Ana Sayfa / Foto Haber / Sağlık çalışanları sorunlarının çözülmesini istedi

Sağlık çalışanları sorunlarının çözülmesini istedi

Mersin ve Dersim’de açıklama yapan sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunlarının çözülmesini istedi. 
Mersin ve Dersim’de sağlık çalışanları yaşadıkları sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi ve Güney İlleri Tabip Odası, sağlık çalışanları ve hekimlerin yaşadığı sorunları sıralayarak, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.
MERSİN
Güney İlleri Tabip Odası, hekimlerin yaşadığı sorunlara ve pandemi döneminde alınmayan tedbirlere ilişkin Mersin Tabip Odası (MTO) önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Güney İlleri Tabip Odası başkanları katıldı.
Fincancı, bölgede çalışan sağlık çalışanlarının bölgenin havası gibi yakıcı sorunlarının olduğunu belirterek, “Sağlık ortamındaki tahribatı, basın emekçileri gibi yurttaşlar da tanıklık ediyor. Tanıklık ettiğiniz bu tahribat, yalnızca siyasi otoritenin vermiş olduğu karar ve baş aşağı etme kararı sonucudur” dedi.
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI 
MTO Başkanı Mehmet Antmen ise, ülkede yaklaşık ayda 100 hekimin yurt dışına giderek mesleğini icra ettiğini söyledi. Antmen, “İktidar bu korkunç tabloya rağmen hekimleri işyerlerinde şiddetten, bulaştan koruyacak düzenlemeler yapmamış, emeğimizin karşılığını vermek yerine ek ödeme yalanlarına sığınmış, hekimlere güvenceli bir gelecek sağlamak için girişimde dahi bulunmamıştır. Bu görmezden, duymazdan gelme halinin sonucu olarak hekimlerde bıçak kemiğe dayanmıştır. Hekimler için pandemi dönemi sağlık sisteminin tüm defolarını açığa çıkarmıştır” dedi.
Antmen hekimlerin taleplerini şöyle sıraladı: “*Sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı politikalar durdurulmalı, sağlık hizmetleri toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmelidir.
*Güvencesiz, gerçekdışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmeli, güvenceli çalışma esas olmalıdır.
*Haftalık çalışma sürelerimiz önerilerimiz çerçevesinde yeniden düzenlenmelidir.
*Temel ücretlerimiz TTB’nin görüş ve önerileri çerçevesinde belirlenmeli, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir ödeme sağlanmalıdır.”
DERSİM
SES Dersim Şubesi, “Aile Hekimleri Sözleşmesi ve Ödeme Yönetmenliği”ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan SES Mali Sekreteri Özgür Sayim Küçükkaya, yönetmeliğin cezalandırma ve işten atma yönetmeliği olduğunu belirterek, feshedilmesi gerektiğini vurguladı.
Aile Sağlık Merkezleri’ndeki (ASM) çalışma koşullarının giderek ağırlaştırıldığını, kronik hasta takiplerinin mantıksız kriterlere dayatılarak takibi yapılamayacak hale getirildiğini belirten Küçükkaya, “Belirlenen kriterlere uyulamaması durumunda ise sağlık emekçileri cezayla tehdit edilmektedir. Üstelik bu ek görevleri yerine getirebilecek altyapı konusunda herhangi bir çözüm sunulmayarak sağlık emekçileri yine kaderleriyle baş başa bırakılmaktadır” dedi.
Yönetmeliğin ASM çalışanları için “ceza yönetmeliğine” dönüşeceğini kaydeden Küçükkaya, yönetmeliğin kaldırılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

DEM Parti 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe adayını açıkladı

DEM Parti, 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe eşbaşkan adaylarını açıkladı. Partinin İstanbul adayları ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir