Ana Sayfa / Manşet / Bahçeli: Dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul’a getirilsin

Bahçeli: Dokunulmazlık dosyaları Genel Kurul’a getirilsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP, CHP ve İyi Parti’yi hedef alarak dokunulmazlık dosyalarının Genel Kurula getirilmesini istedi. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde yine muhalefet yer aldı. Ekonomideki kriz ve toplumda yükselen itirazlara değinmeyen Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’yi hedef aldı.
DOKUNULMAZLIK KALDIRILMA TALİMATI
“Terör” söylemi üzerinden konuşmasına başlayan Bahçeli, “Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. Terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandası ile sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. AYM’nin görevini yapmasını bekliyoruz” dedi. Bahçeli, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde talimatlarını şöyle sıraladı: “Bu bölücü vekil hakkında gereken hukuki tahkikat, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili tasarruf derhal temin edilmelidir” dedi.
Bahçeli, Meclis Karma Komisyonu’nda bekletilen milletvekili dokunulmazlık dosyalarının da Genel Kurul’a sevk edilmesini istedi.
IRAK-SURİYE TEZKERESİ
CHP ve İYİ Parti’yi Suriye-Irak tezkeresi üzerinden hedef alan Bahçeli, “CHP Genel Başkanı geçen hafta TV’de bir yalana bin yalan ekleyerek, ‘Terör konusunda bir şey geldi de biz hayır mı dedik, yapmayın, etmeyin mi dedik.’ Bu temelsiz açıklamayı duyduktan sonra ne dile getirsek boşunadır. Türkiye’nin değişen terörle mücadele stratejisi kapsamında terörü kaynağında engellemek asıldır, esastır, önceliklidir. Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesini iki yıl uzatan tezkere 26 Eylül 2021’de Meclis’te oylanırken CHP hayır dedi mi? Dedi. Bu tezkereye HDP hayır dedi mi? Kuşkusuz… İP sadece 2 3 vekil ile oylamaya iştirak edip kerhen evet dedi… CHP Genel Başkanı kuyruklu yalana nasıl başvurabiliyor? Milletimizi kandırmaya ne hakla cüret edebiliyor?” ifadelerini kullandı.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden teftiş üzerinden de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli, İBB’deki teftiş sürecinde görevli müfettişlere ateş püsküren Kılıçdaroğlu’nun, DİAYDER referansı ile belediyede işe girdikleri iddia edilenlerin destekçisi olduğunu ileri sürdü.
AĞIR HAKARETLERDE BULUNDU
Bahçeli, partilerine yönelik “Kürt düşmanı” eleştirisi yapanlara ağır hakaretlerde bulundu. Bahçeli, “MHP’yi bilhassa Kürt düşmanı göstermeye gayret eden sicili lekeli şerefsizlere diyorum ki, bizim Kürt kökenli kardeşlerimize duyduğumuz muhabbet ve hürmet, sizin tahayyül sınırlarınızın alamayacağı kadar derindir. Türk ile Kürt ezeli kardeştir, Türk milletinin mensuplarıdır, bozguncular kalleştir. Aziz millet varlığının büyük tehlikede olduğu bu süreçte ayrıntılarla meşgul olamayacak kadar hassas bir dönemdeyiz. Bizim yüreğimizde herkese yer vardır, herkese yetecek kadar sevgi vardır. Bu bayrak benim, bu ülke benim diyen herkes kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.
TTB’Yİ HEDEF ALDI
Yerli TURKOVAC aşısının bilimsel analizlerinin yayınlanmamasına yönelik kaygılarını açıklayan Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılmasını da isteyen Bahçeli, “Türk Tabipleri Birliği’nden hesap sorulmalı, bayrağına bağlı yeni bir meslek örgütü hayata geçirilmelidir” dedi. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir