Ana Sayfa / Foto Haber / Yeşil Sol Parti’den Mersin mitingine çağrı; ‘En büyük halayımızı çekelim’

Yeşil Sol Parti’den Mersin mitingine çağrı; ‘En büyük halayımızı çekelim’

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları yarın gerçekleştirilecek final mitingine katılım çağrısı yaparak, “Bu miting seçim öncesi zaferimizin resmi olacak” dedi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), yarın Mersin’de gerçekleştirilecek final mitinginin hazırlıklarını tamamladı. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında yapılacak mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve Başak Demirtaş katılacak. Sanatçı İlkay Akkaya da mitingde sahne alacak.
Hazırlıklarını tamamlayan Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü ve milletvekili adayları, halka mitinge katılıma çağrısı yaptı.
‘YEŞİL SOL YENİ BİR NEFES OLACAK’ 
Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, farklı kültür, kimlik ve inançları barındırmasıyla kozmopolit bir kent olduğu için Yeşil Sol Parti ve Mersin arasında özel bir bağ olduğunu belirterek, “Bu anlamda Yeşil Sol Parti’ye Mersin’de yaklaşım çok olumlu. Çünkü şu anda insanlar bırakın mutlu olmayı, var olma sorunu yaşıyor. Yeşil Sol Parti yeni bir nefes olacak” diye belirtti.
‘KARANLIK DÜZENİ YIKACAĞIZ’ 
Acar, bu seçimin tüm halklar bir değişimi getireceğini ifade ederek, gerçekleştirilecek mitingin de bu noktada ayrı bir önemi olduğuna işaret etti. Acar, “Bizim final mitingimiz bu noktada damga vurup son noktayı koyacaktır. Bu miting, yeşilin, umudun, barışın partisi Yeşil Sol Parti ile bu karanlık düzeni yıkacağımızın işaretidir. O yüzden bu mitingimizle seçim çalışmalarımızı taçlandıracağımıza inanıyoruz” dedi.
BOZAN: EN BÜYÜK HALAYIMIZI ÇEKELİM
Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Ali Bozan, ev ev, sokak sokak seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, şu çağrıda bulundu: “Geldiğimiz aşamada Mersin’de yaşayan yurttaşlarımızın, özellikle de kadınların ve gençlerin Yeşil Sol Parti’ye çok ciddi bir ilgisi var. Ve şu anda neredeyse çalışmalarımızın finali diyebileceğimiz 11 Mayıs’ta mitingimizi yapıyoruz. Çalışmalarımız esnasında gittiğimiz her yerde, yağmur çamur demeden, evlerde, sokaklarda, işyerlerinde halaylar çektik ve en büyük halayımızı hep birlikte çekmek için final mitingimize davet ediyoruz.”
KOCA: ZAFER PROVASINA DAVET EDİYORUZ
Yeşil Sol Parti adaylarından Perihan Koca, krizlerin derinleştiği bir atmosfer içerisinde seçimlere gidildiğine dikkat çekerek, bu süreçte tüm ezilen kesimlerine iktidar eliyle kaos yaşatıldığını söyledi. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir önem arz ettiğini dile getiren Koca, gerçekleştirecekleri mitingin de bu tarihi seçimin bir provası olacağını ifade etti. Koca, şöyle konuştu: “Bu seçim ‘diktatörlük mü yoksa demokrasi mi’ diye oylayacağımız bir seçim olacak. Bunun atmosferi zaten seçim kampanyasına da yansımış durumda. Gündelik hayatında ağır bedel ödeyen herkes bunun bilincinde. Biz 14 Mayıs’ın hemen arifesinde tüm halkımızı zafer provası yapmaya davet ediyoruz. Biz tüm renklerimizle, umutlarımızla, özlemlerimizle ve yeni bir yaşam tahayyülümüzle orada olacağız.”
TÜRK: ZAFERİMİZİN RESMİ OLACAK
Gerçekleştirecekleri mitingin seçimler açısından büyük bir önem taşıdığını belirten aday Mustafa Türk de bu mitingin seçim öncesi “zaferin resmi” olacağını kaydetti. Türk, “11 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz Mersin mitingi seçim öncesi zaferimizin resmi olacaktır. O anlamda bu mitingi çok önemsiyoruz. Halkların, talepleriyle alana akacağına inanıyoruz. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında gerçekleştireceğimiz bu mitinge, tüm halkları yan yana, omuz omuza durmaya davet ediyorum. Ya zafer ya zafer” dedi. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir