Ana Sayfa / Güncel / Göksoy, Pandemi süreci doğru yönetilmedi

Göksoy, Pandemi süreci doğru yönetilmedi

Mersin’deki  kamu kurumlarında yaklaşık 3 bin 500 üyesi bulunan DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy habergram’a önemli açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinin iktidar tarafından doğru yönetilemediği belirten Göksoy, pandemi sürecinde ülkenin doğusundaki belediyelere kayyumlar atandığını, batıdaki belediyelere ise engel çıkarıldığını söyledi.

DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptıkları çalışmalar ve pandemi sürecinde yaşanan sorunlarla ilgili habergram’a konuştu.

Mersin’deki tüm belediyelerde yaklaşık 3 bin 500 üyeleri ile örgütlü olduklarını söyleyen Göksoy, “Mersin Türkiye’nin minyatürüdür. Sendikamızda Mersin’in minyatürüdür. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde üyelerimiz inanç, etnik köken ve dillerin bileşkesidir. Toplumun değişik kesimleri bu çatı altındadır.” dedi.

Pandemi döneminde kısıtlamalara rağmen belediyelerde çalışan üyelerinin  tüm birimlerde görevlerini sürdürdüklerini vurgulayan Göksoy, park bahçe, çevre temizliği, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bir yandan pandemi diğer yandan ekonomik kriz

Göksoy şunları söyledi. “Doğal afetlere yani  sel, yangın ve deprem gibi hazırlıksız olan iktidar pandemi sürecinde de hazırlıksızdı. Pandemi süreci doğru yönetilemedi.  Bir yandan pandemi koşulları  diğer yandan  ekonomik kriz yaşanıyor.  Bu nedenle toplum olarak sorunlarımız derinleşti. İktidar pandemi ile ekonomik krizi örtmeye çalıştı. Türkiye’nin yeterli kaynakları var ancak bu kaynaklar doğru kullanılmadığı için insanlar sıkıntı yaşadı. Deprem için para toplandı ancak paranın nereye gittiği belli değil. Zaman zaman çeşitli adlar altında toplanan fonlar, alınan kesintiler amaçları dışında sermayeyi besleyecek şekilde kullanıldı. İşsizlik fonundaki para işçilerden çok sermayeye aktarılmıştır. Bu para doğru kullanılmış olsaydı pandeminin oluşturduğu ekonomik yük azaltılmış olurdu.”

“Virüs ayrım yapmadı ancak iktidar yaptı”

İktidarın yerel yönetimlerle koordineli çalışmadığını kaydeden Göksoy, “Mevcut iktidar Kendi dışındaki belediyelerin yapmak istediği çalışmaları engelleyici bir tutum sergiledi. Yine ülkenin bir bölümünde kayyum atamalarına yöneldi. Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarını görevden aldı. Ülkenin doğusundaki belediyelere kayyum atadı, batıdakilere de engel çıkardı. Oysa virüs doğu ile batı arasında ayrım yapmadı. Pandemi süreci iktidar tarafından iyi yönetilemedi. Krizi yönetemediler. Türkiye’de vaka sayılarının artmasının en büyük nedeni budur. Bu süreç daha az hasarla atlanabilinirdi. Uyguladıkları politikalarla toplumun sorunlarını daha da arttırdılar.” diye konuştu.

Toplumun tüm kesimleri mutsuz

İnsanların yaşam mücadelesi verdiğini, açlık ve yoksullukla boğuştuğunu aktaran Göksoy, devamla şunları söyledi.

“İşsizlik ve yoksulluğun arttığı bu dönemde yeni vergiler, zamlar getirildi. İş bulamadığı için insanlar intihar ediyor. İşçi, esnaf, çiftçi, emekliler memnun değil.  Toplumun tüm kesimleri mutsuz.

Tüm insanlar mevcut politikalara öfkeli ancak bir korku iklimi hakim. Suni söylemlerle gündem değiştiriliyor. Bu iktidar gözü kara bir iktidar Tüm muhalefeti zapt-u rap altına almış. Hükümet her türlü hukuksuzluğu kendine hak olarak görüyor ve uyguluyor. Ancak şu unutulmamalı ki toplum açlıkla karşı karşıya.” (HABERGRAM)

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Uluslararası Mersin Maratonu’na hazırlıklar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu’nun 5.’si 10 Aralık’ta koşulacak. Gençlik ve Spor ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir