Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de kutlama konvoyu

Mersin’de kutlama konvoyu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama konvoyunu Tarsus’tan başlattı. Üstü açık otobüslerle yapılan şehir turuna Başkan Seçer de katılarak bayram coşkusuna ortak oldu. Başkan Seçer, herkesin bayramını kutlayarak, “Herkese daha güzel, daha müreffeh, daha çağdaş bir Türkiye’de yaşama dileklerimi iletiyorum. Öncelikli olarak bu pandemiden tüm dünyanın kurtulmasını diliyorum. Her şey güzel oluyor! Her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıktığı ve Türkiye’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın 102. yıl coşkusu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinliklerle tüm kente yayıldı. Sabah saatlerinde ilk olarak Tarsus sokaklarında başlatılan kutlama konvoyuna Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Vatandaşlar kendilerini selamlayan Başkan Seçer’e ellerinde bayraklar ve alkışlarla karşılık verdi.

19 Mayıs’ın ruhu tüm kentte hissedildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler ile tüm kentte bayram coşkusu yaşanıyor. Etkinliklerde pandemi nedeniyle salgın tedbirlerine azami önem gösteriliyor. Spor etkinlikleri ve gösterilerle başlayan bayram kutlamalarına 19 Mayıs sabahı Tarsus’tan araç konvoyu olarak başlatılan şehir turu ile devam edildi. Üstü açık otobüslerle düzenlenen şehir turuna Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve Meclis üyeleri katıldı. Vatandaşların evlerinden ve iş yerlerinden ellerinde bayraklar ve alkışlarla eşlik ettiği şehir turunda Başkan Seçer, 19 Mayıs coşkusuna ortak olarak vatandaşları selamladı.

“Tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum”

Başkan Seçer, bu yıl 19 Mayıs’ın pandemi gölgesinde kutlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Pandemi dolayısıyla kısıtlı kutlanan bir bayram. İnsanları bir araya getiremiyoruz, etkinlikler yapamıyoruz ama en azından bu zor günlerde biz onlara gidelim, mahallelerde gezelim, evlerinin önünden geçelim, iş yerlerinin önünden geçelim, onlara bir mutluluk yaşatalım istedim. Arkadaşlarımızla beraber güzel bir ortam hazırladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün hep bir aradayız bir aile olarak. Ülkemiz için çok önemli bir bayram. Ulusal kurtuluş mücadelesinin başladığı bir gün. Aslında laik, bağımsız Cumhuriyet’in kilometre taşlarının döşenmeye başladığı bir gün. Milli mücadelenin başladığı bir gün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı bir gün. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum. Herkese daha güzel, daha müreffeh, daha çağdaş bir Türkiye’de yaşama dileklerimi iletiyorum. Öncelikli olarak bu pandemiden tüm dünyanın kurtulmasını diliyorum. Ne diyelim, her şey güzel oluyor! Her şey çok daha güzel olacak!”

“Halkın coşkusu gerçekten bizi çok mutlu ediyor”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 19 Mayıs’ın kurtuluş mücadelesinin ilk günü olduğunu vurgulayarak, “Halkın coşkusunu görüyorsunuz. Bu şartlar altında bile, pandemi şartlarında insanların bu kadar katılımcı, coşkulu olmaları gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Asıl önemli olan tüm halkımızın bu gibi bayramlarda çok ciddi ama olaya çok fazla vakıf olması, sahiplenmesi gerçekten gurur verici” dedi.

“Biz gençlere çok şey borçluyuz”

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği şehir turu konvoyuna katılan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Mustafa Kemal Atatürk bu yola çıktığında 38 yaşında genç bir komutan, genç bir liderdi. Anadolu, Anadolu’nun insanları ‘milletin bağımsızlığını milletin kararlılığı kurtaracaktır’ diye yola çıktığında en önde gençlerimiz vardı. Biz gençlerimize çok şey borçluyuz, bu ülke gençlere çok şey borçlu. Ben 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla öncelikle gençlerimizin ve tüm ulusumuzun bayramı kutluyorum” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir