Ana Sayfa / Foto Haber / Özel şefler +1 fark ile mutfakta harikalar yarattı

Özel şefler +1 fark ile mutfakta harikalar yarattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ‘21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’ kapsamında anlamlı bir farkındalık etkinliğine daha imza attı. Mutfağa giren en özel şefler, depremden etkilenip Mersin’e gelen vatandaşlar için üzerlerinde +1 yazılı kurabiyeler yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel şefleri kolları sıvadı, mutfağa girdi. Bonelerini ve önlüklerini takıp, eldivenlerini giyen özel şefler, mutfakta tüm hünerlerini sergiledi. Özel şefler, hazırladıkları kurabiyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Geçici Barınma Alanları’na dönüştürülen noktalardaki vatandaşlara ulaştırdı. Toplam 7 şef,  Usta Öğretici Durdu Gürbüz ile birlikte mutfakta harikalar yarattı ve depremden etkilenen vatandaşların yüreklerine dokundu. Depremden etkilenip Mersin’e gelen vatandaşlar da, kendileri için özel olarak yapılan kurabiyeleri afiyetle yedi ve mutluluklarını dile getirdiler.

Birbirinden güzel kurabiyeleri, sevgilerini de katarak yapan özel şefler, +1 fark ile mutfakta harikalar yarattı, gönüllere dokundu. Kalp ve çocuk figürlü kurabiyeleri, piştikten sonra +1 yazısı ile renkli bir şekilde süsleyen ve özenle paketleyen özel bireyler, bunları depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırdı ve kendi elleri ile dağıttılar.

Gerboğa: “Amacımız deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza bir farklılık yaratmak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında farklı bir etkinlik planladıklarından söz ederek, “Özel çocuklarımızla birlikte kurabiye yapıyoruz. Amacımız deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza bir farklılık yaratmak, onları mutlu etmek. Bu yaptığımız kurabiyeleri onlara ikram edeceğiz ve aynı zamanda bir farkındalık yaratmayı da amaçlıyoruz. Özel çocuklarımız bu etkinlik için çok heyecanlılar. Kurabiyelerin deprem bölgesinden gelen vatandaşlara dağıtılacaklarının farkındalar. Çok güzel geçiyor. Hem eğleniyorlar, hem de bir şeyler üretmenin keyfini yaşıyorlar. Güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Gürbüz: “Özel şeflerimiz kurabiyeleri severek yaptılar”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Usta Öğretici olarak görev yapan Durdu Gürbüz de, “Bugün özel şeflerimizle mutfağa girdik. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız için kurabiye yapıyoruz. Bugün ayrıca özel bir gün; 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü. O yüzden bugün çocuklarımız da çok eğlenceli, çok mutlu. Kurabiyeleri severek yaptılar. Deprem bölgesinden gelen arkadaşlarına ikram etmekten de çok mutlular. Keyifli geçiyor” diye konuştu.

Özel şefler mutfakta harikalar yarattı

Özel şeflerden Habibe Tanış, “Biz bugün kurabiye yapıyoruz. Kalp ve bebekli kurabiyeler yaptık. Çocuklar yesinler, hasta olmasınlar ve iyi olsunlar” dedi. Özel şeflerden Yasemin Erdoğan ise, “Üzülmesinler, iyi olsunlar ve deprem olmasın” diye duygularını ifade ederek, kurabiyeleri depremden etkilenen vatandaşlar için yaptıklarını anlattı.

Diğer bir özel şef olan Gizem Kaçaman, “Bugün burada depremzedeler için kurabiye yapıyoruz. Kalp ve insan şekli veriyoruz. Çocuklar üzülmesin, yesinler. Biz de onlar için kurabiye yapıyoruz. Afiyet olsun ve üzülmesinler” diye konuştu. Özel Şeflerden Mert Çatkın ise, “Kurabiye yapıyoruz. Un, şeker ve yağı karıştırdık, pişiriyoruz. Bugün burada olmak iyi” dedi.

Kurabiyelerin sıcaklığı, yürekleri de ısıttı

Deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşlardan Şamiye Demir de duygularını paylaşırken,  “Elinize sağlık. Çok mutlu hissettim. Çok rahatız burada, ama içimiz buruk. Yıkıldık. Biz Samandağlıyız, Samandağ yok artık” dedi. Deprem bölgesinden Mersin’e gelen Eftelya Karaağaçlı da, “Hatay’dan geliyoruz hepimiz. Down Sendromlu çocukları gördüğümüz için çok mutlu olduk. Kurabiye yapıp getirmişler, çok mutlu olduk. Onları da mutlu edebilmişizdir umarım” diye konuştu.

Hatay Samandağ’dan Mersin’e gelen vatandaşlardan Sevcan Demir de, “Sizi tanıdığımız için çok mutlu olduk. Böyle bir zamanda sizinle tanışmak istemezdik tabi ki. Çok kötü duygular içerisindeyiz biz, ama iyi ki de bizi böyle düşünen sizin gibi narin, güzel insanlar var karşımızda. Bizi böyle bir günde ziyaret ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Emek verip bize pasta yapmışlar, bizi düşünmüşler. Çok güzel bir duygu. Çok duygulandım ben. Çok sağ olun” ifadelerini kullandı. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Kremlin doğruladı: Erdoğan-Putin 4 Eylül’de görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 4 Eylül’de Soçi’de ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir