Ana Sayfa / Manşet / Büyükşehir ekipleri halkın hizmetinde

Büyükşehir ekipleri halkın hizmetinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurban kesim noktaları, bu Kurban Bayramı’nda da büyük ilgi gördü. Büyükşehir’in kent genelindeki 30 noktasında vatandaşlar, kurbanlıklarını sabahın erken saatlerinden itibaren sağlıklı ve hijyenik koşullarda kestirdi. Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Akdeniz (Yakaköy) ilçelerinde yer alan mezbahalardaki kesimler bayramın 2. günü de devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurban kesim noktaları, bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşlardan tam not aldı. Büyükşehir’in kent genelindeki 30 kesim noktasını tercih eden vatandaşlar, kendilerine hijyenik ve sağlıklı koşullarda, ücretsiz sunulan kesim hizmetinden yararlandı.

22 mobil kesim ünitesi ile 8 mezbaha hizmet verdi

Büyükşehir Belediyesi’nin her bayram vatandaşlara hizmet veren ücretsiz kurban kesim noktaları, sabahın erken saatlerinde yola çıkan vatandaşlar için hazır hale getirildi. Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Akdeniz (Yakaköy) ilçelerindeki 8 mezbaha ile 4 merkez ilçe,  Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Aydıncık, Gülnar ve Bozyazı’daki 22 mobil kesim ünitesinde, sabahın erken saatlerinde kurban kesimine başlandı.

Vatandaşlara verilen sıra numarasıyla gerçekleşen kesim işlemleri kısa sürede gerçekleştirildi. Mezbahalar ve mobil kesim üniteleri, donanımlı yapısı ve sunduğu olanaklarla vatandaşlardan takdir topladı. Kesilen kurbanlar 4 parçaya ayrılıp poşetlenerek sahiplerine teslim edildi. Mobil noktalardaki kesimler bayramın sadece ilk günü gerçekleşirken, mezbahalardaki kesimler bayramın 2. günü de devam edecek.

“Yıllardır buraya geliyoruz”

Hijyenik koşullarda kurbanlığının kesimini gerçekleştirdiğini ifade eden Ahmet Kurt isimli vatandaş, “Büyükşehir’in kesim noktalarında beklemiyoruz. Veriyoruz kurbanlığı ve yine buradan parçalanmış şekilde alıyoruz. Allah razı olsun belediyemizden. Hizmetinden memnunuz, teşekkür ederiz belediyemize, değerli başkanımıza” dedi.

“Her taraf tertemiz, pırıl pırıl”

Şamil Arslan ise kesim hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gerçekten güzel bir olay. Bizim için de güzel oldu. İşlemler daha kolay yapıldığı için seviniyoruz, mutluyuz. Ben buraya ilk defa geliyorum. Daha önceden de söylemişti arkadaşlar. Her taraf tertemiz, pırıl pırıl. Hayvanlarımız da burada daha güzel ortamda duruyor” dedi.

Büyükşehir’in kesim hizmeti sayesinde bayramda yorulmadıklarını ifade eden Mahmut Başak, “Kurbanlığımızı görevlilere teslim ettik, numaramızı aldık, sıramız geldi kestirdik. Teşekkür ederiz Başkan’a” diye konuştu.

“Hem hijyen açısından hem hayvanı strese sokmamak için burayı tercih ediyorum”

Halil İbrahim Harnupoğlu ise “Kurbanlığımızı aldık, Belediye’nin kesimhanesine geldik. Şu an sıramızı bekliyoruz. İçeri vereceğiz. Oradan da kesilmiş halde, tertemiz şekilde alacağız inşallah. Dışarıda kestirmektense burayı tercih ediyorum. Hem hijyenik oluyor, hem çevreyi kirletmemiş oluyoruz. Ben Kazanlı’da köyde oturuyorum. Orada oturmama rağmen, kesme imkanım olmasına rağmen burayı tercih ediyorum. Çünkü hem hijyen açısından, hem hayvanı strese sokmamak için burayı tercih ediyorum” dedi.

Yaşar Yormaz da “Kurbanlığımızı getirdik, sıramızı aldık, vekaletimizi verdik, kesildi. Etimizi almak için bekliyoruz. Güzel bir hizmet. Başka bir yerde yapılan hizmetin, bundan daha hijyenik olacağını düşünmüyorum. Mantıklı ve güzel hizmet. Bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (HABERGRAM)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

Bakan Uraloğlu ‘Kalkınma Yolu Projesi’ için Irak’ta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir