Ana Sayfa / Çevre / Mersin Barosu, ‘Mersin’i ranta kurban etmeyin’

Mersin Barosu, ‘Mersin’i ranta kurban etmeyin’

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri ve Kaleköy halkı, Toroslar ilçesinde bulunan Galericiler Oto Pazarı’nda bir araya gelerek, Yenişehir ilçesinde bulunan Kaleköy’ün tarım arazileri üzerine kurulmak istenen Galericiler Sitesi’ne karşı basın açıklaması yaptı. Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Dünyada tarım arazilerini korumak için çaba sarf edilirken, Mersin’de tarım arazileri nasıl yok edilir üzerine çaba sarf ediliyor. Neden tarım arazilerini yok ediyorsunuz?” dedi.

Tarım arazilerinin imara açılıp üzerinde Galericiler Sitesi yapılmak istenmesine tepki gösteren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kentin ranta kurban edilmek istendiğini belirterek, “Mersin’de tarımı yok etmek istiyorlar. Dünyada tarım arazilerini korumak için çaba sarf edilirken, Mersin’de tarım arazileri nasıl yok edilir üzerine çaba sarf ediliyor. Bu durumu anlamak gerçekten mümkün değil. Davultepe’den başladılar şimdi Kaleköy’de yapacaklar. Konuta endekslediler. Konutta rant alanıdır. Ellerinde olmayan sebeplerle köylülerimiz zamanında buraya sahip çıkamadı. Ama şu anda kent bilinçlendi, bir araya geldi. Çevreye yönelik tehditlere karşı duruş sergiliyor. Bu uyanış bizim açımızdan önemlidir. Bizler Kaleköylülerin yanındayız. Yetişmiş ağaçların bulunduğu o arazinin yok olmaması için biz karşı duruş sergileyeceğiz. Şu anda bulunduğumuz yerin oto galericiler Sitesi’nin önemli bir konumu var. Yanı başında Şehir Hastanesi var. Emniyet binası burada. Burası çorak bir arazi. Burası genişletilebilir. Neden tarım arazisini yok ediyorsunuz? Gelin burada hazır yer var. Burası kentin bir parçasıdır. Yatırımı buraya yapın. Kaleköy’deki tarım arazilerinin ranta kurban edilmemesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ABDİMANOĞLU: “MEVZUATA AYKIRIDIR”

Galericiler Sitesi’nin Avukatı Fatih Mehmet Abdimanoğlu, yapılmak istenen sitenin mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Mevcut sitenin içerisinde 204 işyeri var. Alanın genişletilmesi durumunda ise 300 yeni işyeri açılabilecek. Mevcut bölgede yer kapasitesi var; ancak yapılacak yeni site tarım arazisi üzerine kurulmak isteniyor, bu israftır. Tarım arazilerinin imara açılması yanlıştır. 260 bin metrekarelik tarım arazisi yok edilip yapıya açılacak. Böylece köy halkının hakkı gasp edilecek. Kent narenciye özelliğini de tamamen kaybedecektir” şeklinde konuştu.

HOPLAR: “BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

MERÇED Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar ise, “Var gücümüzle Kalelöylülere destek olalım” çağrısında bulunarak, “Kentin yeşil alanına dönük büyük kötülüklerin yapılmaktadır. Dünyanın en güzel topraklarını, ormanlarını, sularını kurban ettik. Bu katliamlardan hepimizi sorumluyuz. Umudumuzu kaybetmeyelim. Bu umut kapısı Davultepe’de, Kaleköy’de her yerde. Gelecekte hesap soracak çocuklarımız olacak. Bu topraklara sahip çıkmalıyız. Verimli yerleri değil, kıraç arazileri kullanmalıyız. Tarım arazilerini yok etmek insanlığa sığmaz. Mersin’i yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Toplantıya katılan Kaleköy sakinleri de, tarım arazileri üzerinde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, yaşam alanlarına sahip çıkacaklarını söyledi.  (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir