Ana Sayfa / Dünya / Rusya Karadeniz kıyısında ilerliyor, Ukrayna köprüleri havaya uçuruyor

Rusya Karadeniz kıyısında ilerliyor, Ukrayna köprüleri havaya uçuruyor

Rusya ile Ukrayna arasında dün beklenen ikinci tur müzakere görüşmeleri bugüne ertelendi. Rus ordusu Karadeniz kıyısında bulunan kentlerden ilerlerken, Ukrayna, Kiev’i savunmak için köprüleri havaya uçuruyor. 

Rusya’nın Ukrayna Savaşı’nda taraflar arasında dün beklenen ikinci tur müzakere görüşmeleri bugüne ertelendi. Rusya ordusu Karadeniz kıyısında bulunan kentlerden ilerlerken, Ukrayna, başkent Kiev’i savunmak amacıyla köprüleri havaya uçuruyor.
06:52: METROYA SIĞINANLARIN SAYISI 15 BİNE ULAŞTI 
Kiev Metro İdaresi Müdürü Viktor Brahinski, metro istasyonlarına sığınanların sayısının 15 bine ulaştığını açıkladı.
02.20 ZELENSKİY: 9 BİN RUSYA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bir haftada yaklaşık 9 bin Rusya askerinin öldürüldüğünü ileri sürdü. Ukraynalılar için bunun “Vatanseverlik Savaşı” olduğunu belirten Zelenskiy “İşgalciler Ukraynalılardan cevabını alacak” dedi.
02.15 BİR AGİT PERSONELİ YAŞAMINI YİTİRDİ 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna Özel Gözlem Misyonunda görevli bir personelinin, Rus ordusunun Harkov’a düzenlediği bombardımanda öldüğünü açıkladı.
02.00 39 ÜLKE CEZA MAHKEMESİ’NE BAŞVURDU
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, aralarında İngiltere, Fransa ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu taraf 39 ülkeden, Ukrayna’da işlenen suçların soruşturulması için başvuru aldıklarını duyurdu. Han, ülkelerden gelen bu başvurularla Ukrayna’daki savaş suçu, insanlığa karşı suç ve soykırım suçuna ilişkin delillerin toplanmaya başladığını kaydetti.
Başvuruların ardından doğrudan soruşturmaya başlayacak Başsavcı Han, soruşturmalarının etkili şekilde devam edebilmesi için devletleri UCM’yle iş birliğine davet etti.
01.50 DÜNYA BANKASI TÜM PROGRAMLARINI DURDURDU
Dünya Bankası, Rusya ve Belarus’taki tüm programlarını durdurduğunu açıkladı. Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, 2014’ten bu yana Rusya’ya yönelik yeni kredi veya yatırımların onaylanmadığı, 2020 ortasından bu yana Belarus için de onaylanan yeni bir kredi bulunmadığı aktarıldı.
01.30 ABD YÜZLERCE STİNGER FÜZESİ GÖNDERDİ 
Amerikan medyasına konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı kongre kaynakları, ABD yönetiminin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine askeri yardım olarak yüzlerce Stinger hava savunma füzesi sağladığını ifade etti. Kaynaklar, sadece 200 adet Stinger füzesinin bu hafta içinde teslim edildiğini belirtti.
01.10 BM: EN AZ 227 SİVİL ÖLDÜ
Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın saldırı başlattığı Ukrayna’da 227 sivilin öldüğünü, 525 sivilin yaralandığını, gerçek rakamın ise oldukça yüksek olduğuna inanıldığını duyurdu.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ukrayna’ya saldırının başladığı 24 Şubat saat 04.00’ten 1 Mart gece yarısı 12.00’ye kadar 31 erkek, 25 kadın, 6 erkek çocuk, 3 kız çocuk ve cinsiyeti henüz bilinmeyen 6 çocuk ile 156 yetişkin olmak üzere toplam 227 sivil hayatını kaybetti, 525 sivil de yaralandı. Açıklamada, “OHCHR, gerçek rakamların oldukça yüksek olduğuna inanıyor” denildi.
00.20 PUTİN, İSRAİL VE HİNDİSTAN BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüştü. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, ayrı ayrı yapılan telefon görüşmelerinde “Rusya’nın Donbas’ı korumak için özel askeri operasyonu” ele alındığı belirtildi. /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir