Ana Sayfa / Kültür/Sanat / Leonardo da Vinci’ye saygı sergisi açıldı

Leonardo da Vinci’ye saygı sergisi açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamları arasında gösterilen Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ni Mersinli sanatseverlerle buluşturdu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını Mersinlilerle buluşturmaya devam ediyor.  Daha önce önemli sergilere ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi kapılarını bu kez ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ için ziyaretçilerine açtı.

2019 yılında, Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500. Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye’den bir grup sanatçı ve yazar, Leonardo da Vinci’nin yaşadığı Amboise’e gitmiş, büyük ressamın yaşadığı yerleri gezmiş, eserlerini incelemiş ve Türkiye’ye döndüklerinde yapılan bu yolculuğun etkilerinden arta kalan duygulanımlarından yola çıkarak çalışmalar yapmışlardı.

Bu kapsamda üretilen 42 tablo ve 4 heykel olmak üzere toplamda 46 eser, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde 30 Eylül’e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Serginin açılışı öncesinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Özgürlük Salonu’nda Leonardo da Vinci’nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ve projede yer alan sanatçılar; Ahmet Telli, Onay Akbaş, Nedim Gürsel, Yalçın Gökçebağ, İbrahim Karaoğlu, Burçin Erdi, Fevzi Karakoç, Cem Sağbil, Metin Celal, Durmuş Akbulut, Tülin Onat ve Mehmet Erbil ile söyleyişi gerçekleştirildi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sanatı yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak sanatı yaşamın bir parçası haline getirmek, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı sanatsal üretime teşvik etmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentimiz çok iyi bir kültür ve sanat altyapısına sahip. Bizler hem bu altyapıyı geliştirmeli hem de bu mekânları sanatsal etkinliklerle yaşatmalıyız. Türkiye’nin en büyük ve en özel kültür sanat merkezlerinden biri olan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde bulunan atölyelerde pandemi öncesi iki bini aşkın çocuk ve gencimize çeşitli alanlarda sanat eğitimleri verdik. Ve şu anda pandemi tedbirleriyle kısıtlı sayıda da olsa eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi. 

“Sanatı seviyor ve sanatçıya değer veriyoruz”

Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını buluşturan Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ne Ankara, İstanbul ve Bodrum’dan sonra ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını aktaran  Başkan Özyiğit şöyle konuştu: “Sanatı seviyor ve sanatçıya değer veriyoruz. Burada iki sanat galerisi ve bir hafıza mekânı kurduk. Galerilerimiz, uluslararası sergilere ev sahipliği yapabilecek nitelikte, modern ve toplamda 750 metrekareden oluşuyor.  Ancak biliyoruz ki mekânları oluşturmakla her şey bitmiyor bu mekânları yaşatmak gerekiyor. Kasım ayında açtığımız Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde; daha önce Ahmet Yeşil’in bugüne kadar ki en kapsamlı sergisi olan Yer, Zaman ve Mekân Sergisi’ni, Mersin’de üreten 65 sanatçının 103 eserinin yer aldığı FREKANS A Sergisi’ni ve kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan Kırılgan İmge Sergisi’ni açtık. Çok kısa bir sürede birçok sanatçıyı ve sanat eserini pandemi tedbirleriyle sanatseverlerle buluşturduk. Şimdi de Yenişehir Belediyesi olarak Ankara, İstanbul ve Bodrum’dan sonra Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını buluşturan Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Sergi birbirinden özel eserlerden oluşuyor ve 30 Eylül’e kadar açık kalacak. Yani yaz boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Ziyaretlerde pandemi tedbirlerimizi de alıyoruz. Sergimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.  Serginin oluşmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Paydaşlarımız; Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odasının değerli başkan ve yönetimlerine sağladıkları destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum”

“Yenişehir Mersin’i yukarılara taşıyor”

Serginin açılışına katılan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de “Yenişehir Belediyesi genç, dinamik başkanıyla sanatsever bir profil çizerek Mersinimize kazandırdığı bu güzel sanat etkinlerine bir yenisini daha ekliyor. Boş bırakmıyor sanat galerimizi. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Ben 7 yıldır, Abdullah başkan 2 yıldır, Türkiye’de diğer belediye başkanlarının olduğu gibi gerçekten başta sosyal projeler konusunda, kültür ve sanatsal çalışmalar olmak üzere Türkiye’de gerçekten destan yazıyoruz. Bunlardan birisi de Abdullah başkanımız. Kültür Merkezini hakkını vererek işlevsel hale getirdi. Çok güzel etkinlikler yapıyor. Kendisini kutluyorum. Bugün yine bir toplantı ve sergiyle bunu taçlandırdı. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan  da, “Mutlu Mezitli, sanatsever Yenişehir diyoruz. Sık sık sanat etkinlikleri oluyor bu mekanda. Mersin’e gerçekten çok büyük değer kazandıran bir yer burası. Mersin’in kültürünü, sosyal yaşantısını gerçekten çok üst düzeye çıkaran Yenişehir Mersin’i çok yukarılara taşıyor” dedi. (HABERGRAM)

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir