Ana Sayfa / Kültür/Sanat / Hepimize ait bir mekan; AMYTİS

Hepimize ait bir mekan; AMYTİS

Avukat Muharrem Erbey, 24 yıldır avukatlık yapıyor, aynı zamanda yazar. Yayınlanmış dört kitabı, makaleleri var. Hep çocukluk hayalinin peşinde koştu. Diyarbakır Suriçi doğumlu. “Sur’da nefes alıyorum” diyor.

Geçen yıl Suriçi’nde yıkılmayı bekleyen tarihi bir evi satın alarak işe başlıyor…10 ay ciddi bir restorasyonla ‘nefes almaya’ başladı. Yapı sanat galerisi, edebiyat, müzik, sahne sanatları ve mutfak konseptiyle hizmet verecek. Pandemi nedeniyle nedeniyle kapalı olan Amytis normalleşmeyle birlikte yeniden açılacak.

“Nefes alıyorum”

Ben 24 yıldır avukatlık yapıyorum. Dört kitabım yayınlanmış yüzden fazla öykü, makalem, denemem çok sayıda dile çevrildi. Sur içinde doğdum. Surda nefes alıyorum. Sur içine aşığım. Her gün gidip gelince böyle bir yer alıp onarmak sanat merkezi yapmak istedim. Sur içinde Ocak 2020’de satın aldım. 10 ay restorasyonu sürdü. Mekan, Amytis isimli sanat galerisi, edebiyat, müzik, sahne sanatları ve mutfak konseptli mekanımız 15 kasım 2020’de açtık. Bir hafta sonra pandemi nedeniyle kapattık, pandemiden sonra yeniden açılacak.

“Hepimize ait”

Sanat mekanımıza fikir ve görüşleriyle destek sunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Diyarbakır’a eski tarihi bir ev kazandırmanın yanısıra, kitap satışı, öykü-şiir dinletisi, yeni çıkan kitap lansmanı, yazarlarla söyleşi, imza, müzik, dans, Stand Up ile resim, fotoğraf, heykel ve çağdaş sanat sergilerinin, okuma gruplarının, sanat ve edebiyat atölyelerinin, kent tarih ve kültürüne ait bir çok konuda panel, seminer ve konferansların düzenleneceği hepimize ait olan mekanınızı ziyaret edin, fikir, görüş ve önerilerinizle güçlendirin.

“Nefes kattı”

Sanatın, edebiyatın, kültürel etkinliklerin, müziğin kalbinin atacağı Amytis Mekan, sur içine nefes kattı. Diyarbakır’da antik şehir Sur içinde, merkeze çok yakın ulu cami arkasında şehrin gürültüsünden uzak, kuş sesleri içinde, ruhen dinleneceğiniz 9 odası, üç terası, iki mahzeni, geniş avlusuyla bir inziva yeri olmaya aday Amytis Mekan. Amytis Mekan, pandemiden sonra sanat, edebiyat, müzik etkinlikleri ve zengin mutfağıyla sizlerle kaldığı yerden buluşmaya hazırlanıyor.

“Dev asma ağacı”

Şiir, öykü, roman, sinema ve sanat atölyeleri, okuma grupları, sergi, dinleti, söyleşi ve toplantılar için neler yapabiliriz, lütfen görüş öneri ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşın. Mekanımızın Avlusunda dev bir asma ağacı var. İsmini oradan alıyor.

“Nebukedzar”

Med Krallığı prensesi olan Amytis, Babil kralı ll . Nebukedzar’ın ile evlenir. İmparator Amytis’in bir süre sonra mutsuz olduğunu görünce ona neden mutsuz olduğunu sorar. Med’li imparatoriçe “babamın asma bahçelerini özledim ondan” der. İmparator Med’den asma bahçeleri getirtir ve onun için dünyanın yedi harikasından birisi olan Babil’in Asma Bahçelerini yaptırır. Amytis mekan böyle doğdu. Amytis; İbranice İyi söylenmiş söz anlamına geliyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Eskişehir’de bir kadın katledildi

Tepebaşı ilçesinde Safinaz Ayten, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından katledildi.  Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yaşayan ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir