Ana Sayfa / Foto Haber / Mersin Büyükşehir depremzede kadınların yanında

Mersin Büyükşehir depremzede kadınların yanında

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen ve kentte konaklayan kadınlara yönelik bilgilendirme söyleşisi düzenledi ve ardından da hijyen seti dağıtımı gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve Tarsus konaklama alanlarında kalan kadınlara yönelik, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlarla bilgilendirme programı gerçekleştirdi. Gönüllü avukatlar depremzede kadınlara, deprem sonrası yaşanabilecek hukuki süreç, var olan hakları, afet sonrası hukuki süreçte neler yapmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirmede bulundu. Ardından, içerisinde kişisel bakım malzemelerinin bulunduğu hijyen seti kadınlara teslim edildi.

Sahil: “Depremzede kadınlar birçok konuda bilgilendirildi”

Bilgilendirme gezisi ve hijyen paketi dağıtımı hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program düzenledik. Depremzede kadınları; bu yaşadıkları zor süreçte gerekli bilgiler, hukuki süreç, bu süreçteki hakları, hakların başvuru süreleri ve başvuru yöntemleri gibi konular hakkında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden bize destekte bulunan gönüllü avukatlarla birlikte bilgilendirdik” diyerek, program sayesinde depremzedelerin hem sorularına cevap bulduklarını, hem de genel bir bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Depremden etkilenen kadınlara, acil ihtiyaçları olabilecek kişisel hijyen malzemelerini de ulaştırdıklarını belirten Sahil, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, bir hijyen seti hazırladık. İçerisinde el kremi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu, tarak, rol-on, deodorant, dudak nemlendirici gibi ürünlerin bulunduğu bu paketi tüm depremzedelere sevgiyle ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarsus’ta da depremzede kadınlara hijyen setleri dağıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara da, gün dolayısıyla hijyen setleri dağıtıldı.

“Kadınlar Günü’nde bizi unutmadılar”

Hatay’da yaşanan yıkıcı depremin ardından ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Tarsus Berdan Konukevi’ne sığınan Nesibe Fırıncıoğulları, Kadınlar Günü’nde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, “Burada barınma ihtiyacımız, yiyecek-içecek ve diğer temel ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılandığını söyleyebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizi unutmadı. Bizlere ayrı ayrı hediyelerini sundu. Onun için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir başka depremzede kadın Nimet Yalçınkaya da, “Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan, hizmet verenlerden. Eksiksiz ve kusursuz ilgi, alaka, hizmet yapıldı. Bütün Mersin ve Tarsus halkına çok teşekkür ediyoruz. Bütün kadınların Kadınlar Günü’nü kutlarım” ifadesini kullandı. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir