Ana Sayfa / Politika / Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Erdoğan: Elektrik tarifeleri yeniden düzenlenecek

Kabine toplantısı ardından açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik tarifesinin yeniden düzenleneceğini duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.Konuşmasında artan enflansyon ve yüksek elektrik zamlarına değinen Erdoğan, elektrik tarifesinin yeniden düzenleneceğini duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘AYNI GEMİDEYİZ, FEDAKARLIĞI SADECE DEVLETTEN BEKLEMEYİN’

*Enflasyonla mücadelede kararlılığımızda KDV düzenlemesi devlet olarak attığımız adımdır. Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi yönde davranacaklara gerekeni yapacaktır. Hepimizin aynı gemide olduğumuza, ülkenin kazancından hep beraber faydalandığımıza göre yükü birlikte omuzlayacağız. Fedakarlığı sadece devletten beklemek gerçekçi değildir.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ZİYARETİ

*Pazartesi ve salı günleri BAE’ye giderek Abu Dabi’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdik. Toplam 13 anlaşmayla ülkemiz arasındaki münasebetlerin ahdi temelini güçlendirdik. Bir süredir durgunluk içerisinde olan Türkiye ile BAE ilişkilerine yeni bir ivme kazandıran anlaşmaların hayırlı olacağına inanıyorum.

‘HAYAT PAHALILIĞI GEÇİÇİ’ İDDİASI

*Elbette hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar vardır. Elbette sokakta, tezgahta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları vardır. Emin olun bunların hepsi de geçiçidir, konjonktülerdir, bu döneme mahsustur.

“ENERJİ FİYATLARI TÜM DÜNYADA ARTTI”

*Son dönemde üzerinde en çok konuşulan hususlardan biri de enerji fiyatlarıdır. Enerji fiyatları elbette tüm dünyada oldukça yükselmiştir. Ama bu sadece bize mahsus bir durum değil. Dünyanın her tarafında, üstelik de bizden çok daha yüksek oranlarla bu fiyat artışları günlük hayata yansımaktadır.

Türkiye Avrupa’da en uygun fiyatla elektrik veren üçüncü ülkedir. Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğal gaz faturaları elbette yüksektir. Buna rağmen Türkiye hem fiyat hem de bunun asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğal gaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir.”

‘TARİFE RAKAMLARI YENİDEN DÜZENLENECEK’

*210 kw saate kadarki düşük tarife ve 210 kw saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır.”

CEMEVLERİNİN ABONELİKLERİ KONUT STATÜSÜNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

*Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil, ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir.

 DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ

*Daha önce sözünü verdiğimiz doğal gaz tüketim desteğiyle ilgili hazırlıklar da tamamlandı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır. Bu destek için başvurular 81 ilimizin tamamında Cuma günü başlayacaktır. Elektrik desteğinde de halen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.” /MA/

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Hatay’da bir kadın ve 2 çocuğu katledildi

İskenderun’da 5 gün önce kaybolan 7 aylık hamile Selma Abacı adlı kadın ve 2 çocuğu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir