Ana Sayfa / Manşet / Gençler kent yönetiminde söz sahibi olmak istiyor

Gençler kent yönetiminde söz sahibi olmak istiyor

Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Engelli Meclisi Seçimli Genel Kurulları, MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

İlk olarak yapılan ve 2 yıllığına seçilecek olan Gençlik Meclisi Genel Kurulu’na, Kent Konseyi Yönetmeliği ve Gençlik Yönergesi doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki kurum ve kuruluşların 18-28 yaş arasındaki kurum temsilcileri ile üniversite öğrencilerinden oluşan 29 kişi katılım gösterdi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Atatürk’ün ulusun geleceğini gençlere emanet ettiğini ve bu azmin gençlerimizde mevcut olduğunu belirtti. Mersin Kent Konseyi Yönetmeliği Gençlik Meclisi Yönergesi’ne bağlı kalarak, Mersin Kent Konseyi Gençlik Başkanı ve Yürütme Kurulu’nu seçmek için toplandıklarını ifade eden Ayferi Tuğcu, “Siz gençlerin cesaretine, dinamizmine, enerjisine ve kararlı duruşuna güveniyor, Kent Konseyi çatısı altında farklı deneyimleri yaşatan bir Mersin için; sağlıktan turizme, doğadan hayvanlara, kültür ve sanattan ekonomik kalkınmaya kadar tüm proje ve kararlarda aktif rol almanızı istiyoruz” dedi.

Toplumsal aidiyet duygusu ve toplumsal bilinç ile ortak problemleri gençlerin gözüyle irdelemek ve bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek, gençlerin sosyal gelişimlerini destekleyici politikalar üretmek isteyen 7 ismin aday olduğu Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı’na oy çokluğu ile Mersin Baro temsilcisi Avukat Buse Ayhan, Yürütme Kurulu’na ise 8 asil 8 yedek üye seçildi.

Engelliler Meclis Başkanlığı’na tek adayla gidildi 

Daha sonra gerçekleşen ve yine 2 yıllığına seçilecek olan Engelliler Meclisi Genel Kurulu’na ise, Kent Konseyi Yönetmeliği ve Engelliler Yönergesi doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki kurum, kuruluşların ve STK’ların kurum temsilcilerinden oluşan 47 kişi katıldı.

Bu Genel Kurul’da söz alan ve özel bireylerin toplumdaki önemine dikkat çeken Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, “Birlikte yaşadığımız kentte sizler için hayatı kolaylaştırmak, daha yaşanılır hale getirmek, mevcut fiziki çevrenin, yapıların veya yeni yapılacak uygulamaların sizlerin özelliklerinize ve standartlarınıza göre belirlenip tasarlanması konusunda sizlerle iş birliği içinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Yazılı öneri ile Divan Başkanlığı’na Tarsus Görme Engelliler Başkanı Dursun Arslan’ın seçildiği Genel Kurul, oldukça anlamlı görüntülere sahne oldu. Başarılı bir Divan ve Genel Kurul yöneten Dursun Arslan, genel kurula katılanların takdirini kazandı.

Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanlığı’na, tek aday olarak giren Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Temsilcisi Önder Ataç oy birliği ile seçilirken, Yürütme Kurulu’na ise 8 asil 8 yedek üye seçildi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin teklif Meclisten geçti

İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda kabul ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir