Ana Sayfa / Sürmanşet / Muhtar istedi, Büyükşehir dinledi; 8 Daire Başkanı Giritli’deydi

Muhtar istedi, Büyükşehir dinledi; 8 Daire Başkanı Giritli’deydi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, Türkiye’nin tek Giritli köyü olarak bilinen Akdeniz İlçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi Muhtarı Yücel Şen’in talebi üzerine mahalleyi ziyaret etti. Bürokratlar, “Melemez” adıyla da bilinen mahallenin sorunlarını yerinde dinleyip not ederken, mahallede turizmi canlandırmanın yolları konuşuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz” derken, Mahalle Muhtarı Yücel Şen “Köyde turizmle ilgili bir yapı var. Bunu geliştirip güzelleştirmek açısından böyle bir talebimiz oldu. Tabi bütün daire başkanlarını bir arada görünce biraz heyecanlandık” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve beraberindeki 8 daire başkanı, Akdeniz İlçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallenin sorunlarını yerinde dinleyip tek tek not etti. Mahalle Muhtarı Yücel Şen’in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, Türkiye’nin tek Giritli köyü olarak da bilinen mahallede turizmi canlandırmanın yolları konuşuldu.

Ziyarette; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Fen İşleri Dairesi Başkanı Engin Yıldız, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu yer aldı. Daire başkanları, sorumluluk alanlarındaki konularla ilgili bilgi verip, sorunları not etti.

“Biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunarak, “Yücel Bey’in daveti üzerine daire başkanı arkadaşlarımızla mahalleyi ziyaret ettik. Tabi burası bir Giritli mahallesi. Başta kültürel zenginliği olan bir mahalle. Büyükşehir Belediyesi olarak da biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz. Muhtarımızdan mahalleyle ilgili sorunları dinledik. İlgili arkadaşlarımız muhtarımıza gerekli bilgileri verdi. Yapacakları bazı çalışmalarla ilgili de notlarını aldılar” dedi.

Daire başkanları talepleri dinleyip not etti

Gökbel, kendilerine aktarılan taleplerden bazılarını paylaşarak, “Özellikle bu mahalleyi bağlayan ana ulaşım hattı üzerinde bazı kritik ve kazalara neden olan bölümlerle ilgili talepleri oldu. Mezarlıkla ilgili talepleri oldu. Eski mezarlığın dolmak üzere olduğunu söylediler. Biz burayla ilgili yeni bir mezarlık düzenlemesi zaten yapmıştık. Onun projesini hazırlıyorduk. Bir an önce projeyi yapıp ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. Onun dışında park bahçelerle, kültürle, muhtarlık işleri ve fen işleri daire başkanlarımızla ilgili talepleri oldu. Arkadaşlarımız bunlarla ilgili notları aldı. Oyun parkıyla ilgili de muhtarımızın talebi oldu. Park Bahçeler Daire Başkanımız bu talebi aldı. Muhtemelen yeni bir alanda, bir çocuk oyun parkını da burada oluşturacağız” diye konuştu.

“Olumlu, faydalı bir toplantı oldu”

Mahallenin turizm açısından da bir değere sahip olduğunu vurgulayan Gökbel, “Bu mahallenin güney veya doğu kısmında daha önce savaşlarda siper olarak kullanılmış bazı varlıkların olduğu söylendi. Burayla ilgili de gerekli notlarımızı aldık. Özellikle buranın tanıtımı; buraya ulaşan yol noktasında da arkadaşlarımız bir çalışma yapıp daha sonra Sayın Muhtar’la bunu paylaşıp uygulamaya geçecekler. Olumlu, faydalı bir toplantı oldu” ifadelerine yer verdi.

“Yapılması gereken şeyleri konuştuk, yapılacağına da inanıyoruz”

Bağcılar İhsaniye Mahalle Muhtarı Yücel Şen ise mahallede butik olarak çeşitli üretimlerin yapıldığını söyledi. Mahallenin kültürel bir değere sahip olduğunu, bölge turizmine de katkı sağlayabileceğini belirten Şen, “Köyde turizmle ilgili bir yapı var. Bunu geliştirip güzelleştirmek açısından böyle bir talebimiz oldu. Tabi bütün daire başkanlarını bir arada görünce biraz heyecanlandık. Güzel, verimli bir toplantı oldu. Köyde yapılması gereken şeylere Büyükşehir’in de bir noktada el atması gerektiğini düşündük. Çünkü bu bizim çabalarımızla olacak şeyler değil. Biz belli bir yere kadar götürüyoruz. Hepsine çok teşekkür ederim böyle bir ilgi alakadan dolayı. Yapılması gereken şeyleri konuştuk, yapılacağına da inanıyoruz. Çünkü bu biraz bizim için hızlandırılmış boyutu oldu işin. Çok memnunuz” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin, ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde buluşuyor

Ekonomi ve iş dünyasına dair birçok başlığın konuşulacağı  ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde usta ekonomi gazetecileri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir