Ana Sayfa / Kültür/Sanat / İkinci Kır Kütüphanesi açıldı

İkinci Kır Kütüphanesi açıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Torosların tepesinde 1300 rakımında hizmete giren Yazar Osman Şahin ve Öğretmen Abidin Atlay Kır Kütüphanesinin açılışına katıldı. Mezitli Belediyesinin de kitap ve düzenleme desteği verdiği kütüphanemizin açılışında Başkan Tarhan’a katkıları nedeniyle çiçek takdim edildi.

Toros Dağlarının en yüksek noktası olan Müğlü yaylasında Yazar Osman Şahin ve Öğretmen Abidin Atlay Kır Kütüphanesi hizmete girdi. 1300 rakımında bulunan ve eşsiz doğal güzellikleriyle yayla turizminin göz bebeklerinden birisi olan Müğlü yaylasında kitapseverlerle buluşan Kır Kütüphanesinin açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sanat ve edebiyat dünyasının kalem ustaları ve kitap dostları katıldı. Sanattan edebiyata binlerce kitabın okurlarıyla buluştuğu ve kitap okuyana sıcak pide ikramının yapıldığı Yazar Osman Şahin ve Öğretmen Abidin Atlay Kır Kütüphanesinin açılışında Başkan Tarhan’a kitap desteği ve düzenlenmesine katkıları nedeniyle çiçek verilerek teşekkür edildi. Açılışta, 1936 doğumlu emekli öğretmen Abidin Atlay da Köy Esntütüleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün okumaya ve eğitime verdiği öneme dikkat çeken bir konuşma yaptı.

“KİTAP OKUYANA SICAK PİDE İKRAMIMIZ OLACAK”

Açılış kurdelasının alkışlar arasında kesildiği törene katılan herkese teşekkür eden Kitap dostu ve kütüphanenin oluşmasına öncülük eden Özcan Yılmaz, Torosların en yüksek yerlerinde kütüphane için çalışma yapmasını ‘bir ruhu yaşatmak’ olarak değerlendirdi. Daha önce Mihrican Yaylasında Şehit Hava Pilotlarımız Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın adının verildiği bir Kır Kütüphanesi açtıklarını hatırlatan Yılmaz, “Kır kütüphanesi yapmak için seçtiğimiz yerler tesadüfi değil. Tarihimizde bize ışık açan değerlerimizin anlayışlarını yansıtmak istiyoruz. 1980’li yıllarda Müğlü Yaylasında çadır kurarak kütüphane açarak kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza kitap ulaştıran değerli öğretmenlerimiz Abidin Atlay ve Süleyman Karaca’ya bir selam göndermek istiyoruz. Bundan 40 yıl önce 20 sayfa kitap okuyana bir sıcak pide kampanyası yaparak, okuma oranını artırmaya çalışan bu değerli öğretmenlerimize verilebilecek en güzel armağanın bu olacağını düşünüyorum” dedi.

“YAŞAMINI EĞİTİME VE KİTAP OKUMAYA ADAMIŞ BİR İNSANIN ADI VERİLDİ”

Osman Şahin ve Abidin Atlay’ın adının Kır Kütüphanesine verilmesinin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Köy enstitülerinden mezun olarak yaşamlarını çocukların eğitimine ve okumasına adamış bu iki insan adına Kır Kütüphanesinin açılışında bulunmaktan dolayı mutluyum” dedi.

“YAKIN GELECEKTE HALK EVLERİ VE KÖY ENSTÜTÜLERİ ESKİ PARLAK GÜNLERİNE KAVUŞMASINI DİLİYORUM”

Torosların zirvesinde Yörük kültürünün merkezi olan bir noktada Kır Kütüphanesi açılmasının anlamlı olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Kitapsever ve insan sever dostlarla bir arada olmaktan mutluyuz. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtuluş savaşı ve sonrasında yaptıklarıyla iz bırakmaya devam ediyor. Bunlardan hala Halkevlerini, Köy Enstitülerini konuşuyoruz. Umarım yakın gelecekte Halkevleri ve Köy Enstitüleri yeniden eski parlak günlerine kavuşacak yeniden yaygınlaşacaktır” dedi.

EĞİTİM, MUTLAKA ÜRETİME YÖNELİK OLMALI”

1968 Öğrenci liderlerinden Harun Karadeniz’in kitabında yer alan ‘Eğitim üretim içindir’ sözüne vurgu yapan Başkan Tarhan, “Üretimin yaygınlaşması için eğitimin gerçek anlamda topluma verilmesi gerekmektedir. Köy Enstitüleri bu üretim anlayışının zirve noktasıdır. Eğitim, üretim, inşaat çok önemliydi. Okulu bitiren herkes bir evi yapacak inşaat bilgisine, üretim yapacak tarım bilgisine sahip oluyordu. Biz de belediye olarak bu anlamda çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Daha önce Mihrican yaylasında Kır Kütüphanesinin açılmasını sağladık. Mezitli merkezinde de kütüphaneler ve okuma evleri açtık. Yine Mezitli’de bir Mutlu Yaşam Köyünü bu günlerde açma üzereyiz. Burada da bize yol gösteren Köy Enstitüleri oldu. Oradan öğrendiğimiz ruhla her eksimden insanımızı birlikte üretimin içine katmak istiyoruz” diye konuştu. (HABERGRAM)

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİME, KİTABA ULAŞSSIN DİYE HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Eğitimin çok küçük yaşlarda doğru verilmesi adına çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Önümüzdeki süreçte 4 yeni anaokulunu hizmete sokacağız. Bundan başka yine birde kırsal alanda Orman Ana Okulu açmayı hedefliyoruz. Eğitimi ve kitap okumayı en üst noktalara çıkarmamız gerekiyor. Bu nedenle Müğlü’de açılan bu kütüphane çok önemli. Yetişkinler burayı hazırladı, umarım genç arkadaşlarımız da buradan yararlanır. Biz de belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Yeter ki çocuklar kitaba ulaşsın, okusun. Okuyalım ama bir tarafında da üretimin içerisinde olalım istiyorum. Kütüphanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Denizli’de kaza: 6 ölü, 43 yaralı

Honaz ilçesinde meydana gelen kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi yaralandı.  Denizli’nin Honaz ilçesinde ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir