Ana Sayfa / Kadın / Kadın Start-up yarışmasının finali yapıldı

Kadın Start-up yarışmasının finali yapıldı

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek verilen “Hasat Vakti” isimli kadın Start-up yarışmasının finali gerçekleştirildi. Genç kadınların gıda ve tarım konularında geliştirdikleri özgün, inovatif ve teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, dereceye giren iş fikirlerinin sahiplerine ödül verildi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Mersin Üniversitesi tarafından desteklenen yarışma ile girişimci ruha ve yenilikçi vizyona sahip kadınların ve yaratıcı fikirlerinin melek yatırımcılarla buluşturulması hedeflendi.

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Ayferi Tuğcu’nun ev sahipliği yaptığı  yarışmanın finaline, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve GİŞKAD Kurucu Üyesi Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz, GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve paydaşlar katılım sağladı.

Tuğcu: “Bugün girişimcilerin ektiği fikir tohumlarının hasat vakti”

GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu yaptığı açılış konuşmasında; “Yenilikçi beyinlere hizmet etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak görevi ve bilinci ile GİŞKAD bu projeye gönlünü, heyecanını, emeğini aktardı. Çözüm ortaklarımızın desteğiyle de bu noktaya getirdi. Dilerim ki bu çalışma geleceğe, bölgemizin dışındaki diğer sivil toplum örgütlerine ve Türkiye’nin diğer dinamiklerine de örnek olsun. Başta çalışmamızı destekleyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne,  Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Mersin Üniversitesi’ne olmak üzere; jürilerimize, eğitmenlerimize ve siz konuklara, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün girişimcilerin ektiği fikir tohumlarının hasat vakti. Bugün onlar parlayacak, biz aydınlanacağız” dedi.

Finale kalan 8 yarışmacı iş fikirlerini anlattı

GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu’nun açılış konuşması ile başlayan programda 8 yarışmacının iş fikirleri tek tek dinlendi. Yarışmacılardan Özlem Yurdakul, Ayşegül Abacı, Çağla Bakaçhan, Gülşah Çelik, Sabiha Ezgi Davulcu, Beray Şenel, Elif Bahar Bolaç ve Ruşen Doğan Çetiner iş fikirlerini sunum yaparak anlattı. Jüri koltuğunda ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Çukurova Kalkınma Ajansı Planlama Bölüm Başkanı Ertan Zibel, KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bucuge, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, TÜİOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Prof. Dr. Tunç Koray Palazoğlu ve Mersin Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç Dr. Esma Dumanlı Kadızade yer aldı.

Dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

Jüri tarafından seçilen iş fikirleri arasında; 1’inci Ayşegül Abacı oldu ve ödülünü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın elinden aldı. 2’nci olan Ezgi Davulcu’ya ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan verdi. 3’üncülüğü Özlem Yurdakul elde ederken, ödülünü TÜİOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz’den aldı. Çağla Bakaçhan da sunduğu iş fikri ile mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. Bakaçhan ödülünü GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu’dan aldı.

Gülcan Kış: “Kadının, gençlerin gücüne inandığımız bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve GİŞKAD Kurucu Üyesi Gülcan Kış, Büyükşehir olarak yarışmanın paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman için kadının, gençlerin başarısına ve gücüne inandığımız bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün burada yapılan çalışma çok anlamlı. Özellikle gençlerimizin, kadınlarımızın bu konuda iş fikirlerini sunarken heyecanları, gözlerindeki pırıltı hepimizi umutlandırıyor aslında. Burada biz paydaşlar olarak ciddi anlamda önemli bir projenin paydaşlığını yaptığımızın farkındayız” dedi.

Kent dinamiklerinin Mersin’den başlamak üzere Çukurova’da ve Türkiye’de bu tip projelerin artırılması yönünde çalışmasının önemine dikkat çeken Gülcan Kış, “Bu girişimciliğin ilk adımı olarak Ayferi Başkanım Mersin’de bu projeyi ilk anlattığında hepimiz çok heyecanlanmıştık. İnanın bugün de bunun hasadını almak üzere hepimiz buradayız. Burada emeği geçen, başta Ayferi Başkan olmak üzere; yönetim kurulu üyelerine, GİŞKAD’ın tüm üyelerine, paydaş olan bütün dinamiklerimize ve jüri üyeliği yapan, burada görev alan arkadaşlarımızın hepsine emeğine sağlık diyorum, başarılar diliyorum”dedi.

Programda, jüri üyelerine, eğitimcilere ve 8 yarışmacıya da teşekkür plaketi takdim edildi. TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper’e teşekkür plaketini Başkan Vekili Gülcan Kış takdim etti. Jüri koltuğunda oturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de teşekkür plaketini GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Karapınar’ın elinden alırken; Başkan Danışmanı Evrim de GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Karapınar’a teşekkür plaketini verdi. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir