Ana Sayfa / Kadın / Kadınlar Örgü Evi’nde mutlu

Kadınlar Örgü Evi’nde mutlu

Kadınlar, Mezitli Belediyesi Örgü Evi’nde yaptıkları çalışmalar sayesinde yaşamın stresiyle baş etmeyi başarıyor. Her gün, örgülerini, iplerini alarak Örgü Evi’nde buluşan kadınlar, aile ortamında çaylarını yudumluyor, sohbet ediyor ve örgülerini örüyor.

Örgü evinde gerçekleşen buluşmaların kendilerine terapi gibi geldiğini dile getiren kadınlar, gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerle de bir çok insanın yaşamına dokunuyor. Ördüklerini, kış şartlarında vatan mücadelesi veren askerlere, kırsal kesimde eğitim gören öğrencilere ve başka şehirlerdeki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıran kadınlar, kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür ediyor.

Başka ilçe ve şehirlerde yaşayanların kendilerine ulaşarak övgülerini dile getirdiğine vurgu yapan kadınlar, “Başka şehirlerde yaşayan ve bu sosyal alanlara sahip olmayan kadınlar bizleri kıskanıyor. Biz de bir gün gelemediğimiz zaman aslında ne kadar özel bir yere sahip olduğumuzun ve sağladığı imkanların farkına varıyoruz. Örgü Evimiz sadece kadınların bir araya gelip örgü ördüğü değil, el ele verip dayanışma içerisinde bulunduğu sosyal bir aile ortamı. Başkanımız Neşet Tarhan’a, güzel dostluklar kurduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz ve sosyal projelere destek olduğumuz Örgü Evi’ni bizlere kazandırdığı için teşekkür ederiz.” dediler.

Tüm kadınları, sosyal mesafe kuralları içerisinde, maske takarak bir araya gelmeye davet eden Örgü Evi sorumlusu Şeyda Kıritır, “Arkadaşlarımız burada olmaktan çok mutlu. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Hanımlar evde sıkılmasın. Burada çok güzel şeyler üretiyoruz. Herkes birbirine yaptığı modelleri gösteriyor. Çok güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Örgü Evimiz Cumartesi, Pazar ve resmi bayram tatilleri hariç 10.00 – 17.00 saatleri arası açık. Örgü sever bayanlardan bir ricamız var, şişlerini, tığlarını, örgülerini getirirken yanlarında maskelerini de getirmelerini istiyoruz. Burada gerekli hijyen tedbirlerimizi aldık. Sosyal mesafe kuralları içerisinde güvenle örgülerimizi örmeye devam edeceğiz.” dedi.

Örgü Evi’ne her geçen gün ilginin arttığının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise kadının sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesi için her fırsatı sunduklarını söyleyerek, “Mezitli Belediyesi Örgü Evimizi sahiplenen kadınlarımızın katkıları sayesinde, Örgü Evimiz çok bilinen önemli bir buluşma mekanı haline geldi. Kadınlarımız burada boş zamanlarını değerlendiriyorlar, örgü yapıyorlar. Bilmeyenler örgü öğreniyor. Burası sadece kadınların bir araya gelip örgü ördüğü sohbet ettiği yer değil, aynı zamanda çok önemli bir sosyal faaliyet ve buluşma alanı. Burada yeni işlemeler öğreniyorlar. Öğrenmekle de kalmayıp içerisinde yer aldıkları projelerle sosyal sorumluluklarını da yerine getirmiş oluyorlar. Tüm emek veren kadınlarımızı kutluyorum. Mersinlileri Örgü Evimizde gerçekleşen faaliyetlere katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir