Ana Sayfa / Manşet / Mersin Barosu’nda Gazi Özdemir dönemi başladı

Mersin Barosu’nda Gazi Özdemir dönemi başladı

Mersin Barosu’nda hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 796 oy alarak başkanlığına seçilen Av. Gazi Özdemir mazbatasını alarak 2021-2022 yılı için görevine başladı.

Divan üyelerinin ve avukatların yoğun katılımıyla Mersin Adliyesi baro odasında gerçekleşen mazbata töreninde, Baro Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını Divan Başkanı Sami Dündar’dan teslim aldı.

Divan Başkanı Sami Dündar konuşmasında, seçimlerin Mersin Barosu’na yakışır,  demokratik bir şekilde yapıldığını belirterek, “Bu seçimin kazananı kaybedeni yok. Bu bir teslimidir. Bayrağı teslim alan arkadaşımızın baroyu en üst seviyeye çıkaracağından eminim. Yeni yönetimi ve diğer kurullardaki meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Yeni seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği Delegelerinin tanıtılmasının ardından mazbatasını alan Baro Başkanı Gazi Özdemir konuşmasına “Pazar günü gerçekleştirmiş olduğumuz seçimlerimize katılım sağlayan tüm meslektaşlarıma ve seçimimizin şölen havasında geçmesine katkı veren, başkan adayları ile birlikte kurullara aday olan arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Ayrıca; önceki dönemde görev yapmış bora başkanımız ile birlikte kurullarda, komisyonlarda ve merkezlerde görev alan tüm arkadaşlarıma da emeklerinden ve baromuza vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederim.  Yine sandıkta, şahsıma ve ekip arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz teveccüh için de hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Seçim sürecinde emek ve mesai harcayan kurullara aday arkadaşlarım ile birlikte tüm çalışma ekibimize, dostlarıma, arkadaşlarıma ve seçim sürecinde her daim destekçim olan aileme de teşekkürü bir borç bilirim.

“GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ”

Bizler için görev emri niteliğinde olan bu seçim sonuçları ile almış olduğumuz onurlu görevin sorumluluklarının farkındayız ve ilk günden bu yana söylediğimiz gibi, baromuzu çoğunlukçu değil çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Bizler bu göreve; Meslektaşlarımızın gün geçtikçe artmakta olan problemlerine çare bulmak için, toplumsal sorunların tamamıyla mücadele etmek için, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını, çevre haklarını daha yüksek sesle savunabilmek için, geldik. Bunun için de zaman kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza başlayacak, Mersin’de; Mersin Barosu ‘var’ dedirteceğiz.

“CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINA, LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Mersin Barosu’nun kurumsal kimliğinin gereği olarak da karşımızda hangi siyasi otorite olursa olsun, hiçbir tahakküm altında kalmadan, her daim hukukun üstünlüğünü koruyacak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, laik, sosyal hukuk devleti anlayışına sahip çıkacak ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmek için elimizi hiçbir çaba ve fedakârlıktan kaçınmayacağız. Görevde bulunduğumuz sürece yolumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu, aydınlık geleceğe giden adalet ve demokrasi yolu, bu yoldaki pusulamız da yine Ulu Önderimizin ilke ve inkılapları olacaktır. Seçim sonuçlarının; başta siz değerli meslektaşlarım olmak üzere tüm Mersin’imize hayırlı olmasını diler, katılımınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ederim” diye konuştu. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir