Ana Sayfa / Manşet / Yolcu otobüsünde fenalaştı

Yolcu otobüsünde fenalaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma hizmeti veren Sarı Limon otobüsü içerisinde yolculuk sırasında kalp spazmı geçiren bir vatandaş, kadın otobüs şoförü ve Büyükşehir’in sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından 112 ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan 68 yaşındaki Mahmut Akdemir, yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Yaşananlar araç içi güvenlik kameralarına da yansıdı.

Mahmut Akdemir, eşi Emine Akdemir ile birlikte Tarsus merkez Ergenekon Mahallesi’nde bulunan yakınlarının yanına gitmek için, Büyükşehir Belediyesi Sarı Limon otobüsüne bindi. Otobüs Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde ilerlerken, Mahmut Akdemir bir anda fenalaşarak kendinden geçti. Durumu fark eden eşi Emine Akdemir, hemen araç sürücüsü Havva İpekli’ye seslenerek, aracı durdurmasını ve sağlık ekiplerine haber vermesini istedi.

Aracı durduran sürücü Havva İpekli, durumu hemen 112’ye bildirdi. 112 çağrı merkezinden en yakın ambulansın Altaylılar Mahallesi’nde bulunduğu bilgisini alan sürücü Havva İpekli, hastayı bir an önce sağlık ekipleriyle buluşturabilmek için yeniden hareket etti.

İlk müdahaleyi Büyükşehir’in sağlık personeli yaptı 

Tüm bunlar yaşanırken, şoför İpekli, aynı cadde üzerinde ters istikamette ilerleyen ve tesadüfen olay yerinden geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Hasta Nakil Ambulansını fark ederek,  korna çaldı ve el sallayarak durumu anlattı. Büyükşehir Sağlık ekipleri hızla otobüsün yanına geldi ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli sağlık personeli Seda Topçu’nun ilk müdahalesinin ardından Mahmut Akdemir, 112 ambulansı ile hastaneye götürüldü. Hastanede gerçekleştirilen tetkiklerin ardından kalp spazmı geçirdiği anlaşılan Akdemir, yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Evinde ziyaret etti 

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Toplu Taşıma Grup Amiri Ali Fatih Salman ve kadın sürücü Havva İpekli, Mahmut Akdemir’i, Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaret ederek “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Mahmut Akdemir: “Şu an çok iyiyim” 

Olay anında kendinden geçtiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen Mahmut Akdemir, “Kendimden geçtim. Havva hanıma da teşekkür ederim. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Şu an iyiyim” dedi.

Emine Akdemir ise olay anında çok korktuğunu belirterek, “Gidiyorduk, beyim hastalandı birden. ‘Boynum ağrıyor’ dedi. Korkuttu bizi. Ondan sonra da midesi bulandı. Çok kötü oldu. Boynu düştü. Sağolsun şoförümüz 112’iyi aradı. ‘Hastaneye kavuştururum ben, hiç korkmayın’ dedi. Otobüste de iki kişiydik hiç kimse yoktu. Sağolsun çok ilgilendi. Hastaneye kavuşturdular ambulansla. İyi ki varsınız, iyi ki sizler gibi insanlar var” diye konuştu.

Büyükşehir’in kadın otobüs şoförlerinden Havva İpekli de Mahmut Akdemir’i sağlıklı görmekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, “Mahmut amcama çok geçmiş olsun. Böyle sağlıklı görmek beni çok mutlu etti. Çünkü Mahmut amca beni çok korkutmuştu” şeklinde konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir