Ana Sayfa / Güncel / KESK’ten bordro yakma eylemi

KESK’ten bordro yakma eylemi

Halktan yana bütçe talep eden KESK üyeleri, maaş bordrolarını yaktı. 
KESK İzmir Şubeler Platformu, bütçe görüşmelerine ilişkin Konak Kemeraltı Çarşısı girişinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada “Savaşa ranta değil halka bütçe” ve “Geçinemiyoruz emekten halktan yana bütçe istiyoruz” pankartlarının açıldığı açıklamaya çok sayıda yurttaşta destek verdi.
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi adına açıklama yapan Mustafa Güven, 2023 yılı bütçesinin bir faiz bütçesi olduğunu belirterek, “AKP-MHP iktidar bloğu son yıllarda giderek anaparaya yetişecek oranda faize kaynak ayırmaktadır. Bütçeden faiz giderleri için, Kur Korumalı Mevduatlar (KKM) için ayrılan tutar hariç, 566 milyar TL ayrılmıştır. Bu durumda halktan toplanan her 100 liralık verginin 18 TL’si faize gidecektir. Faiz giderleri bütçe giderleri içerisinde 3’üncü sıraya yükselmiştir. İktidarın her fırsatta faize karşı olduğunu belirtmesinin büyük bir yalan olduğu bu bütçe rakamları ile de doğrulanmıştır. Faiz haramdır diyenler faiz ve ceza gelirlerini ile ülkeye yönetmeye çalışmaktadırlar. 2023 yılı bütçesi aynı zamanda bir seçim bütçesidir. İktidarın kimi kesimlere bir miktar kaynak aktarması tamamen seçime endeksli olup kaşıkla vereceğini kepçeyle toplayacağı yeniden değerleme oranlarından da anlaşılmaktadır. Bu uğurda ihraçlar da dahil olmak üzere birçok bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun iktidarların kapı kulu olmayı reddetmeye, iktidarların memuru değil, halkın kamu emekçisi ve mücadele örgütü olarak sadece kendimiz için değil, herkes için halktan emekten yana bir bütçe istemeye devam edeceğiz” diye kaydetti.
Açıklamanın ardından emekçiler bordrolarını yaktı.
‘VERGİ YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR’
KESK Dersim Şubeler Platformu ise, Meclis’te tartışılan bütçeye ilişkin taleplerini dile getirmek amacıyla maaş bordrolarını yaktı. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen platform üyeleri, “Artık yeter geçinemiyoruz” yazılı pankart açtı.
Platform adına açıklama yapan TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Mazlum Doğan, her gün biraz daha hayatlarının zorlaştığını ifade ederek, “Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı, çocuğumuzun okul, bebeğimizin bez ve mama masraflarını, yaşadığımız evin kirasını karşılayamaz olduk. Kışın kapıya dayanması ile elektrik-doğalgaz faturaları kâbusumuz yeniden başladı” dedi.
Sermayeden yana bütçelerle oyalandıklarını vurgulayan Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülke biz çalışanlar için bir ‘Asgari Ücretliler Ülkesine’ dönüştürüldü. 2023 bütçesinde de halkın sırtındaki vergi yükü ağırlaşıyor. Başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerine bütçede ayrılan pay azalırken faize, kur korumalı mevduat sistemine, müşteri garantili şehir hastanelerine, yol, köprü, havaalanı, tünel inşaatı müteahhitlerine, ‘beşli çeteye’, sermayeye aktarılan pay artıyor. Tüm kamu emekçilerini sermayeye değil halktan, emekten yana bütçe talebini yükseltmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”
Açıklamanın ardından eyleme katılanlar, maaş bordrolarını yaktı./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Amedspor 3 puanı 8 golle aldı

Amedspor, kendi sahasında Uşakspor’u 8-0’lık bir farkla mağlup etti.  Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir