Ana Sayfa / Kültür/Sanat / TORTEK kursiyerleri hünerlerini sergiledi

TORTEK kursiyerleri hünerlerini sergiledi

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) 41 branşta eğitim gören 348 kursiyer, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında hünerlerini sergiledi.

Gelinlikten abiye ve geleneksel kıyafetlere kadar birçok ürünün sergilendiği etkinlikte kursiyerler, kendi diktikleri kıyafetleri giyerek hayatlarında ilk defa defileye çıktı.

Önümüzdeki ay dünya evine girecek olan bir kursiyerin özenle hazırlayıp diktiği gelinliği giyerek podyuma çıkması izleyenlere duygulu anlar yaşatırken,  Türk Bayrağı motifi işlenerek hazırlanan kıyafet de milli duyguları doruklara çıkarttı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, etkinliğe katkı sunan ve kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerini takdim ederek, teşekkür etti.

Hobilerin hayat boyu sanata ve mesleğe dönüştüğü Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda  (TORTEK) 41 branşta eğitim gören 348 kursiyerin el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünlerin sergisi, yine özenle dikilen kıyafetlerin defilesi ve workshop atölye çalışmaları ile eğitim ve üretimin en güzel örneği Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşandı.

Osmaniye Mahallesi’ndeki semt sahasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, 7’den 70’e yoğun ilgi gördü.

“KURSİYERLERİMİZİN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz yaptı.

Başkan Yılmaz, hayat boyu öğrenme  ve çevik belediyecilik anlayışıyla sürdürdükleri meslek edindirme kurslarıyla özellikle kadınlara yeni iş kapıları açtıklarını vurgulayarak; “TORTEK ile evinizde, mahallenizde, köyünüzde, dileğiniz her yerdeyiz. 16 mahallemizde açtığımız kurslarımıza katılarak hobilerini sanata ve mesleğe dönüştüren 348 kursiyerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK” 

“Her gün yeni bir şeyler öğrenmeliyiz. Bu etkinlikle bunun mesajını da vermiş oluyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Hayat boyu öğrenme, sadece okula bağımlı olmadan eğitim, diploma ve benzeri statüyü dikkate almadan doğrudan sonuç odaklı bir sistemdir. Öğrenmenin yaşı yok. Üreten toplumlar gelişir. Çünkü öğrenmemiz gereken yeni bilgiler her gün ve her an değişiyor. Yeni metotları, inovasyonla ortaya çıkarılmış yeni ürünleri, yeni teknolojiyi takip etmemiz gerekiyor. Biz de Toroslar Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınların eğitime ve üretime katılmasını önemsiyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de şevkle ve heyecanla sürdürdüğümüz TORTEK Merkezimizdir. TORTEK ile istihdama ve iş gücüne de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. TORTEK’te görev yapan öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerini vererek, tebrik etti.

“KENDİ DİKTİĞİ GELİNLİĞİYLE DEFİLEDE BOY GÖSTERDİ” 

Cam Füzyon, Mis Sabun, Kumaş Baskı ve Çocuk Atölyeleri ile ahşap boyamadan ev mefruşatına, takı tasarımdan gümüş işlemeciliğine kadar kursiyerlerin el emeği ile hazırladığı ürünlerin sergisinin yer aldığı etkinlik şenlik havasında geçti.

Animasyon ve halk oyunları ile Genel Jimnastik Kursu’na katılan kursiyerlerinin hazırladığı gösterilerin de renk kattığı etkinliğe, Giyim Kursu kursiyerlerinin hazırladığı defile damgasını vurdu.

Defilede, gelinlikten abiye ve geleneksel kıyafetlere kadar birçok ürün katılımcıların beğenisine sunuldu. Hayatlarında ilk defa podyuma çıkarak mankenlik yapan kursiyerlerin heyecanları görülmeye değerdi.

Temmuz ayında dünya evine girecek olan Çağdaşkent TORTEK kursiyeri Derya Bayoğlu ise özenle hazırlayıp diktiği gelinliği giyerek hem duygulandırdı hem de başarısıyla gururlandı.

“DEFİLEDE AY YILDIZ DAMGASI” 

Toroslar Belediyesi’nin Hayat  Boyu Öğrenme Etkinliği, milli duyguları da doruklara  çıkardı. Türk Bayrağı motifinin işlenerek hazırlandığı kıyafet de katılımcılardan tam not aldı. 10.Yıl Marşı ile sahnede sergilenen bu çalışma da ayakta alkışlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eşi Meltem Yılmaz ile birlikte sahneye çıkarak coşkuya ortak oldu.

Başkan Yılmaz daha sonra etkinlik alanındaki çadırlarda sergilenen el emeği ürünlerin sergisini gezerek, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir