Ana Sayfa / Foto Haber / Genel-İş’ten iş bırakma eylemi

Genel-İş’ten iş bırakma eylemi

DİSK Genel-İş üyeler, işçileirin ücretlerinin iyileştirilmesi, ayrımcılığın sonlandırılması, ilave tediye ve kadro talepleriyle birçok kentte iş bıraktı. 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş), örgütlü olduğu işyerlerinde iş bıraktı. Sendika, belediye işçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi, işçiler arasındaki ayrımcılığın sonlandırması, ilave tediye ve kadro taleplerinde bulunuyor.
DİYARBAKIR
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan belediye ve bağlı müdürlüklerin önünde açıklamalar yapıldı. İşçiler, taleplerinin yer aldığı “İş bırakıyoruz” yazılı pankartlar açtı. 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut, ülkede gelişen ekonomik krize işaret ederek, “İşçilerin ve emekçilerin geçim sorunları ise buna bağlı olarak gün geçtikçe büyüyor” dedi. Mevcut iktidarın artan enflasyona ve yükselen kura ilişkin vaatlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Barut, rekor kıran kur değerlerini ve artan enflasyona işaret etti.
TALEPLER
Barut, şu talepleri sıraladı:
“* İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir.
* 696 sayılı KHK ile belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır.
* Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir.
* Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir.”
İSTANBUL
İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir AVM önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya birçok emek sendikası destek verdi. “İlave tediye, kadro hakkı derhal verilmelidir’ pankartının açıldığı eylemde, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Belediye işçisi Zuhal Kaynak, ekonomik kriz ve işçilere etkileri üzerinde durdu.
MERSİN 
Mersin’de belediye işçileri iş bırakarak, Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. “İş bırakıyoruz” ve “Belediye işçilerinin ücretleri iyileştirilsin” pankartı taşıyan işçiler, ortak taleplerini sıraladı. Sendikanın Mersin Şube Başkanı Kemal Göktaş, ortak metni okudu.
İZMİR 
Genel-İş İzmir Şubeleri, örgütlü olduğu tüm belediyelerde kadro talebiyle iş bırakarak Konak Eski Sümerbank önünde bir araya geldi. “İş bırakıyoruz. Belediye işçilerinin ücretleri iyileştirilsin”, “Kamu Çerçeve Protokolü tüm işçiler için uygulansın” ve “Ekonomik krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin” pankartlarının açıldığı açıklamada, “Kadro hakkımız engellenemez” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. Açıklamaya Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Halkların Demokratik Partisi MYK Üyesi Musa Piroğlu, kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
Burada konuşan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Krizin sebebi biz değiliz. Sebebi olmadığımız, tamamen iktidarın yürüttüğü politikaların sonucu olan bu derin krizin tüm yükünü çekmeye mecbur değiliz. Talebimiz eşitliktir. İnsanca yaşanacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil, yüz binlerce belediye işçisinin ortak talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. (MA)
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir