Ana Sayfa / Manşet / Mersin İl Hıfzısıhha Kurulu’ndan açıklama

Mersin İl Hıfzısıhha Kurulu’ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin uygulanmasına yönelik tedbirleri görüşmek üzere toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu alınan kararları açıkladı.

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu dün gece saat 22.00’da Vali Yardımcısı İbrahim Küçük Başkanlığı’nda toplandı. Yapılan toplantıda İçişleri Bakanlığının “23 Nisan 2021 Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu Genelgenin uygulanmasına yönelik konular görüşüldü.

Toplantı sonrası alınan kararlar ve uygulanacak kısıtlamalar açıklandı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi.
” İçişleri Bakanlığının 14 Nisan 2021 tarih ve 6638 sayılı Genelgesinde kısmi kapanma sürecinde uyulması gereken usul ve esaslar belirlenmiş, bu Genelgenin ilimizdeki uygulamasına yönelik düzenleme ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun 2021/16 nolu kararı ile yapılarak duyurulmuştur. İçişleri Bakanlığının 21.04.2021 tarihli ve 7377 sayılı Genelgesinde; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle resmi tatil olan 23 Nisan 2021 Cuma gününün de bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına dahil edilmesi gerektiği ve 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 26 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtilmiştir.
22 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 26 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 05.00’a kadar ilimiz genelinde de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması ve uygulama kapsamında; 1.İçişleri Bakanlığının 14 Nisan 2021 tarih ve 6638 sayılı Genelgesi Ek’inde yer alan “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” geçerli olacak olup, aynı şekilde ilgi Genelgenin 1 inci ve 3 üncü maddelerinde düzenlenen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında belirli saat aralığında (10.00- 17.00) açık olabilecek/sınırlı şekilde faaliyet gösterebilecek işyerleri (bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi) ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan 2021 Cuma günü de birebir uygulanacaktır.
2.İlimiz genelinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslara göre kutlanacaktır; ­ Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecektir. ­ Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak, bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecektir.
3.Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaktır.
Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi hususu; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir