Ana Sayfa / Manşet / Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a fiyat tepkisi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a fiyat tepkisi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “fiyatlar gayet uygun” açıklaması yapan Erdoğan’a “Her şey bedava sana. Sen acaba asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun” diye tepki gösterdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Öğrencilerin barınma sorununun devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Hala yurt sorununu çözememişseniz bir sorun var demektir. Bunların düşünceleri çok farklı. Halkın sorunlarını çözmek gibi bir düşünceleri yok. Ankara’nın içini boşaltıyorlar. Şimdiden parça parça Merkez Bankası’nı İstanbul’a nasıl taşıyacağız. Tefeciler Londra’da olmasın da o binada olsun. O binayı öğrenci yurdu yapacağız, Merkez Bankası Ankara’da kalacak” dedi.
‘SEFALET DEVAM EDECEK’
Kılıçdaroğlu, “Bugünlerde gene gazetelerde var vergi cennetlerine paralar gönderilmiş. Niye para gönderilir oradan Türkiye’ye neden para gelir? Vergi ödememek için. Siz devleti yöneteceksiniz sizin aileniz Man Adası’nda şirketler kuracak ve siz vergi ödemeyeceksiniz. Devleti yöneten bir kişi vergi cennetlerinde şirket kurar vergi de vermez der misiniz? Bu adalet mi? Adalettir derseniz açlık sefalet devam edecek” diye ifade etti.
‘İÇİŞLERİ BAKANI BUNU SÖYLÜYOR’
Siyasileri rüşvet alanları koruduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasette kirlilik var. Rüşvet alan siyasetçiler var. Bunu ben değil İçişleri Bakanı söylüyor. Rüşvet alan siyasetçiye korkusundan kimse dokunamıyor. ‘Neden rüşvet aldın’ sorusunu bile soramıyorlar. Sen rüşvet alanları korumuyor musun? Devletin televizyonunda ’10 bin dolar rüşvet alıyor’ diye konuştun. Savcılığa neden suç duyurusunda bulunmadın? Bir İçişleri Bakanı rüşveti, rüşvetçiyi koruyorsa temiz adam değildir.” Türkiye’yi kocaman bir çamaşırhaneye döndürdünüz. İnsan kaçakçılığı fuhuş paralarının meşrulaştırıldığı bir Türkiye’ Siz kabul ediyor musunuz böyle bir Türkiye” ifadelerinde bulundu.
‘YAĞMUR GİBİ ZAMLAR GELECEK’
Kılıçdaroğlu, zamlara karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Kara kış geliyor, kara kış ekonomisi yaşayacağız. İnsanlar faturalarını ödeyemiyorlar. Daha henüz bahar, daha zamlar gelmedi. Kara kışta göreceksiniz Erdoğan ekonomisini milleti nasıl perişan ettiğini” dedi. Zamların yağmur gibi geleceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu zamlara karşı kim duracak? Onurumuzla duracağız ve mücadelesini vereceğiz. Milletin gözünü boyamak için Erdoğan markete gidiyor ‘fiyatlar gayet uygun’ diyor. Sana göre fiyatlar uygun. Sen elektrik, doğalgaz, su ödemezsin. Sen bedava yaşıyorsun, her şey bedava sana. Sen acaba asgari ücretlinin nasıl geçindiğini biliyor musun? 2 bin 825 lira. E sen oturup bir ayı 2 bin 825 lira ile geçir bakalım. 2bin 825 lira asgari ücret veriyorsunuz ayrıca vergi ödüyor bu kişi ve Erdoğan sözde markete gidiyor bin küsür lira ödüyor fiyatlar gayet uygunmuş diyor. Milleti mi kandırıyorsun ya! Sen fiyatların ne olduğunu; Türkiye’yi nereden nereye getirdiniz bilmiyor musun” diye tepki gösterdi.
‘BUNLAR DA ANLADI GİDİYORLAR’
Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunlar da artık anladılar gidiyorlar. Madem gidiyoruz giderken ne götürürsek kârdır diyorlar. Devletin harim-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Madem gidiyoruz o zaman vurgunu vurup öyle gidelim. En küçüğünden en büyüğüne kadar çalışan mantık budur. Yoksa baronlara savaş açarlardı. Baronlara dokunamıyorlar bile. Hapisteki adamı serbest bırakıyorlar. Eğer bir uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi parayla satın alıyorsa onun bu memlekete vereceği ne fayda var? Bunu bir tarafa yazalım. Bu mücadeleyi dostlarımızla beraber yapacağız. Ahlaklı, düzgün bir sayfayı açacağız. Bunu yaptığımız zaman Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış olacağız. Saraydan talimat alıp ona göre karar veren ona göre dava açan savcılara da sesleniyorum siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek saraydan talimat almakla olmaz. Siz adaleti değil adaletsizlik dağıtıyorsunuz. Eğer biz bunları düzeltemezsek o zaman niye siyaset yapıyoruz?
‘ASLA SUSMAYACAĞIM’
Hükümeti yöneten, hükümete şöyle veya böyle talimat veren yeraltı dünyasıdır. Bu konuda çok iddialıyım. Neden? Dilovası’nda uyuşturucu yakalandı, Mersin Limanı’nda yakalandı. 4 ton 900 kilo kokain yakalandı. Yakalanan kim? Bir gariban fırından ekmek çalsa aynı gün akşam hakim tutuklama kararı verir. Zindaşti’yi serbest bırakan kim? Ortadoğu’nun en büyük baronu. Kim serbest bıraktı bu adamı? İki askerimiz yakılarak öldürülüyor. Talimatı veren IŞİD. Polis yakalıyor, Türkiye’ye getiriliyor. Bir bakıyorsunuz serbest bırakılmış. Kim bu adamı serbest bıraktı? Erdoğan bütün bunların karşısında neden susuyor? Sen baronlardan yana mısın, halktan yana mısın? Sezgin Baran Korkmaz’ı önce kim tutukladı, sonra kim serbest bıraktı? Serbest bırakan adamlarla ilgili kararı alan insanlardan birisini getirdin Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı yaptın. Birisini getirdin AYM’ye üye yaptın. Ben bunları unutacak mıyım Erdoğan? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, ne olursa olsun haksızlık karşısında asla ve asla susmayacağım.” /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

DEM Parti 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe adayını açıkladı

DEM Parti, 16 büyükşehir, 40 il ve 3 ilçe eşbaşkan adaylarını açıkladı. Partinin İstanbul adayları ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir