Ana Sayfa / Bilim/Teknoloji / Enerji Bakanı Dönmez’e istifa çağrısı

Enerji Bakanı Dönmez’e istifa çağrısı

Isparta’ta yaşanan elektrik krizine ilişkin hükümeti eleştiren DEVA Sözcüsü İdris Şahin, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i istifaya çağırdı. 
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sözcüsü İdris Şahin, parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kış şartlarının bu yıl sert geçeceğine ilişkin meteorolojik veriler olduğuna dikkati çeken Şahin, “Türkiye’nin doğal gaz tedarikinde 3. sırada yer alan İran’ın doğal gazı kesmesi vatandaşımızı niye bu kadar etkiledi? İktidar, meteorolojik öngörüleri göz önüne alarak doğal gaz tedarikini planlayamadı. Türkiye’nin doğal gaz tüketimi için gerekli yüzde 20 depolama şartını muallakta bıraktı. İktidar, doğal gaz fiyatlarının düşeceğini öngörerek, Rusya’dan ve Azerbaycan’dan uygun fiyatla doğal gaz almadı. Bunun sonucu olarak maalesef vatandaşımızı 2-3 kat daha pahalı fiyatlarla spot piyasaya mahkûm etti” dedi.
İktidarın başarısız yönetim tarzını orman yangınlarında da gördüklerini hatırlatan Şahin, “Her sıkıştığınız yerde ‘Yanlış yaptık, Allah affetsin’ diyerek başarısızlıktan sıyrılamazsınız. Bizim devlet yönetim geleneğimizde bunun adı gaflettir, gereği de derhâl istifadır. İktidarın bilimden uzak ekonomi yönetimi yüzünden hem kur hem faiz hem de enflasyon patladı. Ekonominin dönen çarklarını durdurdunuz, yokluk ve kuyrukları geri getirdiniz. Dün gece mazota yine 80 kuruş zam geldi. İktidarın başarısız yönetimiyle akaryakıt fiyatları son 5 ayda tam 2 kat arttı. Şu an Türkiye’de bir litre mazot fiyatı 15 TL’yi geçti. Asgari ücrete verdiğiniz zammı bu artışlarla bir ‘tırnakçı’ edasıyla vatandaşlarımızın cebinden çekip aldınız” diye belirtti.
‘ZAMLAR SİZİN ESERİNİZ’
Elektrik faturalarına ilişkin yurttaşların tepkisine değinen Şahin, şöyle konuştu: “Esnafımız, ödeyemediği elektrik faturalarını utancından dükkanlarının camlarına asmak zorunda kaldı. Ama siz vatandaşımızı düşürdüğünüz bu durumdan utanmadınız. Bu zamlarla gurur duyun, bu zulüm sizin eseriniz! Türkiye, hafta sonu Isparta’da yaşanan trajediyi üzüntüyle takip etti. İktidar ise, yarım milyon vatandaşımızın yaşadığı Isparta’da 72 saatlik elektrik kesintisine kayıtsız kaldı. Yaşlı, hasta, çoluk çocuk bütün Ispartalılar zor kış şartlarında donma tehlikesi geçirdi. 31 km ötedeki Burdur’da aynı kış şartlarına rağmen elektrik verirken, Isparta’ya elektrik veremediniz. Makbul müteahhitlerinizden Cengiz-Kolin ortaklığı sözleşmeyle sabit elektrik altyapı çalışmalarını yapmadı. Enerji Bakanlığı’nın, Cengiz-Kolin ortaklığının elektik dağıtım sözleşme şartlarına uymadığını denetlemediği ortaya çıktı.”
‘DERHAL İSTİFA ETMELİ’
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemini eleştiren Şahin, “Başkanlık sistemiyle gensoru müessesi ortadan kalktığı için DEVA Partisi olarak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e bir çağrıda bulunuyoruz. Bu süreci yönetemeyen, vatandaşımızı zorlu kış şartlarında soğuğa mahkûm eden, akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlarla milletimizi araç kullanamaz duruma getiren Enerji Bakanı Fatih Dönmez derhâl istifa etmelidir. Bu istifa, başarısızlığı dolayısıyla milletten helallik isteyen Fatih Dönmez’in siyasi hayatında atacağı en onurlu imza olacaktır” dedi./MA/
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Pakistan’da bombalı saldırı: 7 ölü

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında Belucistan Halk Partisi’nden bir siyasetçinin de bulunduğu 7 ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir