Ana Sayfa / Politika / Akşener, Doku için Adalet Bakanı’na çağrı yaptı

Akşener, Doku için Adalet Bakanı’na çağrı yaptı

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin Adalet ve İçişleri Bakanını göreve çağıran İYİ Pati Genel Başkanı Meral Akşener, “Gülistan’lar kaybolmasın, Ceren’ler yaşasın diye üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti grup toplantısına Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku’da katıldı. Erken Yaşta Emeklilik (EYT) sorununa değinerek, başlayan Akşener, “1,8 milyon insanımız önümüzdeki döneme emeklilikte yaşa takılacak. 4,8 milyon halen çalışan ve çalışmış olan vatandaşımız EYT mağduru. 20 milyon insanımız mağdur. Hesabını kitabını yaptık. Yapacağımız EYT düzenlemesi bir haktır. EYT grubunda yer alan prim gün sayısını doldurmuş 3 milyon insanımız düzenlemeden yararlanabilecek. Sağlık imkanlarına erişebilecekler. 1,8 milyon insanımız da bu düzenlemeden yararlanabilecek” dedi.
ADALET BAKANI’NA ÇAĞRI
Gülistan Doku’nun ailesinin de grup toplantısında bulunduğunu ifade eden Akşener, “Maalesef Gülistan 2 yıldır kayıp. 2 yıldır kayıpsa kadınlar güvendedir, diyemeyiz, kadına şiddete dur diyemeyiz. Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nı göreve çağırmak istiyorum. Biz de araştırma komisyonu kurarak gereken her türlü katkıyı vereceğiz. Gülistan’lar kaybolmasın, Ceren’ler yaşasın diye üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye belirtti.
‘HAR VURUP HARMAN SAVURDUN’
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerini ayda bir ya da yılda bir inkar ettiğini vurgulayan Akşener, artık her hafta farklı bir şey söylediğini ifade etti. Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda muhalefeti zamlara dair yaygara yapmakla suçladığını hatırlatan Akşener, “Bu hafta da ‘külfeti hep birlikte sırtlayacağız’ dedi. ‘Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettik’ diyorsun da sen milletimizin vergilerini çarçur ederken, anneler bebeklerine mama alamaz, gençler tatile gitmenin hayalini kuramaz halde. Akıl dışı, plansız yönetim anlayışınla kaynakları har vurup harman savurdun. Şimdi ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun. Bu milletin seni bir kez daha benimseyeceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. AK Parti iktidarı artık yok, bu bir zaman meselesi” ifadelerini kullandı.
‘UCUBE SİSTEM GİTÇEK’
Sanatçı Tarkan’ın “Geççek” şarkısına ilişkin konuşan Akşener, “Sanatçılarımızı her fırsatta yargılayan bir vizyonsuzluğa geçtik. Tarkan bir şarkı çıkardı. Nedense bu şarkı bazılarına çok ağır geldi. Şarkıda küfür, hakaret yok, umut var. Bu arkadaşların o umuda bile alerjileri var. Hiç geçmesin, hiç bitmesin istiyorlar. İktidara seslenmek istiyorum, herkes sanatını icra etmekte özgürdür. Size ve bizlere düşen aynı rahmetli Özal, Demirel gibi onlara saygı göstermek. Bu ülkenin sanatçısıyla, dinlediği müzikle uğraşacağınıza kendi işinizi yapın. Giderayak bu millete bir faydanız dokunsun. Ağlasınız da sızlansanız da bu ucube sistem geldiği gibi ‘gitçek’. Siz isteseniz de istemesiniz de çile ‘bitçek’. Bu kabus elbette ‘geççek’” diye konuştu. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir