Ana Sayfa / Çevre / Giritli Köyü şimdi daha güzel

Giritli Köyü şimdi daha güzel

Mersin Büyükşehir Belediyesi, muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Kısa süre önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve beraberindeki 8 daire başkanı, Akdeniz ilçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallenin sorunlarını yerinde dinlemiş, vatandaşlardan gelen talepleri almıştı.

Mahalle Muhtarı Yücel Şen’in daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye’nin tek ‘Giritli Köyü’ olarak da bilinen mahallede turizmi canlandırmanın yolları da konuşulmuştu. Ekipler kısa sürede harekete geçerek, bölgeye yapılacak hizmetlerin başlangıcını yaptı.

Çiçekler de banklar da Büyükşehir’den 

Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Büyükşehir’in fidanlığında yer alan marangozhanede ürettikleri ahşap saksıları ve bankları Bağcılar İhsaniye Mahallesi’nde belirlenen noktalara yerleştirdi. Büyükşehir fidanlığında yetiştirilen rengarenk çiçekler, köyün ruhuna ve evlerin dış cephesine uygun olarak mavi ve beyaz renklere boyanan ahşap saksılara yerleştirildi. Köye huzur dolu bir hava katan maviliklere, alıyla moruyla çiçekler eşlik etti.

“Bu bir ilk”

22 yıldır Giritli köyünde yaşadığını ifade eden Eda Göl, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer köyümüz için çiçeklendirme yaptı. Bu bir ilk. Köyümüz renklenecek. Banklar getirildi, daha farklı şeyler de bekliyoruz. Hizmetini bizden esirgememesini istiyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.

“Başkanımız gereken her şeyi yapıyor”

Bağcılar İhsaniye Mahallesi sakinlerinden Hatice Yıldız, “Başkanımız’dan memnunuz, köyümüzle ilgileniyor. Gereken her şeyi yapıyor, sağ olsun” dedi. Leyla Yalçın ise “32 yıldır burada yaşıyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, ekipleriyle köyümüzü güzelleştirmek, şenlendirmek için çiçek göndermiş. Teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık”

Bağcılar İhsaniye Mahalle Muhtarı Yücel Şen, 1898 yılında Girit Adası’ndan kaçarak gelenlerin köyü oluşturduğunu ve köyün başlıca geçim kaynağının tarım olduğunu söyledi. Şen, “Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarımız davetimiz üzerine geldi ve köydeki eksikliklerin yerinde tespiti için bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun üzerine hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Bu sayede sokak aralarına saksı çiçeklerimiz, banklarımız yerleştirildi. Akabinde daha farklı çalışmalarımız da olacak. Öncelikle Vahap Başkanım’a teşekkür ediyorum, daire başkanlarına da aynı şekilde” dedi.

Köyde turizmle ilgili çalışmalar olduğundan bahseden Şen, “Köyün geçim kaynağı tabii ki başta tarım. Zeytin, zeytinyağı yanı sıra vatandaşlar butik olarak kendi aileleri arasında atadan görme şarap, sirke haneye yetecek kadar yapılıyor. Tabi şimdi turizmle ilgili de gelişmeler oluyor. Mekanlar açılıyor. İstiyoruz ki herkes yapsın. Herkes butik bir şekilde kendi ürettiğini pazarlayabilsin” diye konuştu.

Büyükşehir’in bürokratları sorunları yerinde dinlemeye devam edecek

Park ve Bahçeler Dairesi’nde Rekreasyon Uzmanı olarak görev yapan Pınar Savrun, iyileştirme çalışmalarının diğer daire başkanlıklarıyla koordineli olarak devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Başkanımız Vahap Seçer ve Genel Sekreter Yardımcımız öncülüğünde daire başkanlarımız kentin muhtelif yerleşim yerlerinde ziyaretlerde bulunuyor. Buradaki eksiklikleri dinliyorlar, vatandaşlarımızdan talepler alıyorlar, muhtarlarla alanları geziyorlar ve iyileştirme programına gidiyorlar. Şu an iyileştirme programıyla Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ndeyiz. Mahallemize, muhtarımızla belirlediğimiz noktalara saksılar, banklar koyduk. Bu iyileştirme programımız diğer daire başkanlıklarımızla birlikte devam edecek.” (

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir