Ana Sayfa / Kültür/Sanat / Haluk Levent Mersinlileri coşturdu

Haluk Levent Mersinlileri coşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent’in sahne aldığı Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinlilere coşku dolu bir gece yaşattı. Başkan Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte dinlediği konserde, “Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik” dedi.

Haluk Levent, turne kapsamında birçok ilde ücretli yapılan konserin Mersin’de ücretsiz olduğuna dikkat çekerek, “Çok keyif aldık. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi” diye konuştu. Konser için alana akın eden vatandaşlar tam anlamıyla bir coşku seli oluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile ünlü sanatçı Haluk Levent’i Mersinlilerle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinlilere coşku dolu bir gece yaşattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik” dedi.

Mersinliler konser alanına akın etti

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konserde, sahnedeki gösteriler Mersinliler’den büyük beğendi topladı. Dev koronun 10. Yıl Marşı’nın ardından İzmir Marşı’nı seslendirdiği sırada alanda alkış tufanı koparken, sevilen sanatçı Haluk Levent, Kurtuluş Mücadelesi’nde yaşamını yitiren kahramanlara Mersin’den selam gönderdi. Mersinliler de söylenen marşlara koroyla birlikte eşlik etti. Konser için alana akın eden vatandaşlar tam anlamıyla bir coşku seli oluşturdu.

Başkan Seçer: “Dünya kenti Mersin’de güzel bir konser verecekler”

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konser öncesi Haluk Levent ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ekibini ziyaret eden Başkan Seçer, “Türkiye’nin en değerli sanatçılarından birisi Haluk Levent. Çok da tevazu göstermemesi gerekiyor, milyonların sevgilisi. Yine Rus Kızılordu Korosu, dünyanın tanıdığı çok müstesna bir müzik topluluğu. Dünya kenti Mersin’de güzel bir konser verecekler” dedi.

Orkestra Şefi Gennadiy Sachenyuk: “Çok güzel anılar yaşatmak istiyoruz”

Rus Kızılordu Korosu Orkestra Şefi Gennadiy Sachenyuk, Mersin’i sevdiğini belirterek, “Çok hoşlandım. Çok güneşli, çok güzel, deniz harika. Misafirperver insanlar. En önemlisi de odur. Bizi nasıl beklediklerini biliyoruz. Biz çok memnunuz. Çok güzel anılar yaşatmak istiyoruz” dedi. Sachenyuk, Cumhuriyet Marşları’nı seslendirirken yaşadıkları duyguya ilişkin ise “Müzik olarak şüphesiz mükemmel. Çok enerji veren bir duygu var” diye konuştu.

Haluk Levent: “Bu hikaye önce benim hayallerimle başladı”

Konser öncesi konuşan Haluk Levent, Rus Kızıl Ordu Korosu’yla başlayan hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Bu hikaye önce benim hayallerimle başladı. Benim umutlarım, hayallerim vardı. ‘Kızıl Ordu’yla nasıl bir sahne içerisinde marş söyleyebilirim, nasıl bir organizasyon yaparız’ diye. Hayallerim gerçek oldu. Hem orayla irtibatı olan organizasyon hem bizim dostlarımız bir araya gelmiştik. ‘Böyle bir şey yapar mıyız’ dediler. Ben ‘yaparım ama Cumhuriyet marşları yaparım’ dedim. Çok muhteşem oldu. Çünkü zaten Rusya’yla Birinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin zaten bir birlikteliği, dostluğu var. Onu da ortaya koyarak böyle bir tarihsel misyon gibi çıktı bu. Çok da güzel oldu.”

Turne kapsamında Mersin’deki konserin ücretsiz olduğunu belirten Haluk Levent, “Zaten biletli olan yerlerde biletler tükendi. Meydanlarda da on binlerce insan oldu. Çok keyif aldık. Keyifli bir şekilde gidiyor. Tabii ki Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi. Öyle bir prodüksiyon yaptı. Biz de ‘tamam’ dedik. Çok heyecanlıyım. Bizim için Mersin seyircisi çok güzel” diye konuştu.

Seçer: “İyi ki Mustafa Kemallere destek olunmuş. İyi ki bu ülke yaratılmış”

Konserde Rus Kızıl Ordu Korosu’yla birlikte en sevilen marşları söyleyen Haluk Levent, Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konseri İzmir Marşı’yla noktalayan Haluk Levent, “Çok keyif aldık. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Mersin’de halkın ücretsiz izlemesini istedi” diye konuştu. Haluk Levent, konuşmasının ardından Başkan Seçer’i sahneye davet etti.

Başkan Seçer, Mersin için çok güzel bir akşam olduğunu belirterek, “Bu coğrafyanın iki önemli halkının; Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Şunu düşündüm dinlerken; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik. Ama 1917 Bolşevik Devrimi’nden sonra bu coğrafyada her şey değişti ve ulusal kurtuluş mücadelesine en büyük desteği verenlerden biri de o dönemin Sovyet Rusya’sıydı, Rus halkıydı. Onlara teşekkür ediyoruz. İyi ki Mustafa Kemallere destek olunmuş. İyi ki bu ülke yaratılmış. İyi ki sizler varsınız” dedi. Başkan Seçer, konuşmaların ardından Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu solistlerine çiçek verdi.

“İstanbul’daydık, sırf bu konser için Mersin’e geldik”

İstanbul’dan konser için Mersin’e geldiğini belirten Ali Yıldız, “Biz İstanbul’daydık. Sırf bu konser için Mersin’e geldik. Orada tatildeydik ama Mersinliyiz. Kızıl Ordu’nun ve Haluk Levent’in birlikte konser vermesi Mersin’de muhteşem bir şey. İstanbul’da 225 lira, 3 konser yapıldı. Arkasına Ankara, Adana. Sadece Mersin’de ücretsiz olması mükemmel bir şey” dedi.

“Vahap Seçer bunu bizlere ücretsiz bir şekilde sunuyor”

İzleyicilerden Ahmet Onner, organizasyondan oldukça memnun kaldığının altını çizerek, “Çok mutluyum. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Böyle bir konseri bize sunduğu için Başkanımız Vahap Seçer’e de çok teşekkür ediyorum ve bunu bizlere ücretsiz bir şekilde sunuyor” diye konuştu.

Kahramanmaraş’tan geldiğini belirten Berrin Bilginer ise “Bu tür etkinlikleri çok beğeniyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyoruz. Bu tür etkinlikler müziğe de sosyal yaşamımıza da kültürümüze de can veriyor. Biz yazlıkçıyız ama bu tür etkinliklerden dolayı Mersin’de kalma süremizi uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir