Ana Sayfa / Manşet / Erdoğan, “1 Temmuz’dan itibaren bütün sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırıyoruz”

Erdoğan, “1 Temmuz’dan itibaren bütün sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırıyoruz”

“Kademeli normalleşme” adımlarının ele alındığı Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Temmuz’dan itibaren bütün sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Saray’da gerçekleşti. Saat 15.30’da başlayan toplantı yaklaşık üç buçuk saat sürdü. Toplantı, NATO Liderler Zirvesi nedeniyle önce 10 Haziran’a ardından 21 Haziran’a ertelenmişti.

Erdoğan, “kademeli normalleşme” adımlarının ele alındığı toplantı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“*NATO içinde ABD’den sonraki en büyük ikinci orduya sahip olan Türkiye ittifaka karşı sorumluluklarını bugüne kadar eksiksiz yerine getirmiştir. Yakın bölgemizde son 10 yılda yaşanan hadiseler karşısında NATO’nun güvenilir şemsiye konumunu yeteri kadar sergileyemediği, bir gerçektir. NATO, nice can yakıcı meselede kendisinden beklenen güçlü iradeyi ortaya koyamamıştır.

*2030 sürecini önemli görüyoruz. Kimi NATO ülkelerinin kapıldığını gördüğümüz iyi terörist, kötü terörist ayrımının ne kadar yanlış, tehlikeli ve çarpık bir anlayışı yansıttığını açıkça ifade ettik. NATO Zirvesi boyunca gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde dayanışma ruhuna vurgu yaptık.

*Türkiyesiz bir NATO’nun varlığını sürdürmesi dahi oldukça güçtür.

ABD İLE ÜSTESİNDEN GELİNMEYECEK HİÇBİR MESELEMİZ YOK

*Sayın Biden ile bundan sonraki iş birliğimiz konusunda verimli bir görüşme yaptık. ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselemizin bulunmadığı konusunda Biden ile mutabık kaldık. ABD ile yakın müttefiklik ilişkisi kurmaya ve geliştirmeye hazırız. ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapılarını araladığımıza inanıyoruz.

UYGUN FİYATLI YEM SATIŞI

*Tarımda yaşanan kuraklık sebebiyle ortaya çıkacak muhtemel sıkıntılara karşı tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Salgın ve kuraklık sebebiyle ortaya çıkan durumu istismar ederek hububat ile et süt yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz. TMO’yu devreye sokarak uygun fiyatlı yem ham maddesi satışını Temmuz ayında başlatıyoruz.

*Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz.

*30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama aynı hızla sürdüreceğiz. Hedefimiz birkaç hafta içinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır.

KISITLAMALAR KALKIYOR

*1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamını kaldırıyoruz.

* Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

* Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok.

* Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir