Ana Sayfa / Manşet / Büyükşehir ile ÇKA arasında protokol

Büyükşehir ile ÇKA arasında protokol

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı arasında hibe ile alınan 2 projenin protokolü imzalandı. ‘Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı-Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi Protokolü’ ile tarihi Gülnar Oteli restore edilerek, Mersin’in zengin gastronomi potansiyelinin açığa çıkarılması hedefleniyor. “Akıllı Şehirler Eğitimi”  konusundaki teknik destek protokolü ile de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamalarının güçlendirilmesi amacıyla personelin bu konuda eğitilmesi öngörülüyor.

Protokol imza töreni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında gerçekleştirildi.  Başkan Seçer, “Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi Protokolü”nü değerlendirirken, “Bu çalışmamız gastronomi konusunda Mersin’de geçmişi bize yansıtan, geleneklerimizin, göreneklerimizin, birikimlerimizin açığa çıkması açısından güzel bir çalışma olacak. Çok teşekkür ediyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı olarak bu projenin % 75’ini ajans olarak finanse ettiniz. Hibe olarak bizlere, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne katkı sağladınız. Biz de projenin kalan kısmını kendi kaynaklarımızdan karşılayacağız” dedi.

Projenin 2 yıllık bir çalışma olacağına değinerek, “İlk yıl, bölgedeki gastronomi konusundaki birikimleri araştıracağız. Bu tespitleri yapacağız. Bu envanter çalışmasını gerçekleştireceğiz. Konakta bazı onarımlarımız, tadilatlarımız, düzenlemelerimiz olacak. İkinci yıldan sonra da artık uygulamayı başlatacağız. Hem atölyelerimiz olacak hem orada yöresel bazı özellikleri tanıtacağız. Diğer taraftan da ziyaretçilerimizin artık Gastronomi Konağımız’ı ziyaretini de sağlayacağız. Mersin’e güzel bir mekan kazandıracağımızı düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İki protokolün de Belediyemiz’e, Kalkınma Ajansımız’a başarı getirmesini diliyorum”

‘Akıllı Şehirler Eğitimi’ konusundaki teknik destek protokolüne de değinen Seçer, “Şehircilik açısından önemli bir konsept de akıllı şehirler. Bu konuda da yaptığımız protokol ile personelimizin bu konudaki eğitimine Çukurova Kalkınma Ajansı olarak teknik destek sunacaksınız. Çok teşekkür ediyoruz. Her iki protokolün de Mersinimiz’e hayırlı, uğurlu olmasını, Belediyemiz’e, Kalkınma Ajansımız’a başarılar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ülger: “Mersin’den Mardin’e kadar giden bir koridor var. Başlangıcı burası”

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger ise hayırlı olsun dileklerini iletirken, “Mersinimiz’e faydalı olacağını düşünüyoruz. İnşallah, hep beraber başarılı bir şekilde sonucunu görürüz. Bizim yaptığımız çalışmada bu gastronomi koridoru dediğimiz bir koridor var. Mersin’den başlıyor; Mersin’den Mardin’e kadar giden bir koridor var. Başlangıcı burası. Dolayısıyla buranın yöresel ürünlerinin ortaya çıkarılması, onların gün yüzüne çıkarılıp tanıtılması ve yaşatılması çok önemli. Bu anlamda biz de bu projeyi önemli bir proje olarak görüyoruz. İnşallah bu koridorun başlangıç noktası olarak çok faydası olacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam edecek” dedi.

Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesiyle iç turizm geliştirilecek

Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi’yle, Mersin’in zengin gastronomi potansiyeli açığa çıkarılacak. Çukurova Kalkınma Ajansı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı-Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi’nin 1 milyon 500 bin TL maliyetle hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Proje kapsamında, tarihi Gülnar Oteli restore edilerek, Mersin kültürünün atölyeler, videolar, uygulamalar gibi dinamik yöntemler kullanılarak sergilenmesi, bölgedeki gastronomi ve yöresel turizm ile sürdürülebilir turizm anlayışının benimsenmesi amaçlanıyor. Proje ile yerli turistler için yeni turizm destinasyonları oluşturulacak ve iç turizm geliştirilecek.

Kentin sahip olduğu zengin gastronomisi tanıtılacak

Konakta kurulacak atölyeler aracılığıyla ziyaretçilere farklı deneyimler sunulacak. Bu sayede Mersin’e gelen turistlerin ziyaret sürelerinin artırılması, Mersin’in akılda kalıcı hale getirilmesi, kentin kültür çeşitliliği, mutfağı, yöresel lezzetleri ve bunlar vasıtasıyla kentin sahip olduğu zengin gastronomisinin tanıtılması amaçlanıyor. Projenin ilk yılında, Mersin’in sahip olduğu gastronomik değerler araştırılacak, bölgenin reçeteleri çıkarılacak ve tarihi Gülnar Oteli’nin gerekli tadilatları yapılacak. İkinci yıl ise uygulamalar, gastronomi atölyesi ve restoran kurma çalışmaları gerçekleştirilecek.

Büyükşehir’in akıllı şehir uygulamaları konusunda faaliyetleri güçlendirilecek

Akıllı Şehirler Eğitimi konusundaki teknik destek protokolü ile kentin akıllı belediye ve akıllı şehircilik sürecinin yönetiminde çok önemli bir yeri olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları konusunda faaliyetlerini güçlendirebilmesi amaçlanıyor. Böylece, yeni kaynaklar yaratılması, verimli ve etkin hizmet sunulabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi personelinin teknik eğitimden faydalanması öngörülüyor. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Mardin, Batman ve Halfeti belediyelerine kayyım atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi ve Halfeti Belediyesi’ne kayyım atandı.  İçişleri Bakanlığı, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir