Ana Sayfa / Manşet / Başkan Gültak, “Akdeniz’in, ilk kez kendi asfalt plenti olacak”

Başkan Gültak, “Akdeniz’in, ilk kez kendi asfalt plenti olacak”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında yeni yılın ilk haftasında Güneş Mahallesi’ni ziyaret etti. Ekiplerin çalışmalarını inceleyen Başkan Gültak, mahalle sakinleri ve esnaflarla da bir araya geldi. Akdeniz Belediyesi’nin ilk kez tesis kurulumu hazır bir asfalt plenti kazanacağını belirten Başkan Gültak, bu plentin, 2021 yılının ilk çeyreğinde hayata geçeceğini ifade etti.

Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Mahalle Muhtarı Nezir Elçi ile birlikte esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Gültak, mahallede devam eden asfalt yama, kilit taşı ve kaldırım çalışmalarını da yerinde inceledi. Her hafta Salı ve Cuma günlerini muhtarlıklara ayırdığını belirten Başkan Gültak; “Ziyaretlerimizde; muhtarlarımız, esnaf ve vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Ayrıca sahada görevli ekiplerimizin çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Ekiplerimiz, bugünlerde mahallemizde yoğun bir şekilde çalışıyor. Mahallemizde şu anda asfalt yama, kilit taşı ve kaldırım yenileme çalışmaları yapılıyor. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız yoğun şekilde sürecek. Mart 2019 seçimlerinden bu yana hiçbir zaman ekiplerimiz durmadı. Seçildiğimiz günden bu yana asfalt kaplama, yama, parke, kilit taşı çalışmalarımız devam etti” dedi.

Akdeniz’de; iki ay içinde soğuk asfalt, satıh kaplama asfalt dökme tesisinin de tamamlanacağını kaydeden Başkan Gültak; “DMO’da da gerekli çalışmalar yapılıp paraları yatırıldı, ihaleleri bitti. Özellikle köyden dönüşen mahallelerimiz için bunun büyük önemi var. Soğuk asfaltı, bahçe yolları ve ara yollara, 2021 yılı baharından itibaren dökmeye başlayacağız. Kardeş Belediyelerimiz olan Şahinbey ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nden alacağımız yardım ve destekler sonucunda da Akdeniz Belediyesi’nin ilk kez sıfıra yakın, bütün tadilat ve tamiratları yapılmış ve tesis kurulumu hazır bir asfalt plenti olacak. Bunu, 2021’in ilk çeyreğinde gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Böylelikle Akdeniz’in ilk kez bir plenti olacak. Bütüm ve mucuru biz alacağız. Artık asfalt ihalelerine çıkmayacağız. Mersin merkezde, asfaltını kendi üreten; sokak ve caddeleri için daha uygun fiyata imal eden bir belediye olacağız. Bu sayede, diğer belediyelerimize asfalt satma ihtimalimiz dahi olabilir” diye konuştu

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, açıklamasını; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, bir taraftan belediyenin iç borcunu azaltıyoruz, bir yandan belediyemize olmadığı kadar araç filosunu güçlendiriyor, plent ve soğuk asfalt tesisi gibi tesisler kazandırıyoruz. Bugüne dek yapılmayan hizmet, proje ve yatırımları hayata katarak, Akdeniz’i değiştirmeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz” sözleriyle sonlandırdı. Güneş Mahalle Muhtarı Nezir Elçi de hayata katılan hizmet ve çalışmalar nedeniyle mahalle sakinleri adına Başkan Gültak, Başkan Yardımcıları ve mahalleye hizmet veren görevli ekiplere teşekkür etti. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir