişmiş olur. Biz harcayacağımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Belediye başkanlarımız da bunu yapıyorlar. Onlar da çok güzel yatırımlar yapıyorlar. Onlar da hesabını millete veriyorlar. İhaleleri yayınlıyorlar. Dolayısıyla her kuruşun hesabını verme geleneğini inşallah siyasetin içine yerleştireceğiz ve herkes böyle yaşayacak” dedi.

“Sandığa sahip çıkmak bizim, oy kullanmak sizin göreviniz”

En geç 2 yıl içinde bütün Suriyelileri davulla, zurnayla memleketlerine göndereceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bize güveneceksiniz. Bakın, söz veriyoruz, bize güveneceksiniz. Biz de size güveneceğiz. Güven üzerine siyaseti inşa edeceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Herkesin kimliğine saygılıyım. Suriyeliler de kendi ülkelerinde yaşasınlar, huzur içinde yaşasınlar, birlikte yaşasınlar. Buraya arzu ederlerse turist olarak gelebilirler, kapılarımız açık, gezebilirler. Hiçbir sorun yok. Onların açmaz noktaya getirdiği dış politikayı Mustafa Kemal’in söylediği gibi ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ın üzerine inşa edeceğiz. Suriye’yle de barışacağız, Mısır’la da barışacağız, bütün komşularımızla barışacağız. Sadece iç politikada değil, dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına yeniden dönecek. Hepinize şükran borçluyuz. Çok teşekkür ederim, çok sağ olun, var olun. Asla unutmayın; sandık gelecek. Sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz. Ama oy kullanmak sizin göreviniz” diye konuştu.

Akşener: “Bundan 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’in kurtuluşunun 100. yılında Mersin Metrosu’nun temelini atmak için bir arada olmaktan onur duyduklarını belirterek, “Bugün burada olmak, sizlerle beraber olmak, hem demokrasinin şehri, belediye başkanımızın söylediği gibi hoşgörü, barış gibi güzel kavramları içinde barındıran şehir ama en önemlisi saygının şehri ve bugün 3 Ocak 2022 ve tam bundan 100 yıl evvel kendi kendini kurtaran şehir Mersin. Sizlerle beraber olmak, aranızda bulunmak ve böyle bir kalabalıkla kadınlı erkekli, gençli yaş almış insanların bulunduğu böyle bir kalabalığın karşısında olmak ve Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bulunmak, milletvekili arkadaşlarımızla, il başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, sizinle beraber olmak inanılmaz bir heyecan, büyük bir onur” dedi. Akşener, kendilerini davet ettiği için Başkan Seçer’e teşekkür ederek; “Güzel bir konuyla ilgili buradayız. Büyükşehir Belediye Başkanı kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri davet etti, sizlerle buluşturdu” ifadelerini kullandı.

“Bu harami düzeni helal oylarınızla göndermek için derhal seçim, hemen seçim”

Türkiye’de haksız, adam kayıran ve liyakatsiz bir sistemin olduğunu söyleyen Akşener, “İşte bu harami düzeni birlikte yıkacağız biz. Nasıl yapacağız? Sizin, yani milletimizin ‘seçmen velinimettir düsturunu’ el ele ortaya koyarak yıkacağız. Eğer senin oğlun, kızın 92 ile 86 ile mülakatta eleniyorsa bu ülkede çok önemli bir problem var demektir. Haksızlık problemi var demektir. İsraf problemi var demektir, yolsuzluk problemi var demektir ve bunun sorumlusu da bu ucube sistemdir” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşların bir mesaj verdiğine vurgu yapan Akşener, şunları söyledi:

“Bugün burada bu açılış için Mersinli’nin teveccühü var. Mersinli burada ve bir mesaj veriyor. Sadece bu meydanda değil bakın yanda da var. Orada da insanlar sesleniyor. Milletle ters düşe düşe, milletle bilek güreşi yapa yapa ayakta kalan bir siyaset olmamıştır. Tencerenin devirmediği bir iktidar da olmamıştır. Kadınların tencere kaynatmakta problemi var. Dolayısıyla kendileri çok tok olduğu için ‘iki domates al’ diyorlar. Size ‘iki domates ye’ diyenler, ‘yarım simit ye’ diyenler kendileri ne yiyor? Buna son vermek için bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta demokrasi ile göndermek için ‘derhal seçim, hemen seçim’ diyorum.”

Seçer: “Mersinliler sizin demokrasi mücadelenizde her zaman yanınızda olacaktır”

Başkan Seçer, konuşmasında 3 Ocak’ın Mersin için özel bir gün olduğundan söz ederek; “Mersin’in kurtuluşu. Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin kutlu finalinin 100. yılı. Tam 100 yıl önce. Karşı tarafta, şimdiki İl Jandarma Binası’nın olduğu eski Hükümet Konağı’nda tam bu saatlerde Fransız Bayrağı indirildi. Yerine göndere Türk Bayrağı çekildi ve Fransızlar Gümrük İskelesi’nden Mersin’i terk etti. Geldikleri gibi gittiler. Bu güzel günde, bu özel günde, bu kutlu günde Sayın Genel Başkanlarımız bizleri yalnız bırakmadı, Mersinlileri yalnız bırakmadı, bizleri onurlandırdı. Onlara Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanlarım, emin olabilirsiniz ki sizler bizi nasıl yalnız bırakmadıysanız Mersinliler de sizin demokrasi mücadelenizde her zaman yanınızda olacaktır. Sizler Türkiye’nin aydınlık yüzlerisiniz. Gelecek aydınlık Türkiye’nin mimarlarısınız. Her zaman yanınızda dimdik olacağız. Azmimizle, şevkimizle, inancımızla, çizgimiz olan Atatürk çizgisiyle, Atatürk devrimlerinin, ilkelerinin inancıyla yanlarında olacağız” dedi.

“İnadına kardeşçesine yaşayacağız”

Mersin’in dünyanın en güzel kentlerinden birisi olduğu vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Mersin huzur kenti, kardeşlik kenti, hoşgörü kenti, barış kenti. Biz hepimiz hangi renkten olursak olalım, hangi bölgeden gelmiş olursak olalım, burada tek yumruk, tek vücut, inadına kardeşçesine yaşayacağız. Mersin göçlerle kurulmuş bir kent. Yerli nüfusumuz 2 milyon. Ama 400 bin de geçici koruma altındaki sığınmacıları ağırlıyoruz. Belediyemizin kaynakları 2 milyon nüfusumuza göre geliyor. Ama biz bu gelen kaynakları hiçbir ayrım yapmadan 2 milyon 400 bin insanımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrımcılık yapmadan, gayrımcılık yapmadan, biz insanı insan olduğu için seviyoruz. İnsanları ötekileştirmiyoruz, insanları kutuplaştırmıyoruz, insanlara nefret tohumu atmıyoruz. Sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü, barışı söylüyoruz. Onlara bu kavramları bir şarkı gibi söylüyoruz. Mersin müstesna bir kent. Gelecekte sadece bölgede değil, ülkede değil, dünyada yıldızı parlayacak ender kentlerden bir tanesi. Bu kentin, bu güzel insanlarının desteğiyle Belediye Başkanlığı yapmaktan onur ve şeref duyuyorum” diye konuştu.

“Biz Mersin’i seviyoruz”

Belediyeciliğin sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret olmadığını dile getiren Seçer, şunları söyledi;

“2,5 yıl sonra bugün burada, Cumhuriyet Meydanı’nda bir kez daha bizlere destek olduğunuz için sizlere müteşekkiriz. ‘Sizlerin başını öne eğdirmeyeceğiz’ dedik. Çalışacağız. Çalışıyoruz. Bakın pandemi sürecini geçirdik. Tüm dünya yaşadı. Arzu etmezdik. Bugüne kadar kimseye muhtaç olmayan insanlar ekmeğe muhtaç oldu. Ama biz biliyorduk. Sayın Genel Başkanlarımızın bizlere talimatı var. Millet İttifakı’nın belediye başkanlarına. Belediyecilik sadece yoldan, binadan, ranttan, imardan ibaret değildir. Belediyecilik insanın kalbine girmektir, gönlüne girmektir. Soğuk kış günlerinde onun yanında olmaktır. Açken onun karnını doyurmaktır. Acısı varken onun acısını dindirmektir. Biz bu şiarla hareket ediyoruz. Her zaman Mersin halkının yanında olduk. Gıdasıyla, ekmeğiyle, bebeklerine mamasıyla, çocuklarımıza sütüyle, yaşlı insanlarımıza bakımıyla, onlara sıcak yemek teminiyle hep yanında olduk. Hiç yüzümüzü çevirmedik, hiç yüksünmedik, hiç surat yapmadık, hiç parmak sallamadık, hiç onları aşağılamadık. Biz hep onları kucakladık. Biz biriz, beraberiz çünkü Mersiniz dedik. Biz Mersin’i seviyoruz. Mersin’e aşığız. Mersin demokrasi kenti, Mersin uygarlık kenti, medeniyetlerin beşiği, en kadim kültürlerin beşiği Mersin. Mersin Mustafa Kemal’in kenti, devrimci bir kent. Bundan sonra da böyle devam edecek. Mersin’in bu anlayışını değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecek.”

“Bizim ülkümüz insanlığa hizmet. İnsana hizmet”

Mersin’in önemli potansiyellerinden söz ederek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Mersin’de tarım var. Çok değerli limanımız var. Çok değerli gelişen sanayi sitelerimiz var, bölgelerimiz var, turizmimiz var, lojistiğimiz var. Allah bize her şeyi vermiş. Allah bize her şeyi vermiş, layık olmak zorundayız. Çalışmak zorundayız, üretmek zorundayız. 7/24 çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Ama birileri de şu ayaklarımıza pranga vurmasa, engellemeye çalışmasa, siyaset uğruna, oy uğruna Mersin’in geleceğini karartmasa çok daha iyi olacak. Yanımızda durun. Bizlere yardımcı olun. Bizimle beraber yürüyün. Bizim ülkümüz insanlığa hizmet. İnsana hizmet. Hemşehrimize hizmet. Her alanda yanınızdayız. Biz istiyoruz, Mersin kalkınsın. Mersin genç bir nüfusa sahip. Mersin işsizi çok bir kent. Çok sayıda işsizimiz var. Onlara istihdam alanı yaratmamız lazım. Buradan da sesleniyorum merkezi hükümete; uluslararası havaalanımızı bir an önce bitirin artık. 10 sene oldu. Buraya planlara işlediğiniz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına aldığınız Ana Konteyner Transit Limanı’nı yapın artık. Lobilere kurban etmeyin. Biz buradayız, gözetliyoruz neyin ne olduğunu. Otoyolu, Çeşmeli-Taşucu hattını bitirin artık. Bakın, İstanbul Havaalanı’yla övünüyorsunuz. Ama bu yatırımları da bitirin artık. Mersin göçlerle büyümüş bir kent dedim. Mersin göçün yükünü taşıyan bir kent dedim. Merkezi hükümetler Mersin’e pozitif ayrımcılık yapmak zorundadır. Şimdi burada geleceğin iktidarının Genel Başkanları oturuyor. 2 değerli Sayın Genel Başkan” dedi.

“Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Akşener’e, Mersin adına talebini ileten Başkan Seçer; “Bütün bu sıkıntıları tek başına çeken Mersin’e iktidarımızda pozitif ayrımcılık istiyorum. Buraya daha fazla yatırım istiyorum. Bizi görmenizi istiyorum, bizi anlamanızı istiyorum. Evelallah hepsi olacak.  Çalışanın elinden hiçbir şey kurtulmayacak. Bakın sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi. Güneş balçıkla sıvanmaz. İstedikleri kadar bunun üstünü örtmeye çalışsınlar. Muvaffak olamazlar. Ama kıt imkânlara rağmen, her türlü zorluklara rağmen, ağlamadan, sızlamadan, şikâyet etmeden, bağırmadan, çağırmadan görevimizi yaptık layıkıyla. Yapmaya devam ediyoruz. Köyünüze düzgün yollardan gidebiliyorsunuz. Ürününüzü hâle, pazara çok güzel yollardan getirebiliyorsunuz. Bakın, Mersin tertemiz bir kent. Mersin’de huzur var. Para, bulunur. Yapılır. Para kaybedilir, yerine konur. Ama bir ailenin huzuru kaçarsa o aile dağılır. Biz büyük bir aileyiz ve huzurumuz yerinde. Biz birbirimizi seviyoruz, sayıyoruz” diye konuştu.

“Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun”

Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bugün 3 Ocak 2022. Tarihi bir gün. Mersin’de raylı sistemler döneminin başladığı bir gün. 35 kilometre raylı sistem. Alttan giden metromuz var, şimdi temelini atacağız. Eski Mezitli Belediyesi önünden başlayacak, eski otogarda bitecek, 13.4 kilometre. 2. Etap Yenişehir Fuar Alanı’nda başlayacak. 34. Cadde boyunca devam edecek. Oradan Üniversite Hastanesi’ne, Üniversite’ye ve GMK Bulvarı’na ring yapacak 11 kilometrelik tramvay hattı. 3. Etap, eski otogardan başlayıp; 1. Etap’ın doğu noktasında son bulduğu istasyonda. Şehir Hastanesi ve yeni otogara kadar gidecek, 10.5 kilometre. Toplamda 34.9 kilometre Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun” dedi.

“Mersin ticareti canlanacak”

Metronun kentteki ticareti de canlandıracağını vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi; “Bugün temelini atacağımız metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim metroya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Orada çalışanların cebine gidecek. Onlara gıda sağlayanların kasasına girecek. Giysi satanların kasasına girecek. Yani Mersin ticareti canlanacak. 11 istasyon olacak. Bizim merkezdeki en büyük otopark derdimiz de ortadan kalkacak. Bakın, metro sadece konforlu bir toplu taşıma aracı değil, 11 istasyonun 7’sinde toplamda 1400 araçlık otopark var. Bisiklet park yerleri var. Sosyal alanlar var. Kültür alanları var. Alışveriş merkezleri var.”

“Bütün ilçeleri birbirine bağlayacak”

Metroyla kentin sadece süratli, ucuz, konforlu ve güvenli bir toplu taşıma aracına kavuşmadığını belirten Seçer; “Bir medeniyet projesi gerçekleştiriyoruz. Bir demokrasi projesi, barış projesi. Metroyu kullanan her vatandaşımın kimliği, sosyoekonomik durumu, zengindir, fakirdir, İYİ Partili’dir, CHP’lidir, AK Partili’dir ayrımı olmadan herkes, zengini fakiri metroda seyahat eder. Neden? Metro rahattır, metro konforludur. Demokratik bir zemin sunacak. Akdeniz ilçesinde oturan bir kardeşim Yenişehir’e, Mezitli’ye, Toroslar’a rahatça gidebilecek. Bütün ilçeleri birbirine bağlayacak. Merkezi bitirelim, Tarsus’a da Silifke’ye de bütün ilçelerimize de raylı sistemler projemizi bir bir hayata geçireceğiz. Endişeniz olmasın” dedi.

“İnanç ve umut yılı olsun 2022”

Başkan Seçer, “Yeni bir yıla girdik. İnanmalıyız. Şehrimize inanmalıyız, ülkemize inanmalıyız. Ama en önemlisi kendimize inanmalıyız. Kendimize inanalım. Umut edelim. İnanç ve umut yılı olsun 2022. Yeni yılınız kutlu olsun. 3 Ocak’ınız kutlu olsun, metronuz hayırlı olsun” sözleriyle konuşmasını noktaladı. Konuşmaların ardından temsili olarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Genel Başkanlar Temel Atma Töreni’nden önce ‘100. Yıl Etkinlik Alanı’nı gezdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Başkan Seçer ile protokol üyeleri Mersin Metrosu’nun temel atma töreninden önce, Mersin’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘100. Yıl Etkinlik Alanı’ndaki  ‘Milli Mücadele, Yüzyıl ve Mersin’in Hafızası Sergileri’ni gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Genel Başkanlar, Etkinlik Alanı’nda yer alan VR Mersin ile sanal turda gezinti yaptı. Daha sonra da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger’in verdiği müzik ziyafeti ile Etkinlik Alanı ziyareti son buldu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin, ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde buluşuyor

Ekonomi ve iş dünyasına dair birçok başlığın konuşulacağı  ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde usta ekonomi gazetecileri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir