Ana Sayfa / Güncel / Mersin Tabip Odası uyardı: 15 gün içinde ölümler artabilir

Mersin Tabip Odası uyardı: 15 gün içinde ölümler artabilir

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayılarındaki artışa dikkati çekerek, önümüzdeki 15 günlük süreçte ülke genelinde ölüm sayılarının artabileceği uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 27 Mart-2 Nisan tarihlerine ilişkin  Kovid-19 vaka sayısı tablosuna göre, Mersin’de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 122.17 oldu.  Normalleşme kararının ardından vaka sayısının giderek artmaya başladığı kent, son haftalardaki vaka artışları dolayısıyla “yüksek riskli” gruptan, “çok yüksek riskli” gruba geçti.
Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, kentteki pandemi tehdidi konusunda uyarılarda bulundu. Mezopotamya Haber Ajansı muhabiri Ömer Akın’a önemli açıklamalarda bulunan Antmen, gerekli önlemlerin alınmasın istedi.
Kentte Mart ayı başındaki vaka sayısının her 100 bin kişide 90 kişi olduğunu belirten Antmen, aradan geçen 4 haftalık zaman diliminde bu sayının 100’ün üzerine çıktığını kaydetti.
EV İÇİ BULAŞ YÜKSEK
25 Mart’ta toplanan İl Pandemi Kurulu toplantısında kentteki vaka sayısının kontrol altında olduğu ve durumun çok iyi olduğunun konuşulduğu bilgisini paylaşan Antmen, iki gün sonra açıklanan pandemi haritasında ise durumun çok farklı olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Mersin genelinde özellikle ev içi bulaşıların yeterince kontrol altına alınamadığını söyleyen Antmen, bulaşıların yüzde 60’ının evi içi temaslardan kaynaklı olduğunu kaydetti.
Antmen, aşı yapılmadan önce yüksek olan hastanelerdeki 65 yaş üstü hasta sayısının aşı ile birlikte yaş ortalamasının 40’a kadar düştüğünü de paylaştı.
LEBALEP KONGRELER 
Artan vaka sayısı ile birlikte kentteki hastanelerdeki yatak kapasitesi yüzde 50 artırılmasına rağmen doluluğun yüzde 100’e yaklaştığına dikkat çeken Antmen, pandemi konusunda izlenen politikaları şu sözlerle eleştirdi: “Vatandaşa ‘Evde kal’ diye bir slogan çıkarıyorlar. ‘Dükkanı kapat, işyerini çalıştırma, lokantaya gitme, parka çıkma’ deniliyor ardından bir salonda 10-20 bin kişi ile lebalep kongreler yapıyorlar. Pandeminin başlangıcından bu yana pandemi noktasında yeterli toplumsal önlem alınamadı.”
ŞIRNAK’TAKİ DURUM
Türkiye’nin 81 ili arasında vaka sayısının en düşük olduğu kent olarak Şırnak’ı işaret eden Antmen, “Bence toplumsal bağışıklığın elde edildiği tek yer Şırnak’tır. Araştırılsa pandemiye bağlı en fazla ölümün yaşandığı şehir de Şırnak’tır. Toplumsal bağışıklığı insanların hastalığı geçirip öyle bağışıklık kazanmasını beklerseniz çok sayıda insanın ölmesine neden olursunuz. Tıbbi açıdan toplumsal bağışıklık aşılanmayla olabilecek bir şey. Kovid-19 testi yapılan insan sayısı 30 milyon. Ülkenin nüfusu ise 80 milyon. Koca bir yıl içerisinde ülke nüfusu kadar test yapılmamışken toplumsal bağışıklık nasıl oluşacak?” diye sordu.
ÜLKEYE 16 MİLYON AŞI GİRDİ
Hükümetin ayda bir sağlık politikasının değiştiğini söyleyen Antmen, Ocak ayından Mart ayı sonuna kadar 50 milyon doz aşının geleceği söylenildiğini, fakat ülkeye bugüne dek sadece 16 milyon aşının girdiğini ifade etti.
Bu hızla giderse 2021’i gözden çıkarmak gerektiğini ifade eden Antmen, “Yurttaşlar evine ekmek götüremiyor. Verilen bin 149 TL ile insanlar nasıl geçinsin? Bunun için insanlar mecburen dışarıya çıkıp, iş aramak ve çalışmak zorunda. Bu oluşan kalabalığı görüp vatandaşı suçlamak işin en kolay yönüdür. Yönetim mekanizmasındaki söz sahibi insanların kendi dediklerini dinlemeleri halinde bir şeylerin düzene gireceğini düşünüyorum” dedi.
ÖLÜMLER ARTABİLİR! 
Tabip Odası Başkanı Antmen, son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından her gün açıklanan vaka sayılarındaki aşırı yükselişe işaret ederek, ilerleyen 15 günlük süreçte ölüm sayılarının artabileceği uyarısında bulundu. (HABERGRAM)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir