Ana Sayfa / Kadın / Dünya Kız Çocukları için etkinlik

Dünya Kız Çocukları için etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla Tarsus’ta ve Mersin merkezde çeşitli etkinlikler düzenledi. Kız çocukları, Tarsus’ta Büyükşehir’in Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi ile Ötüken Vadi Parkı içerisinde, Toroslar’da ise Mevlana Mahallesi’nde yer alan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklere katıldı. Kız çocukları etkinliklerle hem eğlendi hem öğrendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl tüm dünyada 11 Ekim’de kutlanan “Dünya Kız Çocukları Günü”ne özel bir dizi etkinlik düzenledi. Tarsus’ta ve Mersin merkezde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde kız çocukları, hem günlerini kutladı hem de keyifli vakit geçirdi.

Kız öğrenciler, Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ndeydi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kız öğrencileri ile öğretmenleri, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Tarsus’un Şehit Kerim Mahallesi’nde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ni ziyaret etti. Birim Sorumlusu Emre Aşkın ve birim öğretmeni Bekir Küçükala tarafından karşılanan kız öğrencilere çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Emre Aşkın, 7-17 yaşındaki tüm çocukların ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınların atölye faaliyetlerinden faydalanabildiklerini söyleyerek, atölye bünyesinde robotik kodlama, üç boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve daha pek çok aktivitenin eğitiminin verildiğini kaydetti. Aşkın, öğrencilere uygulamalı çalışma da gerçekleştirdi.

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Tarsus’taki bir diğer etkinlik de Altaylılar Mahallesi Ötüken Parkı içerisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye eğitimcilerinden Ela Canbolat tarafından hazırlanan etkinlikte, müzik eşliğinde oyunlar oynandı, resim boyama ve diğer atölye çalışmaları düzenlendi.

Miniklerin tokaları kadınların hünerli ellerinden çıktı

Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde faaliyet yürüten dikimhanede ise kadınlar, parça kumaşlardan çocuklar için rengârenk tokalar dikti. Etkinlikte çocuklara boyama kitabı, renkli kitap ayracı ve şapka hediye edildi.

Çocukların dilinden çocuk hakları eğitimi

Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yer alan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklerde ise kız çocukları eğlenerek haklarını öğrendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde avukat olarak görev yapan Nida Gamsız, çocuklara haklarıyla ilgili bilgiler verdi. ‘Çocuğum haklıyım’ kartlarıyla eğlenerek öğrenen çocuklar, etkinlik sonunda çocuk haklarını içeren illüstrasyon boyama da yaptı. Eğitici Melis Sonay Berber ile birlikte taç süslemesi yapan çocuklar, kendi zevklerine göre süsledikleri taçları taktı.

“Kız çocuklarıyla bir dizi atölye çalışmaları yaptık”

Avukat Nida Gamsız, düzenledikleri tahmin oyunu ile çocuk haklarını oyunlaştırarak anlatacaklarını söyleyerek, “Kız çocuklarıyla bir dizi atölye çalışmaları yaptık. Bunlardan bir tanesi ‘Çocuk Hakları’ atölyesi, ‘çocuğum haklıyım’ kartlarıyla çocuklara haklarını öğreten bir tahmin oyunu oynayacağız. Bunun sonrasında çocuklarla bir boyama etkinliğimiz olacak. Çocuk haklarını içeren illüstrasyonları boyayacaklar” dedi. Kız çocuklarının eğitim hayatına katılımlarının hala yeterli orana ulaşamadığını belirten Gamsız, eşitsizliklere değinerek, çocuklara farklı bir vizyon katmak istediklerini ifade etti. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

KESK TİS taleplerini açıkladı

Seçimlerden sonra ciddi bir ekonomik krizin yaşandığını belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, kamu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir