Ana Sayfa / Ekonomi / Mersin Büyükşehir Ramazan yardımlarına başladı

Mersin Büyükşehir Ramazan yardımlarına başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarını sürdürüyor. İçerisinde 12 farklı temel gıda malzemesinin yer aldığı “Halka Hizmet Sofralara Bereket” yazılı gıda kolileri, 13 ilçede 120 bin haneye ulaşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde gıda kolisi dağıtımlarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde sürdürülen dağıtımlarla, il genelinde 120 bin hanenin kapısı çalınacak. İçerisinde temel gıda malzemelerinin yer aldığı koliler, ekonomik olarak sıkıntılı süreç yaşayan vatandaşların bir nebze de olsa mutfak masraflarına katkı sunacak.

Büyükşehir’den Ramazan’da ‘Halka Hizmet Sofralara Bereket’

Büyükşehir Belediyesi, 23 Mart 2023’de başlayacak Ramazan ayı için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarını sürdürüyor. 13 ilçede dağıtılan toplam 120 bin gıda kolisinin içerisinde 2 litre ayçiçek yağı, 2 kilogram un, 1 kilogram toz şeker, yarım kilo çay, 1 kilogram şehriye, 1 kilogram nohut,  750 gram tuz, 800 gram zeytin, 2 kilogram bulgur, 2 kilogram pirinç, 1 kilogram kırmızı mercimek ve 2,5 kilogram makarna yer alıyor. “Halka Hizmet Sofralara Bereket” yazılı koliler ile Büyükşehir ekipleri, Mersinlilerin kapısını çalıyor.

Yaşar: “120 bin adet koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, Ramazan ayı için hazırlanan gıda kolilerinin dağıtımlarının başladığını ifade ederek, “Ramazan gıda kolisi dağıtımlarımız başladı. Bu yıl Ramazan’a buruk bir şekilde giriyoruz. 6 Şubat depreminden bu yana deprem bölgesinde hizmet veriyorduk. Yine eş zamanlı olarak, ilimize gelen depremzedelere hizmet vermeye başladık. Bu kapsamda 15 bin civarında kolimizi depremzedelere ulaştırmıştık. Bunun yanında, evinde depremzede konuk eden ailelerimiz var. Şimdi Ramazan’da vereceğimiz bu koliler hem ailelere, hem de gelen depremzedelere destek niteliğinde olacak. Koli dağıtımımız 13 ilçede olacak. Toplamda 120 bin adet koliyi ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi. Halk Kart kullanıcısı ailelere öncelik vereceklerini kaydeden Yaşar, “Bunun yanında mahalle muhtarlarımızla sürekli görüşmeler halindeyiz ve onların söylediği kişileri de araştırarak listemize ekliyoruz. Tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi veya düşük gelir düzeyine sahip ailelere gıda kolilerimizi ulaştırıyoruz. Ramazanı buruk karşılıyoruz, ama yine dayanışmayla bu Ramazan’ı da birlikte geçireceğiz” dedi.

“Aşımız olacak, kaynatacağız, yemek yapacağız”

Kurdali Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlardan Edibe Çapkan, “Allah razı olsun. Kolide makarna, şeker, yağ, un, çay var. Yemek yapacağız. Hayat çok pahalı, hiçbir şey alınmıyor. Daha önce hayatımız böyle değildi. Her şey pahalı. Her gün zam, nereye kadar?” dedi. Büyükşehir’in gıda kolisi desteğinden çok memnun olduğunu söyleyen Çapkan, “Aşımız olacak, kaynatacağız, yemek yapacağız” diye konuştu.

“Bu zor günlerde çok iyi oldu”

Nejla Çelik de ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçte Büyükşehir’in gıda kolisi desteğinin çok iyi olduğunu belirterek, “Erzağa ihtiyacımız vardı. Bu zor günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Yağ, şeker, bulgur, pirinç, kuru fasulye, nohut gibi gıdalara çok ihtiyacımız oluyor. Ramazan ayında inşallah pişireceğiz bunları. Bir aş oldu evimize, lazımdı da bu zor günlerimizde” dedi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir