Ana Sayfa / Mersin Büyükşehir / Mersin’de nikâh rekoru
???

Mersin’de nikâh rekoru

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2021 yılında 1000 nikâh kıyıldı. Pandemi sürecinin başladığı 2020 yılında 445 nikâh kıyılırken, 2021 yılında ise bu rakam 1000’e ulaştı. Nerzan Sarıkaya ve Soner Kumcu çifti 1000. nikâhta ‘Evet’ derken, nikâhlarını ise çiftlere verdiği tavsiyelerle sosyal medyada fenomen haline gelen Nikâh Memuru Dilek Yörük kıydı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 2021 yılının son günlerinde 1000. nikâh kıyıldı. 1000. nikâhı, nikâhlarda verdiği tavsiyelerle adeta fenomen haline gelen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde Nikâh Memuru olarak görev yapan Dilek Yörük kıydı.

2020 yılında 445, 2021 yılında ise 1000 nikâh

Pandemi sürecinin başladığı 2020 yılının Mart ayından itibaren salgın tedbirleri gündeme geldi. Tedbirler çerçevesinde düğünlerle ilgili de bazı kısıtlamalar gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gelen başvurular çerçevesinde 2020 yılında toplam 445 çiftin nikâhı kıyılırken, bu rakam 2021 yılında ise 1000’e ulaştı. Büyükşehir’de günde ortalama 3 çiftin nikâhı kıyıldı.

2021 yılının 1000. nikâhında Nerzan Sarıkaya ve Soner Kumcu çifti ‘Evet’ dedi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda kıyılan nikâha çiftin ailesi ve yakınları katıldı. Çift, mutlu günlerinin aynı zamanda 1000. nikâha denk gelmesinin de heyecanını yaşadı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 2021 yılında yapılan başvurulardan toplam 45’ini de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kıyarak, çiftlerin heyecanına ortak oldu.

Nikâh Memuru Dilek Yörük, sosyal medyada milyonlarca tıklanma alan ve kendisini fenomen haline getiren o meşhur konuşmasını 1000. nikâhta da yaptı. Yörük, diğer nikâhlarda olduğu gibi Sarıkaya ve Kumcu çiftinin nikâhında da çifte şu tavsiyeleri verdi:

“Evliliğinizi başkalarının evlilikleri ile kıyaslamayın. Peri Masalları’na aldanmayın. Çünkü gerçek değiller. Öyle bir evlilik hayali ikinizi de üzer. Mükemmeli aramayın, hiçbirimiz mükemmel değiliz. Birbirinizin geçmişini sorgulamayın lütfen. Adı üstünde ‘geçmiş’. Eşinizden sizin zihninizi okumasını beklemeyin. Ne yazık ki bunu hiç kimse yapamıyor. İstediğiniz ya da istemediğiniz ne varsa açık açık söyleyin birbirinize. Konuşarak her şeyi çözebileceğimize inananlardanım. Birbirinize yaşam alanı bırakın. Çok bilindik bir hikâyedir; kirpiler eşlerine dikenlerinin boyu kadar yaklaşırmış. Bilirmiş ki çok yaklaştığında dikeni batacak ve eşinin canı yanacak. Siz de birbirinizin canını yakmamak adına o yaşam alanını lütfen bırakın birbirinize. Bizler kadın ve erkek fark etmiyor, yaşımız kaç olursa olsun yalnız yaşadığımız süre içerisinde etrafımıza duvarlar örüyoruz. Kendimizi kötülüklerden, tehlikelerden korumak adına. Şu an duvarları olan iki insan yan yana geldiniz. O duvarları yıkın demiyorum ben size. Siz de bunu birbirinizden istemeyin lütfen. Ama o duvarlara el birliğiyle pencereler açın. Bütün bir hayatı o pencerelerden birlikte izleyin. Belki o pencerelerden birinin ya da birkaçının önüne çiçekler dikeceksiniz ve birlikte büyüteceksiniz o çiçekleri. Evliliğinizi yaşarken birbirinizin üzerine hesaplar yapmayın. Hesapsız yaşayın hayatınızı. Haritalara bakmadan yol alın. Lütfen ama lütfen birbirinizin sahibi değil yoldaşı olmaya çalışın. Her şey güzel olacak sözünü vermeyin birbirinize. Maalesef ki olmuyor ama ola ki her şey kötü giderse ‘ben yine senin yanındayım’ sözü hepsinden daha kıymetli. Bir de çok sevdiğim bir cümle var benim, diyor ki; ‘ses yankısını duymazsa kaybolur gider ya, insan da öyle’. Kulak verin birbirinizin söylediklerine. Ne demek istediğini anlayarak dinleyin birbirinizi ki birbirinizin yankısı olun, kaybolup gitmeyin olur mu?”

Yörük: “30 milyonu buldu görüntüleme sayısı”

Nikâh Memuru Dilek Yörük, 1000. nikâhı kıydıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek,  nikâhlarda yaptığı konuşması ile sosyal medyada fenomen haline gelmesini de değerlendirdi. Yörük, “İşinizle ilgili ön planda olmak zaten bambaşka güzel bir şey. Çiftlerime çoğunlukla bu konuşmayı yapıyorum. Bir beyefendi; ‘Anneniz, babanız vermez size bu öğütleri’ demişti. O kadar çok hoşuma gitmişti ki. Özellikle Belediyem adına çok mutluyum. Çünkü sosyal medyada inanılmaz bir görüntüleme oldu. 30 milyonu buldu şu an görüntüleme sayısı. 45 nikâhımızı Başkanım kıydı. Sadece bize yapılan başvurular bunlar. Başka belediyelere başvurular da var, onların sayısını tam olarak bilmiyorum ama bir 45 de çok rahat onlar var diye düşünüyorum. Yoğun bir şekilde Başkanım da en az benim kadar neredeyse nikâh kıydı. Bizim ulaştığımız 1000 nikâh, şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi’nde kıyılan son 4 yılın toplamından daha yüksek bir rakam. O da ayrı bir gurur bizim için” ifadelerine yer verdi.

Gelin Sarıkaya: “Bir yol arkadaşı buldum kendime”

Gelin Nerzan Sarıkaya, 2021 yılının kendileri için çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Birbirimizi tanıdık. Bir yol arkadaşı buldum kendime. Bunun için çok mutluyum ve bunu tamama erdirdik. Dilek Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. Her şey için sağ olsunlar. Yeni yıl herkese mutluluk getirsin bizim gibi” dedi.

Damat Soner Kumcu ise  “Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Dilek Hanım’a çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar belli başlı süreçler, zorluklar yaşadık. Bugüne geldiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah yeni yıldan sonra da diğer yıllarımızı da hep bu şekilde güzel, mutlu geçiririz” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mersin, ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde buluşuyor

Ekonomi ve iş dünyasına dair birçok başlığın konuşulacağı  ‘Yeni Yüzyılda Ekonomi’ panelinde usta ekonomi gazetecileri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir