Ana Sayfa / Güncel / Erdoğan: Seçimin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz

Erdoğan: Seçimin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara’da bulunan merkezi önünde balkon konuşması yaptı. Önceki seçimlere oranla daha az bir kitleye seslenen Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle: “Birileri mutfakta, biz de balkonda! Ülkemiz, 14 Mayıs seçimleri ile bir demokrasi şölenini daha alnının akı ile tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurtiçi oyların gayrı resmi sonuçlarının belli olmasının hem yurtdışı oylarının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Biz, fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu öndeyiz diye anlatarak, milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun tam oranları ile ne şekilde tecelli ettiği henüz resmen önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Sonucu beklerken sizlerin buradaki sevgisine mukabele etmek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik.
Biz siyasi hayatımız boyunca her zaman milli iradenin kararına, sizin kararınıza saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de saygı duyacağız. Cumhur İttifakı işini biliyor. Gereğini yaptınız. Herkesten de biz aynı demokratik olgunluğu bekliyoruz. Seçim kampanyası dönemindeki tartışmalar artık geride kalmıştır. Bu süreçte herkes milletimize sözünü söylemiş, milletimiz de bugün kararını vermiştir. Artık buna yeni yeni kılıflar uydurmanın bir anlamı yok. Milletimizin kararının ne olduğunu gayrı resmi kesin sonuçlar açıklandığında hep birlikte göreceğiz.
Seçimlerde en yakın rakibimize şimdiden 2 milyon 600 bin civarında fark attık. Kesin sonuçların çıkması ile bu rakamın yükseleceğine inanıyoruz. Seçim sistemimizin yüzde 50 + 1 oy sebebi ile cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Milletimizin kararı seçimin tamamlandığı gösteriyorsa zaten mesele yoktur. Milletimiz tercihini 2. tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var. Biz yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranı ile bu turu bitireceğimize inanıyoruz.
Yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmiş değil. Sayımları devam ediyor. Sandıklardaki ilçe ve il seçim kurullarındaki işlemler bitene kadar teyakkuz halinde olmanıza devam etmenizi istiyorum. Seçim zaferimizin gölgelenmesine yol açacak en küçük bir rehavete, en küçük zaafiyete izin vermeden süreci takip edeceğiz. TBMM üyeliği seçimleri mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Parlamentoda çoğunluk Cumhur İttifakı’ndadır. Komisyonların genelinde Cumhur İttifakı hakimdir. Meclis’te çoğunluğu Cumhur İttifakı’na veren milletimizin tercihinin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de güven ve istikrardan yana olacağından şüphe duymuyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Biz, daima ve elbette bu seçim sürecinde de gittiğimiz her meydanda milletimize ne söylediysek seçimde de onun sonucunu aldık.” /MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel

CHP’nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, “İkinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir