Ana Sayfa / Ekonomi / HDP ‘İş Aş Buluşmaları’nı Mersin’de de başlattı

HDP ‘İş Aş Buluşmaları’nı Mersin’de de başlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ‘İş Aş Buluşmaları’ kampanyasının 4’üncü ayağını Mersin’de düzenlenen basın toplantısıyla başlattı.

Basın toplantısına, HDP ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı Garo Paylan, sosyal politikalar komisyonu üyesi Serpil Kemalbay, sağlık komisyonu üyesi Necdet İpekyüz, ekonomi komisyonu üyesi Erol Katırcıoğlu, emek alanından sorumlu Şaziye Köse, ekoloji eş sözcüleri Menekşe Kızıldere ve Naci Sönmez ve tarım komisyonu üyesi Mersin milletvekili Rıdvan Turan Katıldı.

HDP Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü, Menekşe Kızıldere tarafından Türkçe, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz tarafından da Kürtçe yapılan açıklamada “tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de yurttaşlarımız giderek derinleşen ve yaygınlaşan yoksulluğun altında ezilmektedir” denildi.

Esnafın, çiftçilerin, küçük üreticilerin, emekçilerin büyük ekonomik sıkıntılar yaşarken, gençlerin de işsizlikle yüz yüze kaldığına dikkat çekilen açıklamada, “Ekonomi, emek, ekoloji, sağlık ve sosyal politikalar komisyonlarımız ve milletvekillerimizden oluşan oldukça geniş bir heyet ile Mersin’de bütün kesimlerden halkımızın ekonomiye, sağlığa, emeğe, ekolojiye dair problemlerini tespit etmek için 3 gün boyunca oldukça yoğun bir programla ziyaretler gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.

Koronavirüs salgınının birinci yılında ülkenin çoklu kriz hali yaşadığının vurgulandığı açıklamada “Pandemi sürecinde bütçe tercihlerini değiştirmeyen iktidar, yurttaşın emeği ve hakkı olan devlet kaynaklarını saraya, savaşa ve yandaşa aktarmıştır” değerlendirmesine yer verildi.

Halk yoksullaşıyor

Halkın sokağa çıkamadığı günlerde sermayenin halkın parası ile ormanları, tarım alanlarını, su varlıklarını gasp edildiğinin belirtildiği açıklamada şu sorular soruldu:

“Bu derin yoksulluk krizi giderek yaygınlaşırken, bugün Akkuyu Nükleer Santrali’nin üçüncü güç ünitesinin temeli bir devlet töreni ile atılmaktadır. Neredeyse her temel atma törenini bir devlet seremonisini çeviren, bu mega proje şovunun, ekonomik olarak hiçbir çaresi kalmamış, yoksulluk altında ezilen halka ne faydası var? Halkı açlık ve yoksulluktan intihar aşamasına gelen bir Devlette kesinlikle ihtiyaç olmayan ve Dünya’nın terk ettiği, pahalı, tehlikeli nükleer yatırımlarla kimleri zengin edeceksiniz? Halkımız adına bugün buradan iktidara soruyoruz halkın hakkı ve acil ihtiyacı olan devlet kaynaklarını bu kadar anlamsız bir enerji yatırımı için neden kullanmaktasınız? Artık ulusal ve uluslararası para fonlarının, bankaların desteklemekten vazgeçtiği nükleer yatırımları için hangi devlet kaynaklarını feda ettiniz?”

Neden nükleer yatırım?

Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkinde değerlendirmenin yer verildiği açıklama, “Kurulu gücü, teknik alt yapısı, ayıracak bütçesi, fon alacak kurumu, hatta insan kaynağı dahi olmayan bir Devlet neden nükleer gibi bir yatırım yapar? Bu iş için neden Çernobil nükleer felaketinin faili olan Rosatam şirketini seçer? Bunları belirttiğimiz bilgiler ışığında takdirinize bırakıyoruz. Mersin halkı nükleeri istemiyor. Nükleer projeleri ekonomik ve ekolojik açıdan birer yıkım projeleridir. Biz Halkaların Demokratik Partisi olarak bu ülke yönetiminin bir parçası olacağımıza inanıyor ve bunun için tüm gücümüz ile çaba gösteriyoruz. Bu ülke yönetiminin bir parçası olduğumuzda ilk yapacağımız şeylerin başında nükleer projeleri iptal etmek gelecektir” sözleriyle tamamlandı. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Eskişehir’de bir kadın katledildi

Tepebaşı ilçesinde Safinaz Ayten, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından katledildi.  Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yaşayan ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir