Ana Sayfa / Güncel / Mersin Milletvekili Bozan’dan ‘Uyuşturucu ve bireysel silahlanmaya karşı mücadele’ çağrısı

Mersin Milletvekili Bozan’dan ‘Uyuşturucu ve bireysel silahlanmaya karşı mücadele’ çağrısı

Milletvekili Ali Bozan: “Uyuşturucu ve bireysel silahlanmaya karşı kentin tüm dinamikleriyle birlikte mücadele etmeliyiz”

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan,  Akdeniz ilçesi mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen buluşmada kent geneline yayılan uyuşturucu, bireysel silahlanma ve çeteleşme sorununa değindi. Önümüzdeki günlerde bu sorunlara dair kapsamlı bir çalışma hayata geçireceklerini belirten Milletvekili Bozan, sorunun siyaset üstü bir noktada olduğunu ifade ederek, “Bu sorunlara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Akdeniz İlçe Eşbaşkanları Nizar Esen ve Sevim Müjde ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi ile birlikte Akdeniz ilçe mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Seçim sonrası teşekkür mahiyeti taşıyan buluşmada, mahallelerin sorunlarına ilişkin birlikte hareket etme mesajları verildi. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, muhtarlara yaptığı konuşmada tüm kente yayılan uyuşturucu, bireysel silahlanma ve çeteleşme sorunlarına dikkat çekti.

BOZAN, MUHTARLARA “SORUNLARA KARŞI MÜCADELEDE BİRLİKTE OLACAĞIZ” 

Muhtarların demokrasinin en temel taşı olduğu vurgusunu yapan Ali Bozan, muhtarların halka en yakın temsiliyet olma özelliği taşıdığını belirtti. Yoğun programlardan kaynaklı seçim sonrası gerçekleştirdikleri teşekkür mahiyetli buluşmanın biraz geciktiğini ve bundan dolayı da özür dilediklerini dile getiren Milletvekili Bozan, Mersin’in her türlü sorununun çözümüne ilişkin birlikte mücadele etme mesajı verdi.

“Ben bir siyasi partiden seçilmiş biri olabilirim ama bu kentin milletvekiliyim” diyen Bozan, bu kentte yaşayan yurttaşların sorununu çözme noktasında her daim hazır olduklarını vurguladı.

Milletvekili Bozan, halkla buluşmalarında en çok dile getirilen ve bu kentte oldukça yaygınlaşan bireysel silahlanma ve uyuşturucu sorununa dikkat çekti. Bu sorunların Mersinin tamamını kapladığını dile getiren Bozan, “Sadece bizim tespit ettiiklerimizin neticesinde son 4 ay içerisinde en az 10 yurttaşımız ateşli silahlarla öldürüldü. Bunun temel sebebi bireysel silahlanma. Bunun diğer sebebi çeteleşme ve uyuşturucu kullanımının gençler arasında yaygınlaşması. Biz uzunca bir süredir hem çeteleşmeye hem uyuşturucu kullanımına hem de bireysel silahlanmaya karşı bir çalışma içerisindeyiz. Ama sadece bir siyasi partinin çalışma ve çabalarıyla bu sorunlara karşı yeterli sonucu alamayacağımızı biliyoruz. Bu kentteki resmi kurumlarla, kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle ve sizlerle birlikte çalışma yürütmemiz gerekiyor” dedi.

Geçmişte bu tür sorunlara karşı toplumun bir otokontrol ile karşılık verdiğini anımsatan Milletvekili Ali Bozan, “Ne yapılıyordu? Toplumsal bir otokontrol vardı. Kötü huyları olan, suç işleyen kişi kendiliğinden dışlanırdı. Aslında bu, toplumun o kişiye verdiği cezaydı. Ama kentler büyüdü ve bu otokontrol azaldı. Geldiğimiz bu aşamada, sorunlara karşı hep birlikte tek vücut hareket etmemiz gerekiyor. Öte türlüsü geleceğimiz karanlık. Gençlerimiz bir bir harap oluyor” diye konuştu.

Mahalle ziyaretlerinde kendisine iletilen en yoğun şikayetlerin başında uyuşturucu ve bireysel silahlanma geldiğini bir kez daha yineleyen Milletvekili Bozan, “İnsanlar, eskiden gece yarılarına kadar sokaklarda rahat rahat gezebiliyorken şu anda belli bir saatten sonra sokağa çıkamıyorlar. Çocuklarımız uyuşturucu kullanıyor. Çocuklarımız uyuşturucu kullanmaya adeta özendiriliyor. Ya da 15-16 yaşındaki çocuklarımız bellerinde silahla geziyor. Bu çocuklar bu silahları nereden buluyor? Yine aynı şekilde bu çocuklar kullandıkları veya sattıkları uyuşturucuya nasıl bu kadar rahat ulaşabiliyorlar. Bu sorun, siyaset üstü bir birliktelikle çözülecek bir sorun” diye konuştu.

GÜLGEN: “SİZİN GİBİ GENÇ MİLLETVEKİLLERİMİZİ GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR”

Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen, “Mahalle muhtarları olarak bu davetiniz için teşekkür ederiz. Biz muhtarlar, mahallelerimizdeki sorunları çözme noktasında sürekli Meclis üyelerimizle irtibat halindeyiz. Sizin gibi düşünen ve genç milletvekillerimizi görmek ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Ardından yapılan konuşmalarda muhtarla kendi mahallelerindeki yol, sinek ve lavralara karşı ilaçlama sorunlarını dile getirdi. Bazı muhtarlarda, yol, sinek ve lavra şikayetlerini dile getirdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir